Elk geluid is onbetaalbaar

Onze hoorwinkel in Groningen is geselecteerd voor de Regio Actie! Dat betekent dat wij de kosten vergoeden die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, met uitzondering van uw eigen risico. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Van Boxtel hoorwinkels loopt al jaren voorop als het gaat om persoonlijke aandacht en deskundigheid. Dit moet gevierd worden en daarom is er nu de Regio Actie. Omdat we weten hoe waardevol een goed gehoor is, bieden wij u momenteel de mogelijkheid aan om voor € 0,- uw hoortoestellen te bemachtigen. 

Wilt u gebruik maken van de Regio Actie? Dan mag u eerst de hoortoestellen 30 dagen vrijblijvend op proef nemen. Deze proefperiode biedt u de mogelijkheid om eerst aan de hoortoestellen te wennen voordat u over gaat naar een definitieve aankoop. Mocht u al een hoortoestel in uw bezit hebben, dan kunt u de proefperiode ook gebruiken om te kijken wat de meerwaarde van nieuwe toestellen is ten opzichte van uw huidige toestellen. Bent u na de proefperiode van 30 dagen niet tevreden over uw hoortoestellen? Dan kunt u ze zonder opgaaf van reden terugbrengen en hoeft u niets te betalen. Het is dus helemaal vrijblijvend om hoortoestellen te proberen. Bekijk hieronder de voorwaarden.


Aanmelden voor vrijblijvende proefperiode

 

Uw hoortoestel nu € 0,-, Hoe dat werkt? Heel simpel, we leggen het uit in een aantal stappen:

  1. U maakt een afspraak voor een gratis gehoortest met één van onze audiciens.
  2. Indien u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar krijgt u tot 75% van de hoortoestellen vergoed. Deze vergoeding geldt bij een gehoorverlies van minimaal 35dB, ook moet het toestel binnen de wettelijke categorieën (1-5) vallen. De zorgverzekering vergoedt 1 keer per 5 jaar twee hoortoestellen.
  3. Wanneer u recht heeft op vergoeding betaalt u normaal gesproken zelf de eigen bijdrage van uw hoortoestellen. Omdat u profiteert van de Regio Actie krijgt u nu een prachtige korting: Wat de zorgverzekeraar niet vergoedt, vergoeden wij!
  4. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoedt uw zorgverzekering de gehele of een deel van uw eigen bijdrage. U betaalt in de winkel de eigen bijdrage, de vergoeding voor de eigen bijdrage haalt u vervolgens zelf op bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar verrekent dit vervolgens met u. Bent u klant bij CZ? Dan haalt Van Boxtel hoorwinkels de vergoeding rechtstreeks op bij CZ.
  5. Het is mogelijk dat er een eigen risico van toepassing is. Hoe hoog het eigen risico is, is afhankelijk van uw vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico in 2020 is €385,-. Bent u klant bij Achmea? Dan is er voor u geen sprake van een eigen risico.
  6. De Regio Actie is geldig t/m 31 december 2021 en alleen in de geselecteerde vestigingen.

Stel u heeft zich aangemeld voor de proefperiode en net een gehoortest gedaan bij één van onze audiciens. Blijkt uit de test dat u gehoorverlies heeft en dat u een hoortoestel nodig heeft. Ook komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. De hoortoestellen die bij uw gehoorverlies passen kosten € 700,- per stuk. Uitgaande van geen aanvullende verzekering valt € 175,- van dit bedrag onder de eigen bijdrage. Door de Regio Actie betaalt u bij Van Boxtel hoorwinkels nu € 0,- per toestel. Het wettelijk bepaald eigen risico bedraagt € 385,-. 

Eén hoortoestel

700,-

 

Eigen risico door u te betalen

385,-

-

75% vergoeding uit verzekering minus eigen risico

140,-

-

Eigen bijdrage

175,-

-

Korting Regio Actie

175,-

 

U betaalt

0,-

 

Eigen risico vs. eigen bijdrage

Het eigen risico en de eigen bijdrage zijn twee verschillende dingen.

Eigen risico

Het eigen risico is de eerste € 385,- die u aan zorgkosten maakt, deze zijn voor uw eigen rekening. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en is het bedrag dat u zelf betaalt voordat u recht heeft op vergoeding vanuit de zorgverzekering. Het eigen risico geldt voor iedereen boven de 18 jaar. Wanneer uw eigen risico op is, vergoedt de zorgverzekeraar de overige kosten. Er is een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico wordt door de overheid vastgesteld. In 2021 bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-. Het eigen risico geldt per kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december. Op 1 januari staat het eigen risico dus altijd weer op het door de overheid vastgestelde bedrag. Het is mogelijk om bovenop het verplichte eigen risico te kiezen voor een vrijwillig eigen risico, de hoogte van het vrijwillige eigen risico is maximaal € 500,-. Uw eigen risico kan dus, afhankelijk van uw eigen keuze bij het afsluiten van de zorgverzekering, oplopen tot maximaal € 885,-. Wanneer u kiest voor een hoger eigen risico ontvangt u vaak korting op uw zorgpremie. Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico verspreid over het jaar te betalen.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage is wettelijk bepaalt door de overheid. Het is een bedrag dat per type zorg verschilt en dat u altijd zelf betaalt. In tegenstelling tot het eigen risico stapelt de eigen bijdrage zich niet op. U betaalt dus elke keer opnieuw de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. U betaalt altijd eerst de eigen bijdrage, het bedrag dat daarna nog openstaat wordt verrekend met uw eventuele openstaande eigen risico. Voor sommige eigen bijdragen kunt u zichzelf verzekeren d.m.v. een aanvullende verzekering. In de hoorzorg is de vastgestelde eigen bijdrage tot 25%. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor hoorzorg vergoedt de zorgverzekeraar alsnog een deel van de eigen bijdrage.Aanmelden voor vrijblijvende proefperiode