intro-treating-hearing-loss-1920x700

Gehoorverlies behandelen

Ongeveer 1 op de 6 mensen heeft gehoorverlies dus u bent zeker niet de enige. Net als bij andere gezondheidskwesties is het belangrijk om het niet te negeren en de hulp van een professional in te schakelen. Als u eenmaal de eerste stap genomen hebt, zal blijken dat er meer dan genoeg hulp voorhanden is.

Gehoor test aanvragen

Gehoorverlies kan uw leven op zijn kop zetten. Als u er last van hebt, adviseren wij u zo snel mogelijk op zoek te gaan naar behandeling. De meeste vormen van gehoorverlies kunnen worden aangepakt met behulp van professionele hoorzorg.

De behandelmogelijkheden variëren afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is daar de mate van uw gehoorverlies, gevolgd door het soort gehoorverlies en uw leefstijl.

Onze audiciens kennen al deze verschillende gehoorverliezen door en door. Wij hebben een ruime selectie aan hooroplossingen en staan u bij, bij elke volgende stap die u neemt.

 
 • Hoortest

  Gratis hoortest

  Het afnemen van een hoortest verloopt ontspannen en volkomen pijnloos. De test wijst uit hoe groot uw gehoorverlies is en welk type gehoorverlies u hebt. Na ongeveer een uur hebben wij uw gehoor in kaart gebracht zodat we samen de resultaten kunnen doornemen en tot een advies voor de beste oplossing kunnen komen.

 • persoonlijke-hoortoestelaanpassing

  Persoonlijke hoortoestelaanpassing

  Een hoortoestel is een zeer geavanceerd stukje technologie en een uiterst persoonlijk hulpmiddel. De persoonlijke aanpassing van het hoortoestel is daarom heel belangrijk. Onze audiciens zien er nauwgezet op toe dat uw hoortoestellen u het maximale bieden waartoe zij in staat zijn.

 • Blijvende Nazorg

  Blijvende nazorg

  Onze dienstverlening en expertise stoppen niet wanneer u eenmaal uw hoortoestellen hebt. Om ervoor te zorgen dat u de komende jaren het maximale uit uw hoortoestellen blijft halen, bieden wij blijvende nazorg. Ook als u al hoortoestellen hebt (van een andere aanbieder) kunt u bij ons terecht.

Uw eerste ontmoeting met een professional

Wij begeleiden u bij het nemen van drie stappen voor de allerbeste behandeling: een hoortest, een onderzoek en een vraaggesprek.

De hoortest duurt ongeveer 60 minuten. U krijgt een koptelefoon op en wordt gevraagd om een knop in te drukken in reactie op een serie pieptonen. Hiermee kunnen wij de mate van uw gehoorverlies vaststellen.

Daarna onderzoeken wij uw oren om te zien of er eventuele belemmeringen zijn in de vorm van oorsmeer of een infectie. Daarna komt het vraaggesprek waarin we bij u nagaan welke problemen u ondervindt met uw gehoor.

Ons advies voor de behandeling hangt af van de testresultaten en uw antwoorden op de gestelde vragen. Als het ernaar uitziet dat hoortoestellen u wellicht kunnen helpen, zullen we de best mogelijke oplossingen met u bespreken.

 • Bij het geven van ons advies voor een hoortoesteloplossing houden we rekening met een aantal factoren:

 • De resultaten van uw hoortest

 • Uw antwoorden op de vragen over uw gehoor

 • Hoe groot uw gehoorgangen zijn

 • Uw leefstijl en dagelijkse activiteiten

 • Uw budget

intro-treating-hearing-loss-the-interview

Een ontspannen kennismakingsgesprek

Om ons een gedetailleerd inzicht te geven in uw gehoorverlies in uw persoonlijke behoeften, zullen we u een aantal vragen voorleggen over de problemen die u met uw gehoor hebt, zoals: 

 • Waar en wanneer ervaart u de grootste problemen met uw gehoor?

 • Hebt u specifieke behoeften met betrekking tot uw leefstijl? Bent u bijvoorbeeld heel actief?

 • Op welke manier maakt u zich zorgen om uw gehoorverlies en het dragen van hoortoestellen?

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel