Een vijfde van de senioren loopt langer dan drie jaar rond met gehoorproblemen

14 september 2016

NIEUWS

Onderzoek onder ruim 900 bezoekers van de Gezondheidsdagen in onze hoorwinkels.

Eén op de vijf senioren ervaart al langer dan drie jaar gehoorproblemen op het moment dat hij of zij een hoortest laat uitvoeren. Een tiende hoort zelfs al langer dan zes jaar niet naar behoren. Dit blijkt uit het onderzoek dat wij tijdens tientallen door ons georganiseerde Gezondheidsdagen hebben uitgevoerd.

Tijdens een Gezondheidsdag kunt u vrijblijvend binnenlopen voor een hoortest én is er ook de mogelijkheid om andere gezondheidschecks te laten uitvoeren, zoals het meten van de bloeddruk, BMI of cholesterolgehalte. Bijna driekwart van de bezoekers op deze dag komt dan ook voor zowel de hoortest als de andere gezondheidschecks.

Hooroplossing

Opvallend is dat een ruime meerderheid van de bezoekers (53%) al langere tijd gehoorproblemen ervaart, variërend van bijna één tot al langer dan zes jaar. Toch denkt ruim 80% van de senioren die langskomt voor de hoortest dat een hoortoestel aan hen nog niet besteed is.

Vaak zijn het de mensen in de omgeving van slechthorenden die aangeven dat het nodig is een hoortest te doen. Dit blijkt ook uit het feit dat bijna 15% van de mensen die een Gezondheidsdag bezoekt, is gestimuleerd door familie of vrienden. Een derde van de ouderen heeft al langer dan een jaar last van gehoorverlies, maar lijkt hier zelf niet de ernst van in te zien. Met het organiseren van de Gezondheidsdagen willen we mensen aanmoedigen vrijblijvend hun gehoor te laten testen en hen bewust maken van de noodzaak dit jaarlijks te laten doen.

De Gezondheidsdagen worden één tot twee keer per jaar in onze hoorwinkels georganiseerd. Voor een gratis hoortest kunt u uiteraard altijd bij ons terecht.

default-news-image