Gehoortest: Gratis door een échte expert

Heb jij het gevoel dat jouw gehoor is veranderd? Vraag je aan anderen of ze zich willen herhalen, of zet je de televisie steeds wat harder? Dan is het misschien tijd om een gratis gehoor test te doen. Bij ons kan je terecht voor een professionele, gratis gehoortest, maar ook voor de online hoortest. Maak hier de keuze tussen één van de twee gehoortesten:

Gratis gehoortest
Gratis gehoortest
Professionele gehoortest in één van onze hoorwinkels
Boek een gratis gehoortest
Online gehoortest
Online je gehoor testen
Test eenvoudig en snel jouw gehoor vanuit je eigen huis. 
Online hoortest

Alles wat je wilt weten over je gehoor testen

Heb jij het idee dat je de laatste tijd (steeds) minder goed hoort? Of hebben mensen in jouw omgeving je aangeraden jouw gehoor te testen? Op deze pagina gaan we dieper in op (online) gehoortesten. Je krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat zijn gehoortesten?

 • Wanneer laat ik mijn gehoor testen?

 • Hoe werkt dat, mijn gehoor testen?

 • Waar kan ik mijn gehoor laten testen?

 • Kan ik bij Van Boxtel hoorwinkels terecht voor een gratis gehoortest?

Boek een professionele gehoortest

gehoor testen

Een gehoortest is een luistertest waarmee het niveau van jouw gehoor in kaart wordt gebracht. Deze test wordt door veel verschillende instanties aangeboden. Zo kan je voor gehoortesten terecht bij audiciens, ziekenhuizen en huisartsen. Gehoortesten zijn bedoeld om de conditie van jouw gehoor te testen. De testen geven je dus antwoord op de vraag:  "Hoor ik nog wel goed?"

Een professioneel uitgevoerde gehoortest vindt meestal plaats bij een audicien. Vaak bestaan gehoortesten uit min of meer dezelfde onderdelen. Wanneer jij jouw gehoor laat testen bij één van onze hoorzorgexperts, dan bestaat de gehoortest uit de volgende onderdelen:

 1. Controle van je oren en trommelvlies
  De audicien bekijkt jouw gehoorgang met een otoscoop, een soort kijker die speciaal hiervoor bestemd is. Hierdoor ziet de audicien of je gehoorgang niet geblokkeerd is, zodat de gehoortest zo nauwkeurig mogelijk is. 

 2. De ‘piepjestest’
  Je krijgt een koptelefoon op en hoort verschillende piepjes in uiteenlopende frequenties. Steeds wanneer je een piepje hoort, druk je op de daarvoor bestemde knop.

 3. Een spraaktest
  Degene die de gehoortest bij je afneemt, zal jouw gehoor ook testen op spraak. Hij of zij zal tegen je praten en jij herhaalt wat je hoort. Soms wordt je harder aangesproken, soms zachter. Zo geven gehoortesten inzicht in hoe hard iemand moet praten om voor je verstaanbaar te zijn.

 4. Bespreking van de resultaten
  Laat jij jouw gehoor testen, dan krijgt je de uitslag direct na de test. De piepjestest levert een audiogramgrafiek op, waarin is weergegeven welke geluidssterktes je met beide oren nog net kunt horen. Dit noemen we de ‘hoordrempel’. De spraaktest resulteert in een Woord Herkennings Score (WHS), die inzicht geeft in hoe goed je normale gesproken tekst kunt horen.

 5. Een persoonlijk, op maat gemaakt advies
  Je krijgt een persoonlijk advies dat past bij jouw hoordrempel en WHS.

Maak een gratis afspraak

Wist je dat...

Wist je dat gehoorapparaten tegenwoordig subtiele, kleine apparaatjes zijn die nauwelijks opvallen? Er zijn zelfs gehoorapparaten die geheel in het oor, in plaats van achter het oor, gedragen worden. Zo'n gehoorapparaat is dus bijna geheel onzichtbaar.

Afbeelding van vrouw met oortelefoons in haar oren

Wil jij jouw gehoor laten testen?

Boek een gratis gehoortest - vrijblijvend - resultaat op dezelfde dag
Vraag 1 van 1
Hebt u een gehoortest gehad in de afgelopen 12 maanden?

Stap 1 van 5

Wanneer laat ik mijn gehoor testen?

Er zijn 6 tekenen die aangeven of je een gehoortest moet overwegen

De tekenen van gehoorverlies kunnen zich langzaam ontwikkelen en moeilijk te identificeren zijn, of ze kunnen ook plotseling en voor de hand liggend zijn. Als je bewust bent van de algemene tekenen van gehoorverlies, dan ben je beter in staat om problemen te herkennen.

gehoortest voordelen
1. Het is moeilijk om gesprekken te volgen
Je hebt moeite met het volgen van gesprekken (als er achtergrondgeluid is).
wanneer gehoortest
2. Telefoongesprekken zijn onduidelijk
Je heeft moeite met het volgen van telefoongesprekken.
waarom gehoor testen
3. Je denkt dat anderen mompelen
Je vraagt anderen om zichzelf te herhalen, omdat het lijkt alsof ze onduidelijk praten.
waarom gehoortest
4. Problemen met geluiden waarnemen
Je hebt moeite om te bepalen waar geluiden vandaan komen.
wanneer gehoor testen
5. Tekenen van tinnitus
Je ervaart last van piepende of zoemende geluiden in je oren, ook wel tinnitus.
voordeel gehoortest
6. De TV is moeilijk te horen
Jouw vrienden en familie zeggen dat je de televisie te hard zet.

Komt minstens één van de bovenstaande situaties je bekend voor? Dan is jouw gehoor testen een goed idee. Gehoortesten geven je gemakkelijk en direct inzicht in hoe goed jouw gehoor functioneert.

Gehoorverlies gaat vaak geleidelijk. Hierdoor heb je vaak in eerste instantie niet door dat je minder goed hoort dan vroeger. Als je op den duur vermoedt dat jouw gehoor achteruit is gegaan, is je gehoor vaak al meer verslechterd dan je zelf vermoedt.

Twijfel je aan hoe goed jouw gehoor is, dan is je gehoor testen een verstandig besluit. Gehoortesten zijn de eerste stap om ongemakkelijke sociale situaties op te lossen die ontstaan als je niet goed hoort.

Boek een gratis gehoortest

Het testen van jouw gehoor doet geen pijn

Wist je dat gehoor testen geen pijn doet? Het is fijn om te weten dat een gehoortest geen zeer doet. Ook is het niet vervelend. Je kan de situatie vergelijken met het luisteren naar muziek via een koptelefoon, alleen moet je tijdens de gehoortest iets meer inspannen om de piepjes en gesprekken te horen.

Onze audicien is gespecialiseerd in het afnemen van gehoortesten. Na afloop worden de resultaten van jouw hoortest met je besproken.

Wat kan je verwachten bij een gehoortest?

De gratis gehoortesten van Van Boxtel zijn uitgebreider dan de online test en geven een betrouwbaar beeld van hoe goed je hoort. Een afspraak maken voor gehoortesten in de winkel is heel eenvoudig. Afhankelijk van jouw situatie boeken we een korte screening of een afspraak van een uur in. In dit uur kan je de volgende onderdelen verwachten:
wat gebeurt er bij een gehoortest
20 minuten
1. Bespreek gehoorproblemen, medische geschiedenis en leefstijlfactoren
Hoe werkt een gehoortest
5 minuten
2. Fysiek ooronderzoek
wat gebeurt er tijdens een hoortest
20 minuten
3. Uitgebreide gehoortest
Hoe werkt een online gehoortest
15 minuten
4. Neem je resultaten en aanbevolen oplossingen door

Gehoortesten van Van Boxtel zijn gratis

Wist je dat alle gehoortesten van Van Boxtel gratis en vrijblijvend zijn? Iedere gehoortest die je bij één van de Van Boxtel audiciens doet, is een gratis hoortest. Dit geldt voor zowel de online gehoortesten als voor de gehoortesten in de winkel.

Waarom kiezen voor een gratis hoortest bij Van Boxtel?

1

Hoorzorgexperts
Onze gediplomeerde audiciens voeren vrijblijvende gehoortests uit met Real Ear Measurements en resultaten op dezelfde dag.

2

Hoogwaardige hooroplossingen
We bieden een brede selectie van de nieuwste digitale gehoorapparaten van meerdere bekroonde merken. Vrijblijvend 60 dagen op proef.

3

Nazorg
Als klant van Van Boxtel heb je recht op 5 jaar garantie en nazorg voor gehoorapparaten.
Maak een afspraak Zoek een winkel in de buurt
gehoor laten testen

Wist je dat...

Wist je dat Van Boxtel hoorwinkels gaat voor een persoonlijke en deskundige aanpak gaat? Onze focus ligt bij gepersonaliseerde en deskundige hoorzorg. Wij weten als geen ander dat elk gehoorverlies uniek en dat er geen universele oplossing is, als het om een goed gehoor gaat. Het is mensenwerk, waarin aandacht en kwaliteit voorop staan.

Doe de online gehoortest op een willekeurige plek

Je kan de online gehoortest vanuit je luie stoel doen en bovendien is het gratis. Je krijgt de resultaten binnen enkele minuten. 

Voorbereiding op de test

 1. Zoek een rustige plek waar je de test kunt doen zonder afleiding. 
 2. Draag indien mogelijk een koptelefoon, omdat dit de nauwkeurigheid van de test kan verbeteren. 
 3. Je krijgt de gelegenheid om het geluid te testen voordat je begint.
 4. Nadat je dit hebt gedaan, bent je klaar om de test te starten.

Online hoortest


wanneer moet ik mijn gehoor laten testen

Wat gebeurt er tijdens de online gehoortest?

De online gehoortest bestaat uit drie hoofdonderdelen:

 • Alledaagse luistersituaties
  Beantwoord 4 zelfevaluatievragen over jouw gehoor
 • Toontesten
  Luister naar een selectie van tonen en zie hoe goed je hoort bij verschillende geluidsfrequenties
 • Begrip van gesprekken
  Luister naar een kort gesprek en beantwoord een paar vragen

Online hoortest

Wat gebeurt er na de test?

Zodra je de test hebt gedaan, krijg jij jouw resultaten onmiddellijk. Als uit de resultaten blijkt dat je mogelijk gehoorverlies hebt, raden we je aan een gratis uitgebreide gehoortest te boeken bij een van onze hoorwinkels.

Als onderdeel van jouw evaluatie krijg je ook meer informatie over aanbevolen oplossingen op basis van de resultaten van jouw gehoortest.

 

Wist je dat...

Wist je dat de online gehoortest enkel een indicatie geeft van de conditie van je gehoor. Jouw gehoor testen met een gratis hoortest in één van onze winkels geeft je een veel nauwkeuriger beeld dan de gehoortesten die je online doet. Dit komt doordat de geluiden die je hoort tijdens de test, kunnen veranderen door de instellingen van je computer bijvoorbeeld.

Wij kunnen dus niet garanderen dat de gehoortesten online altijd hetzelfde klinken en dezelfde uitslag geven. Voor een betrouwbare testuitslag en advies van een gespecialiseerde audicien maak je een afspraak voor een hoortest bij een Van Boxtel hoorwinkel bij jou in de buurt.

3 manieren om een gehoortest te boeken

Gehoortest doen
Terugbelverzoek
Vul een online formulier in met een verzoek om binnen 24 teruggebeld te worden. Onze klantenservice zal je dan helpen bij het boeken van jouw gehoortest.
Terugbelverzoek
Gehoortest audicien
Maak een afspraak online
Boek met behulp van onze online boekingstool op het door jou gewenste tijdstip online een gratis gehoortest.
Maak een afspraak
online gehoor testen
Zoek een audicien
Gebruik onze hoorwinkel-zoeker om de dichtstbijzijnde audicien te vinden.
Zoek de dichtstbijzijnde winkel

Voor, tijdens en na een gehoortest

Wat te verwachten wanneer u een bezoek brengt aan een audicien voor een gehoortest

In deze korte film kunt u zien wat er gebeurt tijdens uw bezoek aan een van onze audiciens.

Ons doel is u te helpen beter te horen

Gehoortest

Audio

Visueel

Muziek

Wat gebeurt er bij een gehoortest?

 

Bekijk hier wat er gebeurt bij een gehoortest bij HearingLife.

 

 

 

Wat er bij een gehoortest gebeurt

 

VanBoxtel-logo

 

 

Muziek

 

Onze hoorzorgprofessional zal de problemen met uw gehoor, uw medische geschiedenis en levensstijl met u bespreken

 

Onze hoorzorgprofessional zal het volgende bespreken

Problemen Geschiedenis Levensstijl

 

Audicien met een klant

 

Muziek

 

Dit wordt gevolgd door een fysiek ooronderzoek. Uw oren worden gecontroleerd op oorsmeer en andere onregelmatigheden.

Fysiek ooronderzoek

 

Oorsmeer

Andere onregelmatigheden

 

Audicien onderzoekt het oor van een klant

 

Muziek

 

U wordt in een geluidscabine geplaatst, waar u een reeks toon-, spraak- en woordtests zult doen

 

 

Geluidscabine

 

Toon-, spraak- en woordtests

 

Man die een gehoortest doet in een geluidscabine

Muziek

HearingLife gaat verder dan een basisgehoortest door te vertrouwen op de volgende pijlers

Basisgehoortest

HearingLife gehoortest

 

Histogram met een basisgehoortest en een HearingLife-gehoortest

Muziek

Audiologische, cognitieve, psychologische en subjectieve nuances

 

Dat is het.

 

Pijlers

Audiologische, cognitieve, psychologische, subjectieve nuances

Muziek

 

Na de voltooiing van uw gehoortest, krijgt u de resultaten op dezelfde dag

Resultaten op dezelfde dag

 

Audicien met een klant

Muziek

 

Als u geen gehoorverlies hebt, geweldig!

 

Als u ouder bent dan 60 raden we u aan uw gehoor eenmaal per jaar te laten testen

 

Geen gehoorverlies?

Geweldig!

 

Als u ouder bent dan 60 raden we u aan uw gehoor eenmaal per jaar te laten testen

 

Man loopt

 

Muziek

 

Als er gehoorverlies wordt gedetecteerd, biedt uw hoorzorgexpert u een op maat gemaakte hooroplossing

Gehoorverlies gedetecteerd?

 

We bieden een op maat gemaakte hooroplossing

 

Audicien praat met klant en laat opties voor gehoorapparaten zien.

 

Muziek

Een gehoortest is eenvoudig en duurt ongeveer 30 minuten

Een gehoortest is eenvoudig en duurt ongeveer 30 minuten

 

Audicien neemt afscheid van klant

 

Muziek

Boek vandaag nog uw gratis gehoortest bij HearingLife.

Boek uw GRATIS gehoortest bij HearingLife

Vandaag!

 

Hearing life-logo

 

www.hearinglife.ca

 


Veelgestelde vragen

over (online) gehoortesten

afbeelding van Bobae Veronica Kim, klinisch audicien en internationaal trainer
Bobae Veronica Kim, klinisch audicien en internationaal trainer

Bobae Veronica Kim is een erkend klinisch audicien en internationaal trainer. Ze is onderzoeker bij de faculteit geneeskunde aan de University of Melbourne en ere-onderzoeker aan de University of Adelaide.

Bobae behaalde een BSc-diploma economie aan de University of Sheffield, Verenigd Koninkrijk. Ze behaalde ook een BSc-diploma Gezondheidswetenschappen in farmacologie aan de University of Adelaide en een MSc in klinische audiologie aan de Flinders University.