Elk geluid is onbetaalbaar

Van Boxtel hoorwinkels loopt al jaren voorop als het gaat om deskundigheid, service en aandacht. Waarom? Omdat we weten hoe waardevol een goed gehoor is. Het draagt onmiskenbaar bij aan een mooi en gelukkig leven.

Bovendien werken wij met een bijbetaling vanaf 0 euro, en ongeacht uw verzekering hoeft het u niet meer te kosten dan 99 euro. (plus de eventuele kosten van uw eigen risico)

 

Gelach, een gesprek of het gefluister van uw kleindochter; alleen met een goed gehoor geniet u van deze mooie momenten. Gehoorverlies is een verlies van kwaliteit van leven, voor uzelf én de mensen om u heen. Dat vraagt om alle aandacht en deskundigheid. Maak nu een afspraak voor een gehoortest. Bekijk de voorwaarden en ontdek waarom onze kwaliteit al vanaf € 0,- te binnen handbereik is.

Maak afspraak

 

Weet u nog niet zeker of u wel kunt wennen aan een hoortoestel, of vraagt u zich af of nieuwe toestellen wel van meerwaarde zijn ten opzichte van uw huidige toestellen? Dan is het goed om te weten dat u nieuw toestellen 30 dagen vrijblijvend op proef kunt nemen. Bent u na 30 dagen niet tevreden? Dan kunt u ze zonder opgaaf van reden terugbrengen en hoeft u niets te betalen.

Uw hoortoestel vanaf € 0,-, hoe werkt dat? We leggen het u uit:

 1. U maakt een afspraak voor een gratis gehoortest in één van onze winkels. 
 2. U heeft een ruime keuze uit ons assortiment Audika en Bernafon toestellen. Indien u in aanmerking komt voor een vergoeding, krijgt u vanuit uw basisverzekering 75% van de hoortoestellen vergoedt. Deze vergoeding geldt bij een gehoorverlies van minimaal 35dB, ook moet het toestel binnen de wettelijke categorieën (1-5) vallen. Zorgverzekeraars vergoeden één keer per vijf jaar nieuwe hoortoestellen.
 3. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoedt uw zorgverzekering de gehele of een deel van uw eigen bijdrage. U betaalt dan in de winkel de eigen bijdrage, de vergoeding die u hiervoor nog krijgt haalt u zelf op bij uw zorgverzekeraar, de zorgverzekeraar verrekent dit vervolgens met u. Bent u klant bij CZ? Dan haalt Van Boxtel hoorwinkels de vergoeding wel rechtstreeks op bij CZ. Op deze manier is het mogelijk dat u uw hoortoestellen met € 0,- bijbetaling kunt aanschaffen.  
 4. Wanneer u alleen recht heeft op de basisvergoeding en geen aanvullende verzekering heeft, betaalt u normaal gesproken uw eigen bijdrage (tot 25%). Maar omdat we bij Van Boxtel hoorwinkels met een maximale bijbetaling werken voor het toestel van uw categorie, hoeft het u niet meer te kosten dan € 99,-.
 5. Uw eigen risico is altijd van toepassing op zorgaanvragen, dus ook bij de aanschaf van hoortoestellen. Hoe hoog het eigen risico is, hangt af van een aantal zaken. Het verplicht eigen risico in 2021 is € 385,-. Wat u betaalt aan eigen risico is afhankelijk van een eventueel vrijwillig eigen risico en wat u al gebruikt heeft in 2021. Bent u klant bij een zorgverzekeraar van de Achmea groep? Dan is er geen sprake van een eigen risico.

Voor oplaadbare hoortoestellen kiest u bij Van Boxtel hoorwinkels de BatterijVrij Bundel. Hierbij is alles inbegrepen voor de upgrade van uw nieuwe hoortoestellen naar oplaadbare hoortoestellen. Voor twee hoortoestellen kost deze bundel slechts € 299,-.

De verwachtte levensduur bij normaal gebruik van de accu's is 5 jaar. Toch kan het voorkomen dat de accu's door bovengemiddeld gebruik in deze 5 jaar een keer vervangen moeten worden. Het één keer vervangen van de accu's is inbegrepen in de BatterijVrij bundel. Hiermee weet u dus zeker dat u 5 jaar lang zonder zorgen gebruik maakt van uw oplaadbare hoortoestellen. Als u bedenkt dat u zonder oplaadbare hoortoestellen in vijf jaar zo’n € 270,- kwijt bent aan batterijen, dan is dat een meerprijs van slechts € 29,-.

BatterijVrij Bundel incl. oplader.

299,-

 

Eenmalig vervangen accu's

0,-

-

Totaal bij 2 hoortoestellen na 5 jaar

299,-

 

Kosten batterijen 5 jaar

± 270,-

-

Meerprijs voor oplaadbaar

29,-

 

Voordelen oplaadbaar

 • Nooit meer uw batterijen vervangen

 • U grijpt nooit meer mis

 • Opladen is eenvoudig

 • Met 3-4 uur opgeladen

 • De hele dag door te gebruiken

 • ‘s Nachts voordat u naar bed gaat zet u ze op de oplader, ’s ochtends zijn ze volledig opgeladen.


Bovendien hoeft u met oplaadbare hoortoestellen geen nieuwe batterijen aan te schaffen of gebruikte batterijen weg te gooien. Dat is goed voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Eigen risico vs. eigen bijdrage

Het eigen risico en de eigen bijdrage zijn twee verschillende dingen.

Eigen risico

Het eigen risico is de eerste € 385,- die u aan zorgkosten maakt, deze zijn voor uw eigen rekening. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en is het bedrag dat u zelf betaalt voordat u recht heeft op vergoeding vanuit de zorgverzekering. Het eigen risico geldt voor iedereen boven de 18 jaar. Wanneer uw eigen risico op is, vergoedt de zorgverzekeraar de overige kosten. Er is een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico wordt door de overheid vastgesteld. In 2021 bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-. Het eigen risico geldt per kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december. Op 1 januari staat het eigen risico dus altijd weer op het door de overheid vastgestelde bedrag. Het is mogelijk om bovenop het verplichte eigen risico te kiezen voor een vrijwillig eigen risico, de hoogte van het vrijwillige eigen risico is maximaal € 500,-. Uw eigen risico kan dus, afhankelijk van uw eigen keuze bij het afsluiten van de zorgverzekering, oplopen tot maximaal € 885,-. Wanneer u kiest voor een hoger eigen risico ontvangt u vaak korting op uw zorgpremie. Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico verspreid over het jaar te betalen.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage is wettelijk bepaalt door de overheid. Het is een bedrag dat per type zorg verschilt en dat u altijd zelf betaalt. In tegenstelling tot het eigen risico stapelt de eigen bijdrage zich niet op. U betaalt dus elke keer opnieuw de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. U betaalt altijd eerst de eigen bijdrage, het bedrag dat daarna nog openstaat wordt verrekend met uw eventuele openstaande eigen risico. Voor sommige eigen bijdragen kunt u zichzelf verzekeren d.m.v. een aanvullende verzekering. In de hoorzorg is de vastgestelde eigen bijdrage tot 25%. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor hoorzorg vergoedt de zorgverzekeraar alsnog een deel van de eigen bijdrage.

Stel u heeft net een gehoortest gedaan bij één van onze audiciens. Uit de gehoortest blijkt dat u gehoorverlies heeft en dat u een hoortoestel nodig heeft. Ook komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. De hoortoestellen die bij uw gehoorverlies passen kosten bijvoorbeeld € 700,- per stuk. Uitgaande van geen aanvullende verzekering valt € 175,- van dit bedrag onder de eigen bijdrage. Bij Van Boxtel hoorwinkels betaalt u slechts € 99,- per toestel.

Het wettelijk bepaald eigen risico bedraagt € 385,-. Dit bedrag betaalt u niet aan Van Boxtel hoorwinkels, maar aan uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoeveel zorg u in het lopende kalenderjaar heeft afgenomen waarop het eigen risico van toepassing is, ontvangt u hiervoor een rekening van uw zorgverzekeraar. Bent u verzekerd bij Achmea? Dan ben u geen eigen risico verschuldigd.

 

 

1 toestel

2 toestellen

 

Prijs hoortoestel(len)

700,-

1400,- 

 

75% vergoeding uit basisverzekering 

525,-

1050,- 

-

Eigen bijdrage

175,-

350,- 

 

Korting Van Boxtel

76,-

152,- 

-

Uw betaalt aan Van Boxtel 

99,-

198,- 

 

Eventuele kosten eigen risico 

385,-

385,- 

+

Totale kosten inclusief eigen risico 

484,-

583,-