Gehoortest

Gratis gehoortest bij Van Boxtel hoorwinkels

Heeft u het gevoel dat uw gehoor is veranderd? Zet u uw TV steeds iets harder, of moet u steeds aan anderen vragen zich te herhalen? Dan is het misschien tijd om een gratis gehoor test te doen.

Bij Van Boxtel kunt u terecht voor een gratis gehoortest, maar ook voor een online gehoortest.

 • Gehoor laten testen

  Onze gehoortest is gratis en vrijblijvend. Het is een professionele test waarbij uw gehoor nauwkeurig wordt gemeten. Zo weet u precies wat het niveau van uw gehoor is. U kunt envoudig een afspraak maken door op de onderstaande link te klikken.


 • online uw gehoor testen

  De online gehoortest geeft u binnen vijf een indicatie over wat het niveau van uw gehoor is. U luistert naar een aantal geluidsfragmenten en daarna beantwoord u de vragen. U krijg direct uw uitslag te zien. Start de online gehoortest door op de onderstaand link te klikken.

   

Vul uw contactgegevens in om een gratis gehoortest aan te vragen. We bellen u dan zo spoedig mogelijk om een datum en tijd voor de hoortest af te spreken.

Wij voeren onze afspraken zoveel mogelijk uit met 1,5 meter afstand van elkaar. Op het moment dat we dichterbij moeten komen (bijvoorbeeld om in het oor te kijken), dan maken wij hierbij gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes. Lees hier meer over hoe we zorgen voor een veilig bezoek aan onze winkels.

Aanhef
Aanhef
*
*
*
*
*
Hidden Fields
gehoor-testen

Heeft u het idee dat u de laatste tijd (steeds) minder goed hoort? Of hebben mensen in uw omgeving u aangeraden uw gehoor te testen? Op deze pagina gaan we dieper in op gehoortesten. U krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat zijn gehoortesten?

 • Wanneer laat ik mijn gehoor testen?

 • Hoe werkt dat, mijn gehoor testen?

 • Waar kan ik mijn gehoor laten testen?

 • Kan ik bij Van Boxtel hoorwinkels terecht voor een gratis gehoortest?


Klik hier om direct een afspraak te maken

Gehoortesten zijn luistertesten die door veel verschillende instanties aangeboden worden. U kunt bijvoorbeeld voor gehoortesten terecht bij audiciens, ziekenhuizen en huisartsen. Gehoortesten zijn bedoeld om de conditie van uw gehoor te testen. De testen geven u dus antwoord op de vraag: hoor ik nog wel goed?

Uw gehoor testen kunt u bij veel verschillende instanties doen. Vaak bestaan gehoortesten uit min of meer dezelfde onderdelen. Laat u uw gehoor testen, dan bestaat zo’n test bijvoorbeeld meestal uit meerdere van de volgende onderdelen:

 • Controle van uw oor en uw trommelvlies. De dokter of audicien bekijkt uw gehoorgang met een otoscoop, een soort kijker die speciaal hiervoor bestemd is. Hij gaat na of uw gehoorgang vrij is, zodat uw test straks een waarheidsgetrouwe uitslag heeft.

 • ‘Piepjestest’. U krijgt een koptelefoon op en hoort verschillende piepjes in uiteenlopende frequenties. Steeds wanneer u een piepje hoort, drukt u op de daarvoor bestemde knop.

 • Spraaktest. Degene die de gehoortest bij u afneemt, zal uw gehoor ook testen op spraak. Hij of zij spreekt tegen u en u herhaalt wat u hoort. Soms wordt u harder aangesproken, soms zachter. Zo geven gehoortesten inzicht in hoe hard iemand moet praten om voor u verstaanbaar te zijn.

 • Bespreking van de resultaten. Laat u uw gehoor testen, dan krijgt u de uitslag direct na de test. De piepjestest levert een audiogramgrafiek op, waarin is weergegeven welke geluidssterktes u met beide oren nog net kunt horen. Dit noemen we de ‘hoordrempel’. De spraaktest resulteert in een Woord Herkennings Score (WHS), die inzicht geeft in hoe goed u normale gesproken tekst kunt horen.

 • Persoonlijk advies. U krijgt een persoonlijk advies dat past bij uw hoordrempel en WHS.


Maak gelijk een afspraak

... de gehoorapparaten van tegenwoordig subtiele, kleine apparaatjes zijn die amper opvallen? Er zijn zelfs gehoorapparaten die geheel in het oor in plaats van achter het oor gedragen worden. Zo’n gehoorapparaat is dus bijna geheel onzichtbaar.

gehoortest

U kunt uw gehoor laten testen op het moment dat u het volgende in het alledaagse leven ervaart:

 • U kunt gesprekken steeds slechter volgen.

 • Soms mist u de clou van een gesprek. Iedereen lacht en u lacht maar mee, hoewel u niet weet waarom er gelachen wordt.

 • U raakt de draad kwijt op het moment dat er een enthousiaste discussie over een interessant onderwerp ontstaat.

 • Als u op straat aangesproken wordt, moet u vaak vragen of de spreker zichzelf nog eens wil herhalen.

 • Mensen in uw omgeving vragen u of u er weleens aan gedacht hebt uw gehoor te testen.

Komt minstens een van de bovenstaande situaties u bekend voor? Dan is uw gehoor testen voor u een goed idee. Gehoortesten geven u gemakkelijk en direct inzicht in hoe goed uw gehoor functioneert.

Gehoorverlies gaat vaak geleidelijk. Hierdoor hebt u vaak in eerste instantie niet door dat u minder goed hoort dan vroeger. Als u op den duur vermoedt dat uw gehoor achteruit is gegaan, is uw gehoor vaak al meer verslechterd dan u zelf vermoedt.

Twijfelt u aan hoe goed uw gehoor is, dan is uw gehoor testen een verstandig besluit. Gehoortesten zijn de eerste stap om ongemakkelijke sociale situaties op te lossen die ontstaan als u niet goed hoort.


Direct een afspraak maken

Vindt u het spannend om uw gehoor te testen, omdat u niet goed weet wat u kunt verwachten? Bent u wat huiverig voor een gehoortest, omdat u vreest dat u misschien een hoortoestel nodig hebt? Dan proberen wij om wat zorgen bij u weg te nemen.

Bij Van Boxtel zien we vrijwel iedere dag mensen zoals u, mensen die twijfelen aan hun gehoor. Veel van hen vinden het spannend om de eerste stap te zetten: gehoortesten laten afnemen is voor velen een drempel. U bent hierin dus niet alleen, want veel mensen komen weifelend bij ons binnen.

Wat onze audiciens daarentegen misschien nog wel vaker meemaken, is dat mensen na gehoortesten zeggen: ‘Had ik dit maar veel eerder gedaan!

Na een gehoortest weet u met zekerheid hoe het ervoor staat met uw gehoor en hebt u van onze audicien advies gekregen dat aansluit bij uw persoonlijke situatie. U weet nu of een gehoorapparaat een verstandige keuze is voor u, en zo ja, wat hierin de mogelijkheden zijn. Dit advies is geheel vrijblijvend: een gehoortest bij Van Boxtel is een gratis hoortest. U zit dus nergens aan vast.

Meld u aan voor een gehoortest

....uw gehoor testen geen pijn doet? Het is fijn om te weten dat uw gehoor testen geen pijn doet en dat het niet ongemakkelijk is. Degene die de gehoortesten afneemt, legt u steeds duidelijk uit wat de bedoeling is. Na afloop legt de tester u uit wat de resultaten van uw test zijn en wat dit voor u betekent.

Gratis hoortest

De gratis gehoortesten bij een Van Boxtel winkel zijn uitgebreider dan de online test en geven een betrouwbaar beeld van hoe goed u hoort. Een afspraak maken voor gehoortesten in de winkel is heel eenvoudig en hebben een aantal voordelen:

 • Gehoortesten bij Van Boxtel hoorwinkels zijn altijd gratis.

 • Er zijn geen verplichtingen verbonden aan onze gehoortesten: wij bieden iedereen die dat wil, een geheel vrijblijvende, gratis hoortest aan.

 • Voor onze gehoortesten bent u altijd van harte welkom: u hebt geen verwijsbrief nodig van een KNO-arts.

U kunt eenvoudig een afspraak maken door op de onderstaande button te klikken.


Aanmelden voor een echte gehoortest

Een eerste oriëntatie op de conditie van uw gehoor krijgt u heel eenvoudig thuis dankzij onze gratis online hoortest. Het enige wat u hiervoor nodig hebt, zijn een computer, tablet of smartphone en een koptelefoon.


Online gehoortest

Voor accurate gehoortesten met gratis advies kunt u terecht in iedere hoorwinkel van Van Boxtel. Van Boxtel heeft 54 winkels door heel Nederland. In iedere winkel wordt u geholpen door een vakkundig audicien. Benieuwd welke winkel er het dichtst bij u in de buurt zit? Via onze winkelzoeker vindt u gemakkelijk Van Boxtel hoorwinkels bij u in de buurt. Via de winkelzoeker kunt u heel gemakkelijk ook direct een afspraak maken om uw gehoor te laten testen.


Winkel vinden

... alle gehoortesten van Van Boxtel gratis en vrijblijvend zijn? Iedere gehoortest die u bij Van Boxtel doet, is een gratis hoortest. Dit geldt voor zowel de online gehoortesten als voor de gehoortesten in de winkel.

Waarom Van Boxtel hoorwinkels

Gehoortesten kunt u op veel verschillende locaties in Nederland laten uitvoeren. Kiest u voor uw gehoor testen bij een winkel van Van Boxtel, dan kiest u voor:

 • Een klantvriendelijke hoorwinkel met een uitstekende reputatie, al sinds 1955

 • Altijd gratis hoortesten

 • Gratis een hoortoestel uitproberen

 • Gratis jaarlijks onderhoud aan uw hoortoestel

 • Ook volop keuze in onzichtbare gehoorapparaten voor in het oor (in plaats van achter het oor)


Maak een afspraak voor een hoortest

Het resultaat van de gratis gehoortest geeft aan welke frequenties u hoort en welke frequenties u mogelijk niet hoort.

Na de test krijgt u een audiogram van uw eigen gehoor, dit is een overzicht met daarin het niveau van uw eigen gehoor. Aan de hand hiervan is het voor de audicien makkelijk te bepalen of u gehoorverlies heeft.

Kunt u bijvoorbeeld het gefluit van vogels niet meer horen, of vormen juist lage stemmen een probleem? En is uw eventuele gehoorverlies op te lossen met een hoortoestel? We komen erachter nadat we uw gehoor hebben getest bij de gratis hoortest afspraak.


Maak een afspraak

...Van Boxtel hoorwinkels gaat voor een persoonlijke en deskundige aanpak gaat? Onze focus ligt bij gepersonaliseerde en deskundige hoorzorg. Wij weten als geen ander dat elk gehoorverlies uniek en dat er geen universele oplossing is, als het om een goed gehoor gaat. Het is mensenwerk, waarin aandacht en kwaliteit voorop staan.

Online gehoortest

online-hoortest

Onze online gehoortest is een soort luistertest en begint met vier eenvoudige vragen over uw gehoor in alledaagse situaties. Daarna luister je naar verschillende korte gesprekken met achtergrondgeluid. Na het horen van elke discussie, worden u een paar vragen gesteld. Je antwoorden laten zien hoe goed je hebt gehoord wat er in de gesprekken werd gezegd. Zodra je de online gehoortest hebt voltooid, krijg je direct feedback over hoe je hebt gepresteerd.

Als uit de online gehoortest blijkt dat u mogelijk slechthorend bent, heeft u de mogelijkheid om een gratis hoortest te boeken bij een van onze audiciens. De afspraak is gratis, vrijblijvend en kan in slechts enkele minuten worden afgerond.


Begin gelijk de online gehoortest

 

online-luistertest

Op basis van de antwoorden die u in de onlin e gehoortest geeft, wordt u ingedeeld in een van de drie categorieën: geen gehoorverlies, gemiddeld gehoorverlies of behoorlijk gehoorverlies. Als uit de online hoortest blijkt dat uw gehoor verminderd is, bieden wij u de mogelijkheid om een afspraak te maken met een van onze audiciens.

Tijdens de afspraak kunnen we een meer gedetailleerde test van uw gehoor uitvoeren, en onze specialisten zullen u advies geven over hoe u in de toekomst gehoorverlies kunt behandelen. Onze gehoortesten zijn gratis en geheel vrijblijvend, net als de online hoortest.


Start direct de online gehoortest Boek een echte gehoortest

online-gehoortest

Veel mensen laten online hun gehoor testen. Hierbij gebruiken ze online hoortesten of gehoortest-apps om een algemeen beeld te krijgen van hoe goed ze horen. Deze opties zijn een geweldige plek om te beginnen. Houd er echter rekening mee dat de resultaten van online gehoortesten geen exacte resultaten kunnen opleveren en slechts een indicatie geven over het niveau van uw gehoor. Het is niet alleen onmogelijk om ervoor te zorgen dat de geluidsniveaus die u hoort correct zijn gekalibreerd, ze zijn ook afhankelijk van frequenties en tonen en mogen daarom alleen als richtlijn worden gebruikt.

De beste online gehoortesten combineren zelf-evaluerende vragen en luistertoetsen met achtergrondgeluid, omdat dit helpt bij het beoordelen van uw vermogen om spraak van lawaai te onderscheiden, zonder dat u absolute geluidsniveaus hoeft te garanderen.

De enige manier om uw gehoor écht goed te testen, is door een audicien te bezoeken.


Doe de online gehoortest Boek een echte gehoortest

 

Online uw gehoor testen doet u eenvoudig met de online test van Van Boxtel. Dit type gratis gehoortest bestaat uit een paar onderdelen:

 • Zelf-evaluerende vragen. U beantwoordt vier vragen over alledaagse situaties die met horen te maken hebben.

 • Test met verschillende tonen. U hoort verschillende tonen, hoog en laag en in verschillende frequenties. Steeds wanneer u een toon hoort, geeft u dit aan.

 • Test met enkele gespreksfragmenten. De laatste stap van online gehoortesten bestaat uit enkele geluidsfragmenten van gesprekken, waarover u vervolgens een paar vragen beantwoordt.

 • Uitslag. Van onze online gehoortesten ontvangt u direct de uitslag. Hiervoor hebt u vooraf uw e-mailadres opgegeven. U leest direct of u volgens de test geen gehoorverlies, licht tot matig gehoorverlies of ernstig gehoorverlies hebt.

 • Eventueel een vervolgafspraak bij een Van Boxtel hoorwinkel voor een gratis gehoortest. Blijkt uit de test dat u mogelijk gehoorverlies hebt, dan kunt u direct een vervolgafspraak maken voor een gratis hoortest bij een Van Boxtel hoorwinkel bij u in de buurt. De gratis gehoortest is een uitgebreidere en betrouwbaardere test dan de gratis hoortest die u online doet.


Begin gelijk de online gehoortest 

 

...de online gehoortest enkel een indicatie geeft van de conditie van uw gehoor. Uw gehoor testen met een gratis hoortest in één van onze winkels geeft u een veel nauwkeuriger beeld dan de gehoortesten die u online doet. Dit komt doordat de geluiden die u hoort tijdens de test, kunnen veranderen door (de instellingen van) uw computer. Wij kunnen dus niet garanderen dat de gehoortesten online altijd hetzelfde klinken en dezelfde uitslag geven. Voor een betrouwbare testuitslag en advies van een gespecialiseerde audicien maakt u een afspraak voor uw hoortest bij een Van Boxtel hoorwinkel bij u in de buurt.

Wilt u uw gehoor testen met een betrouwbare test door een vakkundig audicien? Maak dan nu uw afspraak bij een Van Boxtel hoorwinkel bij u in de buurt. Onze audiciens helpen u graag!

Maak een afspraak

Uw gehoor testen bij Van Boxtel is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding van uw gratis hoortest krijgt u persoonlijk advies, maar u zit nergens aan vast.