intro-banner

 

Kwaliteit zonder prijskaartje

In 2020 bestaan wij 65 jaar! We nemen al 65 jaar de tijd om samen met u naar de juiste hooroplossing te zoeken. Om deze bijzondere leeftijd te vieren, geven we een even bijzonder jubileumcadeau: wat uw zorgverzekeraar niet vergoedt, vergoeden wij!

 

Tijdens deze jubileumactie profiteert u gewoon van onze persoonlijke benadering en service: twee hoortoestellen én alle aandacht voor € 0,-, dat is kwaliteit zonder prijskaartje.

De actie is verlengd t/m 31 december 2020 en al onze winkels doen mee aan de jubileumactie. Dus waar u ook woont, u kunt bij elke Van Boxtel hoorwinkel terecht voor onze persoonlijke benadering en service, inclusief jubileumcadeau.

Hoe dat werkt? Heel simpel, we leggen het uit in een aantal stappen:

  1. U maakt een afspraak voor een gratis gehoortest met één van onze audiciens.
  2. U heeft een ruime keuze uit ons assortiment Audika en Bernafon hoortoestellen. Indien u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar krijgt u tot 75% van de hoortoestellen vergoed. Deze vergoeding geldt bij een gehoorverlies van minimaal 35dB, ook moet het toestel binnen de wettelijke categorieën (1-5) vallen. De zorgverzekering vergoedt 1 keer per 5 jaar twee hoortoestellen.
  3. Wanneer u recht heeft op vergoeding betaalt u normaal gesproken zelf de eigen bijdrage van uw hoortoestellen. Omdat Van Boxtel hoorwinkels 65 jaar bestaat krijgt u nu een prachtig jubileumcadeau: Wat de zorgverzekeraar niet vergoedt, vergoeden wij!
  4. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoedt uw zorgverzekering de gehele of een deel van uw eigen bijdrage. U betaalt in de winkel de eigen bijdrage, de vergoeding voor de eigen bijdrage haalt u vervolgens zelf op bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar verrekend dit vervolgens met u. Bent u klant bij CZ? Dan haalt Van Boxtel hoorwinkels de vergoeding rechtstreeks op bij CZ.
  5. Het is mogelijk dat er een eigen risico van toepassing is. Hoe hoog het eigen risico is, is afhankelijk van uw vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico in 2020 is €385,-. Bent u klant bij Achmea? Dan is er voor u geen sprake van een eigen risico.
  6. De actie is verlengd t/m 31 december 2020. Heeft u geen recht op vergoeding voor hoortoestellen vanuit uw zorgverzekering? Niet getreurd, op onze premium hoortoestellen geven wij u de gemiddelde vergoeding van de zorgverzekering op categorietoestellen als korting, ook als u (nog) geen recht op vergoeding heeft.

Maak afspraak

Gratis hoortoestel

Waarom het ene gratis hoortoestel het andere niet is

Een hoortoestel is meer dan alleen een hulpmiddel. Tegenwoordig zijn het intelligente apparaten die veel meer doen dan alleen maar geluid versterken. Een hoortoestel kan inschatten in wat voor een luistersituatie u zich bevindt en past zich hierop aan. Doordat hoortoestellen tegenwoordig zoveel functies hebben is het een grote toevoeging aan uw leven. Een hoortoestel kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven, doordat u weer plezier haalt uit de kleine momenten in uw leven. Een operavoorstelling, een gezellig samenzijn met uw dierbaren, beide zijn situaties waarin een goed gehoor van groot belang is. Een geschikt hoortoestel kan hierbij hulp bieden.

Wanneer u één van onze kwaliteitsaudiciens bezoekt, houdt hij rekening met uw persoonlijke hoorbehoefte. We maken graag kennis met u als persoon, zodat we een goed beeld krijgen van uw gehoorverlies en de factoren die uw gehoor beïnvloeden. Alleen wanneer we een goed beeld hebben van u als individu kunnen we u een hoortoestel aanbieden dat past bij uw gehoorverlies, de luistersituaties waarin u zich vaak bevindt, uw persoonlijke voorkeuren en uw hobby’s.

Iedere aanbieding gaat gepaard met voorwaarden, maar voor ons jubileumcadeau hebben we deze tot het wettelijk minimum (eigen risico) beperkt. U heeft een ruime keuze uit onze Audika en Bernafon hoortoestellen, in alle 5 de categorieën. Ook werken wij via het hoorprotocol. Zo bent u altijd verzekerd van een passend hoortoestel dat aansluit bij uw gehoorverlies. Bovendien bieden we exact dezelfde mogelijkheden en aandacht als dat we altijd al gedaan hebben en altijd blijven doen. Dat is kwaliteit zonder prijskaartje.

Eigen risico vs. eigen bijdrage

Het eigen risico en de eigen bijdrage zijn twee verschillende dingen.

Eigen risico

In feite is het eigen risico de eerste €385,- die u aan zorgkosten maakt, deze zijn voor uw eigen rekening. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en is het bedrag dat u zelf betaalt voordat u recht heeft op vergoeding vanuit de zorgverzekering. Het eigen risico geldt voor iedereen boven de 18 jaar. Wanneer uw eigen risico op is, vergoedt de zorgverzekeraar de overige kosten. Er is een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico wordt door de overheid vastgesteld In 2020 bedraagt het verplicht eigen risico €385,-. Het eigen risico geldt per kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december. Op 1 januari staat het eigen risico dus altijd weer op het door de overheid vastgestelde bedrag. Het is mogelijk om bovenop het verplichte eigen risico te kiezen voor een vrijwillig eigen risico, de hoogte van het vrijwillige eigen risico is maximaal €500,-. Uw eigen risico kan dus, afhankelijk van uw eigen keuze bij het afsluiten van de zorgverzekering, oplopen tot maximaal €885,-. Wanneer u kiest voor een hoger eigen risico ontvangt u vaak korting op uw zorgpremie. Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico verspreid over het jaar te betalen.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage is wettelijk bepaalt door de overheid. Het is een bedrag dat per type zorg verschilt en dat u altijd zelf betaalt. In tegenstelling tot het eigen risico stapelt de eigen bijdrage zich niet op. U betaalt dus elke keer opnieuw de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. U betaalt altijd eerst de eigen bijdrage, het bedrag dat daarna nog openstaat wordt verrekend met uw eventuele openstaande eigen risico. Voor sommige eigen bijdragen kunt u zichzelf verzekeren d.m.v. een aanvullende verzekering. In de hoorzorg is de vastgestelde eigen bijdrage 25%. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor hoorzorg vergoedt de zorgverzekeraar alsnog een deel van de eigen bijdrage. Maar omdat Van Boxtel hoorwinkels in 2020 65 jaar bestaat, vergoeden wij nu wat de zorgverzekering niet vergoedt! Dus hoe hoog uw eigen bijdrage ook is, wij nemen deze voor onze rekening!

Twee hoortoestellen én alle aandacht voor € 0,-, dat is kwaliteit zonder prijskaartje.

Rekenvoorbeeld

Stel u heeft net een gehoortest gedaan bij één van onze audiciens. Uit de gehoortest blijkt dat u gehoorverlies heeft en dat u een hoortoestel nodig heeft. Ook komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. De hoortoestellen die bij uw gehoorverlies passen kosten €1.200,-. Uitgaande van geen aanvullende verzekering valt €300,- van dit bedrag onder de eigen bijdrage. Tot en met 31 juli neemt Van Boxtel hoorwinkels deze kosten voor haar rekening. Het wettelijk bepaalt eigen risico bedraagt €385,-. 

U betaalt: €385,- of minder, afhankelijk van het feit of u een deel van uw eigen risico al gebruikt heeft (eigen risico). Van Boxtel betaalt: €300,- (eigen bijdrage). Uw zorgverzekering betaalt: €515,- (vergoeding zorgverzekering).

Twee hoortoestellen

1200,-

 

Eigen risico door u te betalen

385,-

-

75% vergoeding uit verzekering minus eigen risico

515,-

-

Eigen bijdrage vergoeding Van Boxtel

300,-

-

Uw eigen bijdrage

0,-