Blog

Bernafon Viron: Music Experience

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

3-10-2019 00:00:00 • 3 minuten lezen

Tags • Hoortoestellen

Slechthorend en muziekliefhebber? Ben je op zoek naar een hoortoestel dat je de ultieme muziekbeleving biedt? Misschien is een toestel zoals Viron van Bernafon iets voor jou? De Van Boxtel audicien helpt je graag met het vinden van een toestel dat bij jou past.

Eerder dit jaar kwam Bernafon met een nieuwe hoortoestelfamilie: Viron. Om mensen te laten ervaren hoe deze Viron hoortoestellen klinken organiseerde Bernafon voor de tweede keer dit jaar de Bernafon Music Experience. Hier werd het Viron hoortoestel getest tijdens een live optreden. Verschillende muziekstijlen kwamen aan bod; van pop tot klassiek.

De Music Experience vond plaats op zondag 29 september bij Kasteel Amerongen. Guido’s Orchestra, o.a. bekend van Symphonica in Rosso, was verantwoordelijk voor de muziek. Orkestleider en violist Guido Dieteren zorgde samen met zangeres Wendy Kokkelkoren voor de meest prachtige en uiteenlopende klanken. De perfecte manier voor bezoekers om hun toestel te testen.

Volgens Bernafon komt het natuurlijke en dynamische geluid van Viron het beste tot zijn recht tijdens het luisteren van live muziek. Maar wat zorgt er nu voor dat toestellen van Bernafon, met name Viron, uiterst geschikt zijn voor het luisteren van muziek?

ChannelFree™ techniek

Viron toestellen bieden technologie die de meest uitdagende luistersituaties aan gaan. Gebruikers kunnen zich onderdompelen in de natuurlijke geluidsomgeving en op die manier geluid ervaren dat dichter bij de werkelijkheid staat. Viron maakt gebruik van ChannelFree™ techniek. De ChannelFree™ techniek vormt de basis van elk Bernafon hoortoestel.

Waar deze techniek in het kort op neer komt is versterking op basis van losse klanken. Elke klank wordt op maat versterkt. Zo heeft een heldere a-klank minder versterking nodig dan een zachtere s-klank. Dit is dan ook precies wat de ChannelFree™  techniek doet: het hoortoestel versterkt iedere klank op maat. Daarnaast splitst deze techniek het geluid niet op in verschillende frequentiekanalen. Dit zorgt ervoor dat boventonen van muziekinstrumenten natuurlijk worden weergegeven.

Bovendien kent muziek een veel breder spectrum aan frequenties dan spraak. Het speciale Live Muziekprogramma benut dit zo optimaal mogelijk. Frequenties die bij spraak niet aan bod komen worden in dit muziekprogramma wel meegenomen. Dit zorgt ervoor dat muziek meer dynamiek krijgt en dat het voller en natuurlijker klinkt.

Net als een hoortoestel staat het Muziekprogramma niet meteen perfect op je voorkeuren ingesteld. Onze audiciens helpen je graag met het finetunen van jouw toestel. Aan de hand van je persoonlijke wensen zorgen onze audiciens dat je het optimale uit je hoortoestel en het Muziekprogramma haalt. Op die manier wordt een liveconcert weer een prachtige ervaring.

Viron-hoortoestellen van Bernafon vallen onder het Premium segment. Voor de meeste mensen betekent dit dat er geen (complete) vergoeding vanuit de zorgverzekering wordt uitgekeerd. Interesse in een premium gehoorapparaat met Muziekprogramma? Onze audiciens helpen je graag! Maak snel en eenvoudig een afspraak bij jouw Van Boxtel audicien.

Maak een afspraak