Week van het Gehoor

WEEK VAN HET GEHOOR • 10 - 17 maart

Vindt u ook dat de mensen niet meer praten, maar mompelen. Misschien heeft u in de afgelopen jaren geleidelijk gehoorverlies ontwikkeld. Het is belangrijk dit tijdig te constateren om verdere gevolgen te voorkomen. Tijdens de Week van het Gehoor kunt u bij onze winkels zonder afspraak terecht voor een gratis hoortest. Wilt u voorkomen dat u moet wachten? Reserveer dan via 088 - 52 52 052 of meld u hier aan.

☎ Nu bellen Online aanmelden

Test ieder jaar vanaf 55 jaar

Het belang van de jaarlijkse hoortest

Omdat gehoorverlies bijna altijd geleidelijk optreedt, is het van groot belang om vanaf uw 55ste jaar regelmatig uw gehoor te laten testen. Wij adviseren daarom om een hoortest onderdeel te maken van uw jaarlijkse gezondheidscheck. Het kost u slechts 15 minuten van uw tijd.

Als u gehoorverlies tijdig signaleert, kunt u direct actie ondernemen. U kunt op die manier de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies voorkomen. Dus test ieder jaar, vanaf 55 jaar!

Tijdens de Week van het Gehoor kunt u bij ons zonder afspraak een hoortest laten doen. U weet dan binnen 15 minuten waar u aan toe bent.
Wilt u voorkomen dat u moet wachten? Bel dan 088 - 52 52 052 of meld u hier aan, dan bellen wij u om een tijd af te spreken.

Aanhef
Aanhef
*
*
*
*
Week van het Gehoor in actie voor Alzheimer Nederland

De Week van het Gehoor ondersteunt Alzheimer Nederland

Onbehandeld gehoorverlies kan leiden tot sociaal isolement en depressiviteit. Het hebben van minder sociale contacten is één van de risicofactoren voor dementie. Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie.

Tijdens de Week van het Gehoor doet Van Boxtel hoorwinkels een donatie van € 2,- aan Alzheimer Nederland voor iedere hoortest die bij één van onze winkels wordt gedaan.  Hiermee steunen we het wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Twijfelt u over uw gehoor?

Test uw gehoor aan de hand van 5 eenvoudige vragen over alledaagse situaties. Uw antwoorden geven u een indicatie van uw hoorvermogen.
Start de test
 • Hoe goed is uw gehoor?

  Deze korte vragenlijst kan u helpen inzicht te geven in de status van uw gehoor. Bedenk hoe de geschetste situaties uw dagelijkse leven beïnvloeden.

  Naar de eerste vraag
 • Vraag 1/5

  Vindt u dat mensen in uw omgeving vaak mompelen of zacht spreken?

  Ja Nee
 • Vraag 2/5

  Als u televisie kijkt, moet u het volume dan  hoger zetten om het goed te kunnen horen?

  Ja Nee
 • Vraag 3/5

  Vraagt u uw vrienden vaak om te herhalen wat ze hebben gezegd?

  Ja Nee
 • Vraag 4/5

  Heeft u het nodig om mensen aan te kijken om te kunnen verstaan wat ze zeggen?

  Ja Nee
 • Vraag 5/5

  Vindt u het lastig om gesprekken te volgen in een drukke omgeving zoals een restaurant of een café?

  Ja Nee

Gehoorverlies treedt bijna altijd geleidelijk op. U kunt het vergelijken met het vies worden van de ramen van uw huis. Als ze net nieuw zijn, kunt u er doorheen kijken alsof ze er niet zijn. Maar door alles wat er van buitenaf komt vervuilen ze langzaam. U kunt er steeds moeilijker doorheen kijken, tot het moment dat u dingen gaat missen die zich buiten afspelen. Het valt u eigenlijk pas op hoe vies de ramen waren als ze weer worden schoongemaakt.

Zo is het ook met uw gehoor. Door de jaren heen slijt ieders gehoor. Te harde geluiden versnellen dit proces. U gaat daardoor steeds meer dingen missen, en het hindert u in alledaagse situaties. U heeft pas in de gaten hoe groot uw gehoorverlies was, wanneer u ineens weer goed kunt horen.

De gevolgen van onbehandeld gehoorverlies zijn een stuk vervelender dan van vieze ramen. Doordat alledaagse situaties moeilijker worden, trekken veel mensen met gehoorverlies zich terug uit sociale activiteiten. Dit kan op den duur negatieve gevolgen hebben zoals eenzaamheid, depressie en zelfs verminderde informatieverwerking door de hersenen.

Feiten over gehoorverlies

 • Meer dan een miljoen Nederlanders lijden aan aan gehoorverlies

 • 64% van mensen met gehoorverlies draagt geen hoortoestel

 • Gemiddeld wachten mensen 7 jaar voordat ze actie ondernemen op gehoorverlies

 

Aandacht voor gehoorverlies in de media

Benieuwd hoe het met uw gehoor is?

Tijdens de Week van het Gehoor kunt u bij onze winkels zonder afspraak terecht voor een gratis hoortest.
Wilt u wachttijden voorkomen ? Reserveer dan via 088 - 52 52 052 of meld u hier aan.

☎ Nu bellen Online aanmelden