Gehoortest: Gratis door een échte expert

Heeft u het gevoel dat uw gehoor is veranderd? Vraagt u aan anderen of ze zich willen herhalen, of zet u de televisie steeds wat harder? Dan is het misschien tijd om een gratis gehoor test te doen. Bij ons kunt u terecht voor een professionele, gratis gehoortest, maar ook voor de online hoortest. Maak hier uw keuze tussen één van de twee gehoortesten:

Gratis gehoortest
Gratis gehoortest
Professionele gehoortest in één van onze hoorwinkels
Boek een gratis gehoortest
Online gehoortest
Online uw gehoor testen
Test eenvoudig en snel uw gehoor vanuit uw eigen huis. 
Online hoortest

Alles wat u wilt weten over uw gehoor testen

Heeft u het idee dat u de laatste tijd (steeds) minder goed hoort? Of hebben mensen in uw omgeving u aangeraden uw gehoor te testen? Op deze pagina gaan we dieper in op (online) gehoortesten. U krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat zijn gehoortesten?

 • Wanneer laat ik mijn gehoor testen?

 • Hoe werkt dat, mijn gehoor testen?

 • Waar kan ik mijn gehoor laten testen?

 • Kan ik bij Van Boxtel hoorwinkels terecht voor een gratis gehoortest?

Boek uw professionele gehoortest

gehoor testen

Een gehoortest is een luistertest waarmee het niveau van uw gehoor in kaart wordt gebracht. Deze test wordt door veel verschillende instanties aangeboden. Zo kunt u voor gehoortesten terecht bij audiciens, ziekenhuizen en huisartsen. Gehoortesten zijn bedoeld om de conditie van uw gehoor te testen. De testen geven u dus antwoord op de vraag:  "Hoor ik nog wel goed?"

Een professioneel uitgevoerde gehoortest vindt meestal plaats bij een audicien. Vaak bestaan gehoortesten uit min of meer dezelfde onderdelen. Wanneer u uw gehoor laat testen bij één van onze hoorzorgexperts, dan bestaat de gehoortest uit de volgende onderdelen:

 1. Controle van uw oor en uw trommelvlies
  De audicien bekijkt uw gehoorgang met een otoscoop, een soort kijker die speciaal hiervoor bestemd is. Hierdoor ziet de audicien of uw gehoorgang niet geblokkeerd is, zodat de gehoortest zo nauwkeurig mogelijk is. 

 2. De ‘piepjestest’
  U krijgt een koptelefoon op en hoort verschillende piepjes in uiteenlopende frequenties. Steeds wanneer u een piepje hoort, drukt u op de daarvoor bestemde knop.

 3. Een spraaktest
  Degene die de gehoortest bij u afneemt, zal uw gehoor ook testen op spraak. Hij of zij spreekt tegen u en u herhaalt wat u hoort. Soms wordt u harder aangesproken, soms zachter. Zo geven gehoortesten inzicht in hoe hard iemand moet praten om voor u verstaanbaar te zijn.

 4. Bespreking van de resultaten
  Laat u uw gehoor testen, dan krijgt u de uitslag direct na de test. De piepjestest levert een audiogramgrafiek op, waarin is weergegeven welke geluidssterktes u met beide oren nog net kunt horen. Dit noemen we de ‘hoordrempel’. De spraaktest resulteert in een Woord Herkennings Score (WHS), die inzicht geeft in hoe goed u normale gesproken tekst kunt horen.

 5. Een persoonlijk, op maat gemaakt advies
  U krijgt een persoonlijk advies dat past bij uw hoordrempel en WHS.

Maak een gratis afspraak

Wist u dat...

Wist u dat gehoorapparaten tegenwoordig subtiele, kleine apparaatjes zijn die nauwelijks opvallen? Er zijn zelfs gehoorapparaten die geheel in het oor, in plaats van achter het oor, gedragen worden. Zo'n gehoorapparaat is dus bijna geheel onzichtbaar.

Wanneer laat ik mijn gehoor testen?

Er zijn 6 tekenen die aangeven of u een gehoortest moet overwegen

De tekenen van gehoorverlies kunnen zich langzaam ontwikkelen en moeilijk te identificeren zijn, of ze kunnen ook plotseling en voor de hand liggend zijn. Als u zich bewust bent van de algemene tekenen van gehoorverlies, dan bent u beter in staat om problemen te herkennen.

gehoortest voordelen
1. Het is moeilijk om gesprekken te volgen
U heeft moeite met het volgen van gesprekken (als er achtergrondgeluid is).
wanneer gehoortest
2. Telefoongesprekken zijn onduidelijk
U heeft moeite met het volgen van telefoongesprekken.
waarom gehoor testen
3. U denkt dat anderen mompelen
U vraagt anderen om zichzelf te herhalen, omdat het lijkt alsof ze onduidelijk praten.
waarom gehoortest
4. Problemen met geluiden waarnemen
U heeft moeite om te bepalen waar geluiden vandaan komen.
wanneer gehoor testen
5. Tekenen van tinnitus
U ervaart last van piepende of zoemende geluiden in uw oren, ook wel tinnitus.
voordeel gehoortest
6. De TV is moeilijk te horen
Uw vrienden en familie zeggen dat u de televisie te hard zet.

Komt minstens één van de bovenstaande situaties u bekend voor? Dan is uw gehoor testen een goed idee. Gehoortesten geven u gemakkelijk en direct inzicht in hoe goed uw gehoor functioneert.

Gehoorverlies gaat vaak geleidelijk. Hierdoor hebt u vaak in eerste instantie niet door dat u minder goed hoort dan vroeger. Als u op den duur vermoedt dat uw gehoor achteruit is gegaan, is uw gehoor vaak al meer verslechterd dan u zelf vermoedt.

Twijfelt u aan hoe goed uw gehoor is, dan is uw gehoor testen een verstandig besluit. Gehoortesten zijn de eerste stap om ongemakkelijke sociale situaties op te lossen die ontstaan als u niet goed hoort.

Boek een gratis gehoortest

Het testen van uw gehoor doet geen pijn

Wist u dat uw gehoor testen geen pijn doet? Het is fijn om te weten dat uw gehoortest geen zeer doet. Ook is het niet vervelend. U kunt de situatie vergelijken met het luisteren naar muziek via een koptelefoon, alleen moet u zich tijdens de gehoortest iets meer inspannen om de piepjes en gesprekken te horen.

Onze audicien is gespecialiseerd in het afnemen van gehoortesten. Na afloop worden de resultaten van uw hoortest met u besproken.

Afbeelding van vrouw met oortelefoons in haar oren

Wilt u uw gehoor laten testen?

Boek een gratis gehoortest - vrijblijvend - resultaat op dezelfde dag
Vraag 1 van 1
Hebt u een gehoortest gehad in de afgelopen 12 maanden?

Stap 1 van 5

Wat u kunt verwachten bij een gehoortest?

De gratis gehoortesten van Van Boxtel zijn uitgebreider dan de online test en geven een betrouwbaar beeld van hoe goed u hoort. Een afspraak maken voor gehoortesten in de winkel is heel eenvoudig. Afhankelijk van uw situatie boeken we een korte screening of een afspraak van een uur in. In dit uur kunt u de volgende onderdelen verwachten:
wat gebeurt er bij een gehoortest
20 minuten
1. Bespreek gehoorproblemen, medische geschiedenis en leefstijlfactoren
Hoe werkt een gehoortest
5 minuten
2. Fysiek ooronderzoek
wat gebeurt er tijdens een hoortest
20 minuten
3. Uitgebreide gehoortest
Hoe werkt een online gehoortest
15 minuten
4. Neem uw resultaten en aanbevolen oplossingen door

Gehoortesten van Van Boxtel zijn gratis

Wist u dat alle gehoortesten van Van Boxtel gratis en vrijblijvend zijn? Iedere gehoortest die u bij één van de Van Boxtel audiciens doet, is een gratis hoortest. Dit geldt voor zowel de online gehoortesten als voor de gehoortesten in de winkel.

Waarom kiezen voor een gratis hoortest bij Van Boxtel?

1

Hoorzorgexperts
Onze gediplomeerde audiciens voeren vrijblijvende gehoortests uit met Real Ear Measurements en resultaten op dezelfde dag.

2

Hoogwaardige hooroplossingen
We bieden een brede selectie van de nieuwste digitale gehoorapparaten van meerdere bekroonde merken. Vrijblijvend 30 dagen op proef.

3

Nazorg
Als klant van Van Boxtel hebt u recht op 5 jaar garantie en nazorg voor gehoorapparaten.
Maak een afspraak Zoek een winkel bij u in de buurt
gehoor laten testen

Wist u dat...

Wist u dat Van Boxtel hoorwinkels gaat voor een persoonlijke en deskundige aanpak gaat? Onze focus ligt bij gepersonaliseerde en deskundige hoorzorg. Wij weten als geen ander dat elk gehoorverlies uniek en dat er geen universele oplossing is, als het om een goed gehoor gaat. Het is mensenwerk, waarin aandacht en kwaliteit voorop staan.

Doe de online gehoortest op een willekeurige plek

U kunt de online gehoortest vanuit uw luie stoel doen en bovendien is het gratis. U krijgt uw resultaten binnen enkele minuten. 

Voorbereiding op de test

 1. Zoek een rustige plek waar u de test kunt doen zonder afleiding. 
 2. Draag indien mogelijk een koptelefoon, omdat dit de nauwkeurigheid van de test kan verbeteren. 
 3. U krijgt de gelegenheid om het geluid te testen voordat u begint.
 4. Nadat u dit hebt gedaan, bent u klaar om de test te starten.

Online hoortest


wanneer moet ik mijn gehoor laten testen

Wat gebeurt er tijdens de online gehoortest?

De online gehoortest bestaat uit drie hoofdonderdelen:

 • Alledaagse luistersituaties
  Beantwoord 4 zelfevaluatievragen over uw gehoor
 • Toontesten
  Luister naar een selectie van tonen en zie hoe goed u hoort bij verschillende geluidsfrequenties
 • Begrip van gesprekken
  Luister naar een kort gesprek en beantwoord een paar vragen

Online hoortest

Wat gebeurt er na de test?

Zodra u de test hebt gedaan, krijgt u uw resultaten onmiddellijk. Als uit uw resultaten blijkt dat u mogelijk gehoorverlies hebt, raden we u aan een gratis uitgebreide gehoortest te boeken bij een van onze hoorwinkels.

Als onderdeel van uw evaluatie krijgt u ook meer informatie over aanbevolen oplossingen op basis van de resultaten van uw gehoortest.

 

Wist u dat...

Wist u dat de online gehoortest enkel een indicatie geeft van de conditie van uw gehoor. Uw gehoor testen met een gratis hoortest in één van onze winkels geeft u een veel nauwkeuriger beeld dan de gehoortesten die u online doet. Dit komt doordat de geluiden die u hoort tijdens de test, kunnen veranderen door de instellingen van uw computer bijvoorbeeld.

Wij kunnen dus niet garanderen dat de gehoortesten online altijd hetzelfde klinken en dezelfde uitslag geven. Voor een betrouwbare testuitslag en advies van een gespecialiseerde audicien maakt u een afspraak voor uw hoortest bij een Van Boxtel hoorwinkel bij u in de buurt.

3 manieren om een gehoortest te boeken

Gehoortest doen
Terugbelverzoek
Vul een online formulier in met een verzoek om binnen 24 teruggebeld te worden. Onze klantenservice zal u dan helpen bij het boeken van uw gehoortest.
Terugbelverzoek
Gehoortest audicien
Maak een afspraak online
Boek met behulp van onze online boekingstool op het door u gewenste tijdstip online een gratis gehoortest.
Maak een afspraak
online gehoor testen
Zoek een audicien
Gebruik onze hoorwinkel-zoeker om de dichtstbijzijnde audicien te vinden.
Zoek de dichtstbijzijnde winkel

Voor, tijdens en na een gehoortest

Wat te verwachten wanneer u een bezoek brengt aan een audicien voor een gehoortest

In deze korte film kunt u zien wat er gebeurt tijdens uw bezoek aan een van onze audiciens.

Ons doel is u te helpen beter te horen

Gehoortest

Audio

Visueel

Muziek

Wat gebeurt er bij een gehoortest?

 

Bekijk hier wat er gebeurt bij een gehoortest bij HearingLife.

 

 

 

Wat er bij een gehoortest gebeurt

 

VanBoxtel-logo

 

 

Muziek

 

Onze hoorzorgprofessional zal de problemen met uw gehoor, uw medische geschiedenis en levensstijl met u bespreken

 

Onze hoorzorgprofessional zal het volgende bespreken

Problemen Geschiedenis Levensstijl

 

Audicien met een klant

 

Muziek

 

Dit wordt gevolgd door een fysiek ooronderzoek. Uw oren worden gecontroleerd op oorsmeer en andere onregelmatigheden.

Fysiek ooronderzoek

 

Oorsmeer

Andere onregelmatigheden

 

Audicien onderzoekt het oor van een klant

 

Muziek

 

U wordt in een geluidscabine geplaatst, waar u een reeks toon-, spraak- en woordtests zult doen

 

 

Geluidscabine

 

Toon-, spraak- en woordtests

 

Man die een gehoortest doet in een geluidscabine

Muziek

HearingLife gaat verder dan een basisgehoortest door te vertrouwen op de volgende pijlers

Basisgehoortest

HearingLife gehoortest

 

Histogram met een basisgehoortest en een HearingLife-gehoortest

Muziek

Audiologische, cognitieve, psychologische en subjectieve nuances

 

Dat is het.

 

Pijlers

Audiologische, cognitieve, psychologische, subjectieve nuances

Muziek

 

Na de voltooiing van uw gehoortest, krijgt u de resultaten op dezelfde dag

Resultaten op dezelfde dag

 

Audicien met een klant

Muziek

 

Als u geen gehoorverlies hebt, geweldig!

 

Als u ouder bent dan 60 raden we u aan uw gehoor eenmaal per jaar te laten testen

 

Geen gehoorverlies?

Geweldig!

 

Als u ouder bent dan 60 raden we u aan uw gehoor eenmaal per jaar te laten testen

 

Man loopt

 

Muziek

 

Als er gehoorverlies wordt gedetecteerd, biedt uw hoorzorgexpert u een op maat gemaakte hooroplossing

Gehoorverlies gedetecteerd?

 

We bieden een op maat gemaakte hooroplossing

 

Audicien praat met klant en laat opties voor gehoorapparaten zien.

 

Muziek

Een gehoortest is eenvoudig en duurt ongeveer 30 minuten

Een gehoortest is eenvoudig en duurt ongeveer 30 minuten

 

Audicien neemt afscheid van klant

 

Muziek

Boek vandaag nog uw gratis gehoortest bij HearingLife.

Boek uw GRATIS gehoortest bij HearingLife

Vandaag!

 

Hearing life-logo

 

www.hearinglife.ca

 


Veelgestelde vragen

over (online) gehoortesten

afbeelding van Bobae Veronica Kim, klinisch audicien en internationaal trainer
Bobae Veronica Kim, klinisch audicien en internationaal trainer

Bobae Veronica Kim is een erkend klinisch audicien en internationaal trainer. Ze is onderzoeker bij de faculteit geneeskunde aan de University of Melbourne en ere-onderzoeker aan de University of Adelaide.

Bobae behaalde een BSc-diploma economie aan de University of Sheffield, Verenigd Koninkrijk. Ze behaalde ook een BSc-diploma Gezondheidswetenschappen in farmacologie aan de University of Adelaide en een MSc in klinische audiologie aan de Flinders University.