Afbeelding van verschillende soorten verzekeringsdekking voor gehoorapparaten

Vergoedingen voor gehoorapparaten

Dekt uw zorgverzekering de kosten van uw gehoorapparaten? En wat is de vergoeding precies? Over het algemeen worden gehoorapparaten gedekt door de zorgverzekering en worden ze vergoed, maar er zijn uitzonderingen.

Dekt uw ziektekostenverzekering gehoorapparaten?

Gehoorapparaten worden vergoed vanuit uw ziektekostenverzekering, maar er zijn uitzonderingen en voorwaarden aan verbonden. In Nederland worden de meeste hoortoestellen vergoed vanuit uw basisverzekering op basis van het Keuzeprotocol Hoorzorg.

Mensen die hun gehoor willen verbeteren met gehoorapparaten worden door dit protocol ingeschaald in één van de categorieën: 1 tot en met 5. De uiteindelijke categorie hangt af van vragenlijsten en de uitslag van de gehoortest. Door deze werkwijze bent u ervan verzekerd dat u een eerlijke en objectieve diagnose van uw gehoorverlies krijgt. De vergoeding die u krijgt van uw ziektekostenverzekering is gebaseerd op de categorie waarin u bent ingedeeld.

Naast de gehoorapparaten uit de eerdergenoemde categorieën bestaan er ook nog buitencategorie hoortoestellen. Buitencategorie hoortoestellen, ook wel het premium segment, worden helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Het is daarom goed om bewust te zijn van het verschil tussen categorie en premium hoortoestellen.

Hoeveel krijgt u vergoed vanuit uw zorgverzekering voor hoortoestellen?

Hoortoestellen zijn in Nederland opgenomen in de basisverzekering en daardoor krijgt iedereen die in Nederland is verzekerd minstens 75% van de kosten vergoed. Bij een aanvullende zorgverzekering kan deze vergoeding oplopen tot wel 100%. 

Sla uw verzekering erop na om te zien of u dekking heeft voor gehoorapparaten. De makkelijkste manier om dit te weten te komen is door uw zorgverzekeringsgegevens te raadplegen of door uw zorgverzekeraar te bellen voor meer informatie over uw zorgverzekering.

Heeft u op voorhand nog meer vragen over de verrekening van de vergoeding en de prijs van een gehoorapparaat? Kijk dan op de pagina: wat kost een gehoorapparaat?

Wat kost een gehoorapparaat?

Tijdelijke actie

Normaal gesproken hanteren wij een bijbetaling vanaf 0 euro, en ongeacht u hoe verzekert bent hoeft het niet te meer kosten dan 99 euro (plus de eventuele kosten van uw eigen risico). Maar, u heeft geluk, t/m 28 februari 2023 loopt onze actie waarbij u nog voordeliger uit bent. Kijk voor meer informatie op de actiepagina.

Ga naar actiepagina

Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of u in aanmerking komt voor de dekking van gehoorapparaten

Wij werken samen met álle zorgverzekeraars voor in 2023

Van Boxtel hoorwinkels werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dat betekent dat ongeacht hoe u verzekerd bent in het jaar 2023, u altijd bij ons terecht kunt voor hoortoestellen. Op deze manier proberen wij gehoorapparaten zo toegankelijk mogelijk voor u te maken. 

Door de nauwe samenwerking kunnen wij u ondersteunen bij het uitzoeken van uw vergoedingsmogelijkheden. Wij helpen u graag om uw vergoeding in kaart te brengen.

Arts praat met echtpaar die naar gehoorapparaten kijkt

Wij kunnen u helpen de vergoedingen voor gehoorapparaten te begrijpen

We staan klaar om u te helpen als u vragen hebt over de dekking van uw zorgverzekering of als u andere vragen heeft over het aanschaffen van een gehoorapparaat.

Praat met de klantenservice Zoek een hoorwinkel

Hier zijn enkele vragen die u moet stellen wanneer u met uw zorgverzekeraar praat over de vergoeding van gehoorapparaten:

  1. Dekt mijn zorgverzekering de kosten van gehoorapparaten?
  2. Welke opties heb ik als ik mijn zorgverzekering wil aanpassen om in aanmerking te komen voor een (volledige) vergoeding?
  3. Zijn er voorwaarden van de zorgverzekering verbonden aan het laten vergoeden van gehoorapparaten waarvan ik op de hoogte moet zijn?
  4. Welk bedrag wordt er precies gedekt wanneer ik gehoorapparaten koop?
  5. Is mijn zorgverzekering beperkt tot specifieke merken of modellen gehoorapparaten?
  6. Krijg ik de vergoeding vanuit de basisverzekering voor of na het afrekenen van de hoortoestellen? En kan ik dit ergens declareren?

U kunt ons altijd bellen of een bezoek brengen aan een van onze audiciens. Wij kunnen u helpen de financiering- en verzekeringsopties voor gehoorapparaten te begrijpen.

Vrouw krijgt gehoorapparaat aangepast

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de vergoeding van hoortoestellen

Onze experts kunnen u helpen met uw vragen over de vergoedingsmogelijkheden voor gehoorapparaten. Geef uw contactgegevens door en we nemen contact met u op om uw mogelijkheden te bespreken en om te zien hoe we u kunnen helpen.