OldStars

Samen met het Nationaal Ouderenfonds maken wij ons sterk voor OldStars Sport. In 2013 introduceerde het Nationaal Ouderenfonds OldStars walking football als sociale en gezonde activiteit in het leven van ouderen. In 2019 volgen nieuwe aangepaste spelvormen zoals OldStars walking hocky, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball.

OldStars logo

In 2016 ging onze voormalige directeur Frans Story al een langdurige samenwerking aan met het Nationaal Ouderenfonds. Onlangs tekende onze directeur, Paul Vondenhoff, voor de verlenging van onze samenwerking met OldStars. Ook de aankomende drie jaar zetten wij ons, samen met het Nationaal Ouderenfonds, in om ouderen veel beweegplezier en een groter sociaal netwerk te bieden. Hiermee hopen wij de vereenzaming van ouderen terug te dringen. Onderzoek naar slechthorendheid laat namelijk zien wat wij in de praktijk vaak merken: een verminderd gehoor kan leiden tot een sociaal isolement.

OldStars Sport biedt aangepaste, laagdrempelige spelvormen voor ouderen. Het speelveld en de teams zijn kleiner, daarnaast mag er niet gerend worden. Dit alles zorgt voor een ontspannen sfeer en voorkomt blessures. Bij de aanvang en het einde van ieder seizoen ondergaan de deelnemers een fittest, waar onze gehoortest een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Wij helpen graag mee om OldStars Sport nog plezieriger te maken door advies te geven over het gehoor. 

 
OldStars rugby

“Als hoorspecialist met winkels in heel Nederland heeft Van Boxtel hoorwinkels een belangrijke sociale rol. We maken ons sterk voor bewustwording rondom gehoor, hoorplezier en sociale participatie van ouderen en slechthorenden. We zien dat ouderen en mensen met een verminderd gehoor zichzelf buitensluiten van allerlei activiteiten, bijvoorbeeld omdat ze zich schamen of door hun verminderd gehoor niet alles goed kunnen volgen. Daarom raden wij mensen aan een jaarlijkse gehoortest te laten afnemen en om dit onderdeel te maken van hun reguliere gezondheidscheck.’’ Wij werken al langer samen met het Nationaal Ouderenfonds en met deze samenwerking kunnen we ouderen echt iets bieden, namelijk in een gemoedelijke en gezellige omgeving samenkomen en de gezondheid van deelnemers verbeteren.

“Wij zijn erg blij met Van Boxtel hoorwinkels als maatschappelijk partner. Uiteindelijk hebben we allebei hetzelfde doel voor ogen: ouderen een sociale en gezonde activiteit bieden. Daarnaast willen we hen bewust maken van het belang van een goede gezondheid. Een goed gehoor is hiervan een belangrijk onderdeel,” zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Resultaten van de fittest laten al zien dat OldStars een positief effect heeft op de gezondheid van ouderen. Na één seizoen zagen we bij bijna alle deelnemers een lagere bloeddruk en een kleinere buikomvang.”

 

Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds en Paul Vondenhoff van Van Boxtel hoorwinkels hebben opnieuw de handtekening gezet onder een langdurige samenwerking.

Inmiddels zijn er al 84 amateur- en professionele clubs en zo’n 500 deelnemers actief. Iedereen die zich bij een bestaand initiatief wil aansluiten, of zijn of haar club wil aanmelden, kan dit doen via www.oldstars.nl

van-boxtel-map

Met 57 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel