Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering?

4 december 2019

NIEUWS

We moesten er dit jaar iets langer op wachten, maar ondertussen hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor 2020 bekendgemaakt. Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen prijzen en pakketten. Een belangrijk element waar je op kan letten als het om hoorzorg gaat is de maximale vergoeding die je kan krijgen.

De standaard vergoeding is in de meeste gevallen 75%. Met een aanvullende verzekering kan dit oplopen tot wel 100%. Op de website Zorgwijzer.nl staat een overzicht van vergoedingen uit aanvullende pakketten. Van Boxtel hoorwinkels helpt je graag met het vinden van de beste hooroplossing, binnen of buiten de categorie waarin jouw gehoorverlies zich bevindt*. Wanneer je de voorkeur geeft aan hoortoestellen die in een hogere categorie of het premium segment vallen, is het bij sommige zorgverzekeraars mogelijk deze deels vergoed te krijgen. Op de website van de Consumentenbond vind je meer informatie over welke zorgverzekeraars vergoeding geven voor toestellen in een andere categorie of een buitencategorie (premium segment).

Met 2020 in zicht zijn onze agenda’s al bijna volgeboekt. Wil je nog een service afspraak maken of een gehoortest boeken? Wees er dan snel bij, voordat onze agenda helemaal vol zit.

*Toestellen die binnen de vergoede hoorzorg vallen worden aangeduid met een categorie. Categorie 1 betekent minder complexe hoorzorg, categorie 5 betekent complexe hoorzorg. Premium hoortoestellen vallen buiten de vergoede hoorzorg, hiervoor betaalt u vaak het gehele bedrag zelf. Sommige zorgverzekeraars keren wel een vergoeding uit, dit is echter een gedeelte van het bedrag en niet het complete bedrag. Wel is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor belastingvoordeel. Je kan het aangeschafte hoortoestel dan opgeven als zorgkosten bij je belastingaangifte.

Zorgverzekering