Hoortoestellen: zoek een toestel dat bij u past

hoortoestellen

Hoortoestellen van hoge kwaliteit bij Van Boxtel hoorwinkels

We bieden een wijde variatie aan moderne digitale hoortoestellen. En door middel van onze vrijblijvende proefperiode kunt u ze uitgebreid uittesten om te kijken of het iets voor u is. 

Iedereen heeft andere wensen en onze hoorzorgexperts helpen u graag bij uw zoektocht naar het beste hoortoestel. Ze passen hem graag voor u aan zodat het toestel perfect aansluit bij uw levensstijl. 

Boek een gratis proefperiode Hoortoestel modellen

Hoortoestel: wat is dat?

Hoortoestellen of gehoorapparaten zijn kleine, vernuftige toestellen die u ondersteunen met horen als u gehoorverlies heeft. Ze versterken de geluiden om u heen (zoals het verkeer, pratende mensen of televisieprogramma's) om u te helpen met contact maken met anderen en deel te nemen aan dagelijkse activiteiten.

Digitale hoortoestellen

Hoe zit een hoortoestel in elkaar?
Geluid wordt via 3 verschillende onderdelen verwerkt:

 1. de microfoon - naast het ontvangen van geluidsgolven zet de microfoon de geluidsgolven om in elektrische audiosignalen
 2. een versterker - versterkt de audiosignalen en stuurt deze naar de luidspreker in het oor
 3. de luidspreker - transformeert de versterkte audiosignalen in geluid en zend dit naar de gehoorgang
De werking van hoortoestellen

4 meest voorkomende hoortoestellen

onzichtbaar hoortoestel
Onzichtbare hoortoestellen
De meest onzichtbare hoortoestellen zijn in-het-oor (IHO). U ziet ze nauwelijks zitten.
In-het-oor hoortoestellen
meest verkochte hoortoestel
Veelzijdige hoortoestellen
Achter-het-oor (AHO) toestellen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en modellen. Ze zijn geschikt voor alle maten van gehoorverlies.
Achter-het-oor hoortoestellen
oplaadbaar hoortoestel
Oplaadbare hoortoestellen
Veel moderne hoortoestellen zijn voorzien van oplaadbare batterijen zonder compromissen op het gebied van geluidskwaliteit of verwerkingskracht.
Oplaadbare hoortoestellen
Bluetooth hoortoestel
Bluetooth hoortoestellen
Met Bluetooth-hoortoestellen kunt u verbinding maken met andere apparaten, zoals smartphones en tv’s.
Bluetooth hoortoestellen

Overzicht van soorten hoortoestellen

Er zijn allerlei verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het kiezen van het juiste hoortoestel. Om het toestel te kiezen wat het best bij u past, moet u een aantal zaken in acht nemen, zoals de mate van uw gehoorverlies, de vorm van uw gehoorgang, uw levensstijl, uw portemonnee en andere persoonlijke behoeften. Het onderstaande overzicht de verschillen zien tussen de meest voorkomende soorten hoortoestellen.

  Invisible-in-the- canalOnzichtbaar in-kanaal Completely-in-the-canalVolledig in-kanaal In-the-canalIn-kanaal Half/Full shell in-the-earHalf/volledig in-oorschelp miniRITE (Receiver-in- the-ear)
miniLIHO (luidspreker-in-het-oor)
miniRITE R (Receiver-in- the-ear)
miniLIHO R (luidspreker-in-het-oor)
Behind-the-ear Plus Power
Achter-het-oor Plus/Ultra Power
Meest discreet - - -
Bluetooth-connectiviteit  - -
Lange levensduur van de batterij - - -
Volume en programma's zijn eenvoudig aan te passen - - -
Verwisselbare batterij -
Oplaadbare batterij - - - - - -
Licht tot matig gehoorverlies -
Significant gehoorverlies - - -
Zwaar gehoorverlies  - - - - - -

Oticon More hoortoestellen liggen op een tafel

Hoortoestellen gratis 60 dagen op proef

Ruime keuze in hoortoestelmodellen - geavanceerde technologie - Probeer 60 dagen lang vrijblijvend een hoortoestel bij u thuis
Vraag 1 van 1
Heeft u al eerder een gehoorapparaat gebruikt?

Stap 1 van 5

6 voordelen van hoortoestellen

voordeel van hoortoestel
1. Duidelijk horen en daardoor kunnen genieten van het leven
2. Onderdeel zijn van gesprekken
De voordelen van hoortoestellen
3. Verlaag stressniveau en ongemakken veroorzaakt door een slecht gehoor
voordeel van hoortoestellen
4. Geen 'Wat zeg je?' meer
hoortoestel verbinden met je telefoon
5. Luister naar telefoongesprekken zonder moeite
hoortoestellen en televisie kijken
6. Televisie kijken zonder het volume te verhogen

Van Boxtel heeft verschillende merken en modellen hoortoestellen

Er zijn veel hoogwaardige, betrouwbare hoortoestellen op de markt. Elk merk of model is uniek op zijn eigen manier, en het kan moeilijk zijn te weten waar te beginnen. We hebben de belangrijkste informatie over de merken en modellen die we aanbieden bij Van Boxtel hoorwinkels bij elkaar gebracht. Op deze manier krijgt u een snel overzicht van al uw verschillende opties.

Merken en modellen hoortoestellen

Nieuwste opties en innovaties van hoortoestellen

Hoortoestellen hebben de laatste jaren grote technologische ontwikkelingen doorgemaakt. De moderne hoortoestellen bieden een uitstekende geluidskwaliteit en maken uw leven makkelijker door gebruik te maken van hightech functionaliteiten.

Hoortoestel met brainhearing technologie
BrainHearing™-technologie
Oticon hoortoestellen met BrainHearing™-technologie geven meer geluid door aan de hersenen, dat ook duidelijker is. Dat terwijl het spraakverstaan verbeterd en uw luister inspanning verminderd.

BrainHearing

hoortoestel met bluetooth
Bluetooth-connectiviteit
Het grote voordeel van Bluetooth-hoortoestellen is dat u ze kunt verbinden met andere apparaten. Muziek luisteren, telefoneren en naar de televisie luisteren rechtstreek via uw hoortoestellen of een een hoortoestel-app. Dat kan allemaal met een Bluetooth verbinding.

Bluetooth hoortoestellen

oplaadbare hoortoestellen
Oplaadbare hoortoestellen
Oplaadbare hoortoestellen zijn duurzamer in vergelijking met wegwerpbatterijen, die u los moet kopen en weggooien na gebruik. Oplaadbare accu's zijn daarnaast ook gunstig voor uw portemonnee.

Oplaadbare hoortoestellen

hoortoestel voor mensen met tinnitus
Ondersteuning voor tinnitus
Mensen met gehoorverlies kunnen ook tinnitusklachten ervaren. Hoortoestellen kunnen tinnitus verlichten door maskerende geluiden naar de oren te sturen, wat de symptomen van tinnitus helpt te verminderen.
hoortoestellen met feedbackreductie
Feedbackreductie
Feedbackreductie is een nieuwe technologie die feedback verminderd. Feedback (in de hoorzorg) is te herkennen aan het fluitende geluid rondom hoortoestellen.
hoortoestel verbinden met je smartphone
Smartphone apps
De nieuwere hoortoestellen kunnen verbinden met smartphones en andere apps op uw telefoon. Hierdoor kunt u de instellingen van uw hoortoestel beheren en eventuele meldingen ontvangen via uw smartphone.
Het beste hoortoestel van dit moment

Het beste hoortoestel op dit moment

Hoortoestellen zijn geen kant-en-klare oplossing. We willen u helpen het beste hoortoestel te vinden, een toestel dat op u is aangepast. Om dit te doen helpen we u het volgende zorgvuldig te overwegen:

 • Uw gehoorverlies
 • Soort hoortoestel en technologie
 • Comfort
 • Prijs en kwaliteit
 • Uw levensstijl en luistersituaties
 • Uw individuele behoeften

Boek een gratis proefperiode Beste hoortoestellen

Hoortoestel categorieën

In Nederland kennen we een uniform hoorprotocol. Daarbij worden hoortoestellen ingedeeld in vijf categorieën. Daarbij vormt een hoortoestel van categorie één de meest eenvoudige hooroplossing, en hoortoestellen van categorie 5 zijn juist meer complexe hooroplossingen. Op basis van een gestandaardiseerde test en vragenlijst kunt u worden ingedeeld in één van de categorieën. In iedere categorie zijn veel verschillende merken en soorten hoortoestellen te krijgen. Onze audicien kan daar samen met u een keuze uit maken. U kunt ook kiezen voor een hoortoestel buiten één van de categorieën. Dit zijn de allernieuwste toestellen met de meest geavanceerde technieken en functionaliteiten. Helaas worden deze hoortoestellen door de meeste verzekeraars niet vergoed.

Lees meer over het hoorprotocol.

De kosten van hoortoestellen

Een vraag die wij vaak te horen krijgen is: "Wat kost nu een hoortoestel?". Helaas is daar geen eenduidig antwoord op te geven is. Het hangt af van de volgende factoren:

 • Welke verzekeraar u heeft
 • Hoe u bent verzekerd
 • Welke categorie hoortoestel u aanschaft

Wat we wel kunnen melden is dat de Nederlandse overheid heeft bepaald dat iedereen die volgens het Nederlandse hoorprotocol een hoortoestel nodig heeft, 75% van de kosten vergoed moet krijgen door de zorgverzekering. Er blijft dan een eigen bijdrage van 25% over.

Lees meer over de kosten van een hoortoestel op de pagina: De prijs van een gehoorapparaat.

Financiering en het betalen van hoortoestellen

U hebt geen verwijzing van een arts nodig voor een gratis gehoortest in een van onze winkels. We helpen u graag inzicht te krijgen in de verschillende betalingsregelingen en financieringsopties die beschikbaar zijn voor u.

Financiering van hoortoestellen

Veelgestelde vragen over hoortoestellen

afbeelding van Bobae Veronica Kim, klinisch audicien en internationaal trainer
Bobae Veronica Kim, klinisch audicien en internationaal trainer

Bobae Veronica Kim is een erkend klinisch audicien en internationaal trainer. Ze is onderzoeker bij de faculteit geneeskunde aan de University of Melbourne en ere-onderzoeker aan de University of Adelaide.

Bobae behaalde een BSc-diploma economie aan de University of Sheffield, Verenigd Koninkrijk. Ze behaalde ook een BSc-diploma Gezondheidswetenschappen in farmacologie aan de University of Adelaide en een MSc in klinische audiologie aan de Flinders University.