Your_hearing_is_our_expertise_1920x700

Gehoorverlies herkennen

De eerste tekenen van gehoorverlies worden nauwelijks opgemerkt en dienen zich langzaam aan, maar ze kunnen net zo goed heel duidelijk en plotseling aanwezig zijn. Hoe dan ook, het horen van bepaalde geluiden of spraakdelen wordt moeilijker.

Moeite met verstaan

U hoort mensen praten maar kunt niet verstaan wat ze zeggen. Regelmatig vraagt u hen iets te herhalen. Ook is het moeilijker om in rumoerige omgevingen zoals bij vergaderingen, in restaurants of drukke ontmoetingsruimten mensen te verstaan. Dit kan frustratie teweeg brengen en er uiteindelijk voor zorgen dat u zich terugtrekt uit sociale activiteiten. Dit kan zelfs leiden tot depressie en eenzaamheid. Dus als u deze tekenen herkent, raden wij u van harte aan om uw gehoor te laten testen. Wij staan klaar om u te helpen.

Gehoortest aanvragen

Doe de online gehoortest

Twijfelt u over uw gehoor? Doe dan nu de online gehoortest.
Door een aantal eenvoudige vragen te beantwoorden en een luistertest te doen, krijgt u direct een indicatie van uw hoorvermogen.

Online gehoortest

hearing-loss-related-worries

Gevolgen van gehoorverlies

Accepteren dat u gehoorverlies heeft, is moeilijk en baart u wellicht zorgen. Maar er niets aan doen tast de kwaliteit van uw leven aan. Sociale gelegenheden worden zeer vermoeiend als het verstaan en communiceren met anderen moeilijk of zelfs onmogelijk wordt. Omdat gesprekken zoveel meer mentale energie vragen, leidt gehoorverlies vaak tot irritatie, negatieve gevoelens, boosheid, stress en depressie. Uw prestaties op uw werk of opleiding kunnen negatief beïnvloed worden en omdat u minder oplettend bent, kan ook uw persoonlijke veiligheid in het geding raken.

Meer dan genoeg hulp voorhanden

Mensen in de directe omgeving hebben het gehoorverlies vaak eerder in de gaten dan degene die het betreft. Als u of één van uw naasten problemen ervaart die kunnen duiden op gehoorverlies, dan adviseren wij u om een gratis en vrijblijvende hoortest te doen. Met de juiste hoorzorg wordt alles minder frustrerend en vermoeiend en krijgt u meer energie om weer volop deel te nemen aan het leven om u heen.

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel