Wat kost een gehoorapparaat

Gehoorapparaat kopen

Een veel gestelde vraag is ‘wat kost een gehoorapparaat?’. In de meeste gevallen is hier geen eenduidig antwoord op te geven, bij Van Boxtel hoorwinkels doen we dat wel. U heeft een gehoorapparaat vanaf 0 euro en het hoeft u sowieso niet meer te kosten dan € 99,- (plus eventueel uw eigen risico). Naast deze prijsgarantie geven onze audiciens u alle aandacht en deskundigheid. Bovendien hebben we nu een tijdelijke actie. Alle informatie en actievoorwaarden vindt u hier: 'Uw hoortoestel nu € 0,-'. 

Maak een gratis afspraak

We zijn er om u te helpen uw gehoorapparaten betaalbaarder te maken

Er zijn een aantal elementen die de prijs van een hoortoestel bepalen. 

U leest meer over deze elementen op deze pagina. Bovendien vindt u hier een duidelijk rekenvoorbeeld voor de aanschaf van 1 of 2 hoortoestellen bij Van Boxtel hoorwinkels.

Meer informatie over de kosten van gehoorapparaten:

  1. De keuze tussen categorie of premium hoortoestellen
  2. Zorgverzekering, dekking en eigen risico
  3. Service inbegrepen of niet
  4. Rekenvoorbeeld

 

1. De keuze tussen categorie of premium hoortoestellen

De prijs van een gehoorapparaat is uiteraard afhankelijk van het type gehoorapparaat dat u kiest. Een gehoorapparaat dat wordt vergoed door de zorgverzekering kost minder, mede doordat deze deels of helemaal wordt vergoed. Dit zijn adequate gehoorapparaten die u in de basis helpen bij uw gehoorverlies. Bij Van Boxtel hoorwinkels zijn categorietoestellen nu te verkrijgen voor een bijbetaling vanaf € 0,- plus eventueel uw eigen risico. Dit geldt voor een toestel uit de categorie waar u volgens het hoorprotocol bij bent ingedeeld. Kiest u voor het gemak van oplaadbare hoortoestellen, waarbij u dus geen batterijen meer hoeft aan te schaffen, dan betaalt u per toestel € 157,50 extra.

Wanneer u voor een hogere categorie of premium gehoorapparaat kiest, vervalt in veel gevallen de vergoeding van de zorgverzekeraar. Daartegenover staat een betere en meer complete luisterervaring. Meer informatie over categorie- en premium gehoorapparaten leest u op de pagina 'het verschil tussen categorie- en premium hoortoestellen'.

 

 

2. Zorgverzekering, dekking en eigen risico

Normaal zijn de kosten van een categorietoestel afhankelijk van uw gehoorverlies (uit welke categorie uw hoortoestel komt), de eigen bijdrage (tot 25% van de aankoopprijs) en het eigen risico (€ 385,-). Bij Van Boxtel werken wij met een bijbetaling vanaf 0 euro, en ongeacht uw verzekering hoeft het u niet meer te kosten dan 99 euro (plus de eventuele kosten van uw eigen risico). Bekijk hier de voorwaarden. Wanneer u het eigen risico al verbruikt heeft met een andere zorgaankoop, hoeft u deze niet meer te betalen. Wanneer u heeft gekozen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico, kan het zijn dat u meer betaalt. Daarnaast is de hoogte van de vergoeding ook afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele zorgverzekeraars die een deel vergoeden wanneer u een toestel uit een hogere categorie of een premium toestel aan wil schaffen.

Lees hier meer over de vergoeding van hoortoestellen door de zorgverzekeraar.

Gehoorapparaat kopen

3. Service inbegrepen of niet

Bij Van Boxtel hoorwinkels is de service altijd inbegrepen, dit betekent dat u bij ons niet betaalt voor een extra bijstelling aan uw toestel. Wanneer u uw hoortoestellen al enige tijd draagt, is het mogelijk dat de instellingen van uw hoortoestel niet meer optimaal zijn voor uw situatie. Dit kan komen doordat uw persoonlijke omstandigheden zijn veranderd of omdat uw gehoor achteruit is gegaan. Wanneer dit het geval is kunt u gewoon terecht bij uw audicien voor een bijstelling aan uw hoortoestel. Ook wanneer u uw proefperiode net heeft afgerond en toch nog niet helemaal tevreden bent, stellen wij uw toestel kosteloos bij.

Ook voor het vervangen van filters, domes en andere verbruiksartikelen kunt u bij ons terecht. Op onze website staan handige video’s zodat u dit gemakkelijk, zelf, thuis kan doen. Lukt het toch niet helemaal, of heeft u liever dat wij het voor u doen? Geen probleem, u kunt altijd terecht in onze winkel. Wanneer u geen servicepakket heeft, betaalt u wel voor verbruiksartikelen zoals filters, batterijen en reinigingsdoekjes.

Voordeel en pakketten

Gehoorapparaten kopen

4. Rekenvoorbeeld

Stel u heeft net een gehoortest gedaan bij één van onze audiciens. Uit de gehoortest blijkt dat u gehoorverlies heeft en dat u een hoortoestel nodig heeft. Ook komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. De hoortoestellen die bij uw gehoorverlies passen kosten bijvoorbeeld € 700,- per stuk. Uitgaande van geen aanvullende verzekering valt € 175,- van dit bedrag onder de eigen bijdrage. Bij Van Boxtel hoorwinkels betaalt u slechts € 99,- per toestel.

Het wettelijk bepaald eigen risico bedraagt € 385,-. Dit bedrag betaalt u niet aan Van Boxtel hoorwinkels, maar aan uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoeveel zorg u in het lopende kalenderjaar heeft afgenomen waarop het eigen risico van toepassing is, ontvangt u hiervoor een rekening van uw zorgverzekeraar. Bent u verzekerd bij Achmea? Dan ben u geen eigen risico verschuldigd.

 

 

1 toestel

2 toestellen

 

Prijs hoortoestel(len)

700,-

1400,- 

 

75% vergoeding uit basisverzekering 

525,-

1050,- 

-

Eigen bijdrage

175,-

350,- 

 

Korting Van Boxtel

76,-

152,- 

-

U betaalt aan Van Boxtel 

99,-

198,- 

 

Eventuele kosten eigen risico 

385,-

385,- 

+

Totale kosten inclusief eigen risico 

484,-

583,- 

 

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Stap 1 van 5

Wat is inbegrepen in de prijs als u gehoorapparaten bij ons koopt?

Wanneer u een gehoorapparaat in een Van Boxtel hoorwinkel koopt, krijgt u meer dan een gehoorapparaat van hoge kwaliteit. U krijgt ook het volgende:

  1. Een gehoortest en consult met een triage audicien
  2. Een gepersonaliseerde aanpassing van een gehoorapparaat
  3. Gratis reiniging en bijstellingen in de loop van de tijd
  4. Gratis proefperiode, volledige garantie en jaarlijkse onderhoudscontrole
  5. Hightech mogelijkheden (smartphone- en app-connectiviteit)
  6. Declaratie van uw toestellen bij uw zorgverzekeraar

 

Boek een gratis gehoortest