Uw hoortoestel nul euro Geen Datum

Blijf jezelf bij Van Boxtel

Jezelf blijven, dat is wat het juiste hoortoestel voor je kan doen. Dit kan bij ons al voor 0 euro! Hoe dat kan? Wij vergoeden tot en met 30 juni 2024 de kosten die de zorgverzekeraar niet vergoedt, met uitzondering van je eigen risico en kosten voor oplaadbaar.* Bekijk de voorwaarden, maak een afspraak voor een gehoortest en ontdek hoe jij jezelf kan blijven.

Maak afspraak

Weet je nog niet zeker of je wel kunt wennen aan een hoortoestel, of vraag je jezelf af of nieuwe toestellen wel van meerwaarde zijn ten opzichte van je huidige toestellen? Dan is het goed om te weten dat je onze hoortoestellen 60 dagen vrijblijvend op proef kunt nemen. Ben je na 60 dagen niet tevreden? Dan kan je ze zonder opgaaf van reden terugbrengen en hoef je niets te betalen.

Afspraak maken

Zorgtoestellen nu 0 euro

Meld je hier aan!

Beantwoord de vragen en begin met een gratis hoortest bij één van onze audiciens. 👇

Wat is je leeftijd?
Wat is je leeftijd?
Merk jij of merken anderen iets aan jouw gehoor?

Super, maak hier jouw afspraak compleet!

Maak een afspraak voor een gehoortest om u aan te melden. 👇


Maak een afspraak

De gehoortest is het startpunt om gebruik te maken van de 0 euro actie.

* Voorwaarden

Jouw hoortoestel nu € 0,-, Hoe dat werkt? Heel simpel, we leggen het uit in een aantal stappen:

 1. Je maakt een afspraak voor een gratis gehoortest met één van onze audiciens.
 2. Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit een Nederlandse zorgverzekeraar krijg je tot 75% van de hoortoestellen vergoed. Deze vergoeding geldt bij een gehoorverlies van minimaal 35dB, ook moet het toestel binnen de wettelijke categorieën (1-5) vallen. De zorgverzekering vergoedt 1 keer per 5 jaar twee toestellen.
 3. Wanneer je recht hebt  op vergoeding betaal je normaal gesproken zelf de eigen bijdrage van de hoortoestellen. Omdat je profiteert van de tijdelijke actie krijg je nu een prachtige korting: Wat de zorgverzekeraar niet vergoedt, vergoeden wij!
 4. Heb je een aanvullende verzekering? Dan vergoedt de zorgverzekering de gehele of een deel van de eigen bijdrage. Je betaalt in de winkel de eigen bijdrage, de vergoeding voor de eigen bijdrage haal je vervolgens zelf op bij jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar verrekent dit vervolgens met jou. Ben je klant bij CZ? Dan haalt Van Boxtel hoorwinkels de vergoeding voor de eigen bijdrage rechtstreeks op bij CZ.
 5. Het is mogelijk dat er een eigen risico van toepassing is. Hoe hoog het eigen risico is, is afhankelijk van je vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico in 2024 is minimaal € 385,-. Ben je klant bij Achmea? Dan is er geen sprake van het eigen risico.
 6. Als je kiest voor oplaadbare hoortoestellen, dan zijn de kosten voor oplaadbaar mogelijk van toepassing. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar.
 7. De actie geldt alleen op zorghoortoestellen van Oticon™ en Bernafon. Vind hier meer informatie over zorgtoestellen.
 8. De actie is geldig t/m 30 juni 2024.

Eigen risico vs. eigen bijdrage

Het eigen risico en de eigen bijdrage zijn twee verschillende dingen.

Eigen risico

Het eigen risico is de eerste € 385,- die je aan zorgkosten maakt, deze zijn voor je eigen rekening. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en is het bedrag dat je zelf betaalt voordat je recht hebt op vergoeding vanuit de zorgverzekering. Het eigen risico geldt voor iedereen boven de 18 jaar. Wanneer je eigen risico op is, vergoedt de zorgverzekeraar de overige kosten. Er is een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico wordt door de overheid vastgesteld. In 2023 en 2024 bedraagt het verplicht eigen risico minimaal € 385,-. Het eigen risico geldt per kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december. Op 1 januari staat het eigen risico dus altijd weer op het door de overheid vastgestelde bedrag. Het is mogelijk om bovenop het verplichte eigen risico te kiezen voor een vrijwillig eigen risico, de hoogte van het vrijwillige eigen risico is maximaal € 500,-. Je eigen risico kan dus, afhankelijk van je eigen keuze bij het afsluiten van de zorgverzekering, oplopen tot maximaal € 885,-. Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico ontvang je vaak korting op je zorgpremie. Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico verspreid over het jaar te betalen.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage is wettelijk bepaalt door de overheid. Het is een bedrag dat per type zorg verschilt en dat je altijd zelf betaalt. In tegenstelling tot het eigen risico stapelt de eigen bijdrage zich niet op. Je betaalt dus elke keer opnieuw de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. Je betaalt altijd eerst de eigen bijdrage, het bedrag dat daarna nog openstaat wordt verrekend met je eventuele openstaande eigen risico. Voor sommige eigen bijdragen kun je jezelf verzekeren d.m.v. een aanvullende verzekering. In de hoorzorg is de vastgestelde eigen bijdrage tot 25%. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor hoorzorg vergoedt de zorgverzekeraar alsnog een deel van de eigen bijdrage.

Rekenvoorbeeld € 0,- per toestel

Stel je hebt net een gehoortest gedaan bij één van onze audiciens. Uit de gehoortest blijkt dat je gehoorverlies hebt en dat je een hoortoestel nodig hebt. Ook kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. De hoortoestellen die bij jouw gehoorverlies passen kosten € 700,- per stuk. Uitgaande van geen aanvullende verzekering valt € 175,- van dit bedrag onder de eigen bijdrage. Bij Van Boxtel hoorwinkels nemen wij de eigen bijdrage t/m 30 juni 2024 voor onze rekening en hoef je ons niets te betalen.

Het wettelijk bepaald eigen risico bedraagt € 385,-. In feite betaal je dit aan je zorgverzekeraar, maar het wordt wel in onze hoorwinkels verrekend. Wij handelen dit vervolgens weer af met jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoeveel zorg je in het lopende kalenderjaar heeft afgenomen waarop eigen risico van toepassing is, ontvang je hiervoor een rekening van jouw zorgverzekeraar. Ben je verzekerd bij Achmea? Dan ben je geen eigen risico verschuldigd.

 

 

1 toestel

2 toestellen

 

Prijs hoortoestel(len)

700,-

1400,- 

 

75% vergoeding uit basisverzekering 

525,-

1050,- 

-

Eigen bijdrage

175,-

350,- 

 

Korting Van Boxtel

175,-

350,- 

-

Je betaalt aan Van Boxtel 

0,-

0,- 

 

Eventuele kosten eigen risico 

385,-

385,- 

+

Totale kosten inclusief eigen risico 

385,-

385,- 

 

Interesse in een hoortoestel? Maak dan snel een afspraak. Je kunt ze bij ons 60 dagen vrijblijvend proberen!

Maak afspraak

Voordelige upgrade naar oplaadbare hoortoestellen

Voor oplaadbare hoortoestellen kies je bij Van Boxtel hoorwinkels de BatterijVrij Bundel. Hierbij is alles inbegrepen voor de upgrade van je nieuwe hoortoestellen naar oplaadbare hoortoestellen. Voor twee hoortoestellen kost deze bundel slechts € 315,-.

De verwachtte levensduur bij normaal gebruik van de accu's is 5 jaar. Toch kan het voorkomen dat de accu's door bovengemiddeld gebruik in deze 5 jaar een keer vervangen moeten worden. Het één keer vervangen van de accu's is inbegrepen in de BatterijVrij bundel. Hiermee weet je dus zeker dat je 5 jaar lang zonder zorgen gebruik maakt van jouw oplaadbare hoortoestellen. Als je bedenkt dat je zonder oplaadbare hoortoestellen in vijf jaar zo’n € 270,- kwijt bent aan batterijen, dan is dat een meerprijs van slechts € 45,-.

BatterijVrij Bundel (incl. oplader)

315,-

Eenmalig vervangen accu's

0,-

Totaal bij 2 hoortoestellen na 5 jaar

315,-

Kosten batterijen 5 jaar

± 270,-

Meerprijs BatterijVrij Bundel (incl. oplader)

45,-

Voordelen oplaadbaar

 • Nooit meer batterijen vervangen
 • Geen zorgen over je resterende voorraad batterijen
 • Opladen is eenvoudig
 • Met 3-4 uur opgeladen
 • De hele dag door te gebruiken
 • ‘s Nachts voordat je naar bed gaat zet je ze op de oplader, ’s ochtends zijn ze volledig opgeladen.

Bovendien hoef je met oplaadbare hoortoestellen geen nieuwe batterijen aan te schaffen of gebruikte batterijen weg te gooien. Dat is goed voor zowel je portemonnee als het milieu.