Afbeelding van verschillende soorten accessoires

Accessoires voor gehoorapparaten, wat zijn dat?

Accessoires voor gehoorapparaten kunnen het gebruik van hoortoestellen veel makkelijker maken. Met accessoires voor gehoorapparaten kan je bijvoorbeeld draadloos telefoongesprekken voeren door te streamen, de televisie via je gehoorapparaten laten afspelen, en nog veel meer!

Hier staan de zeven meest gebruikte accessoires voor gehoorapparaten. Deze accessoires maken het gebruik van gehoorapparaten nét even wat comfortabeler. Hierdoor haal je het meeste uit je gehoorapparaten. Lees op deze pagina over 7 verschillende accessoires voor gehoorapparaten.

Als je vragen hebt of extra uitleg nodig hebt over één van de accessoires, maak dan een afspraak of bel ons op: 088 - 52 52 052

Vind een audicien in de buurt


1. Accessoires voor connectiviteit

Voor hoortoestellen is er een breed scala aan accessoires voor gehoorapparaten beschikbaar die helpen bij een verbinding tussen hoortoestel en een telefoon, computer, laptop, tv of een ander elektronisch apparaat. De connectiviteitsaccessoires zorgen er bijvoorbeeld voor dat je geluiden van verschillende apparaten kunt streamen naar je hoortoestellen, of dat je te verstaan bent tijdens het telefoneren met je gehoorapparaten.

Dankzij een nieuwe functionaliteit is het voortaan mogelijk om geluiden rechtstreeks naar je gehoorapparaten te streamen. Hierdoor ontvang je geluiden direct in je oren waardoor je geen last meer hebt van omgevingsgeluiden en achtergrondruis.

Boek een afspraak met onze audicien om meer informatie te krijgen over de populairste connectiviteitsaccessoires voor gehoorapparaten. Dit zijn de populairste connectiviteitsaccessoires die je kunnen helpen om meer uit je gehoorapparaten te halen:

 • Tv-adapter: Verbind gehoorapparaten rechtstreeks met de televisie.
 • ConnectClip: Hoor de stem van anderen duidelijker. Handig voor tijdens het fietsen of tijdens presentaties!
 • Afstandsbediening: Bedien je hoortoestellen zonder ze van je oren te halen.
 • Oticon EduMic: Draadloos microfoonsysteem voor hoortoestellen.

Connectiviteitsaccessoires Boek een afspraak

Demonstratie van gehoorapparaat accessoires

Maak een afspraak om accessoires te proberen

Gratis afspraak | Ontdek welke accessoires relevant kunnen zijn

Vraag 1 van 1
Draagt u al een gehoorapparaat?

Stap 1 van 5

2. Gehoorapparaatbatterijen

Image shows different batteries

Een nieuwe gehoorapparaatbatterij gaat vijf tot tien dagen mee voordat hij vervangen moet worden.

De levensduur van de batterij is afhankelijk van het soort gehoorapparaat dat je hebt, de grootte van de batterij, de mate waarin je geluiden streamt en hoe goed je voor je gehoorapparaten zorgt.

Neem contact op met onze hoorzorgexpert over hoe je de prestaties van je gehoorapparaten kunt optimaliseren.

Gehoorapparaatbatterijen

3. Opladers en travel chargers

Oplaadbare gehoorapparaten moeten uiteindelijk ook weer opgeladen worden als ze leeg raken. Hiervoor hebben we gewone hoortoestelopladers voor bijvoorbeeld op je nachtkastje, maar ook travel chargers voor op reis en onderweg. 

hoortoestel opladers

 • Normale hoortoesteloplader - Hoortoestellen opladen als je ze even niet gebruikt. Deze oplader zit standaard in de BatterijVrij bundel en is geschikt voor oplaadbare gehoorapparaten.
 • Travel charger - Ideaal om gehoorapparaten onderweg op te laden. Optioneel verkrijgbaar en niet voor ieder hoortoestel geschikt.

Onze hoorzorgexperts kunnen je meer informatie geven over de mogelijkheden rondom oplaadbare hoortoestellen en opladers.

 

4. Schoonmaakaccessoires

Het verzorgen en schoonmaken van gehoorapparaten zorgt ervoor dat ze in optimale conditie blijven. Om je gehoorapparaat schoon en vrij van oorsmeer te houden, heb je de volgende accessoires nodig:

 • Oorsmeerprikkertje - Houd je gehoorapparaat vrij van opgehoopt oorsmeer.
 • Borsteltje - Verwijdert vuil en stof van je gehoorapparaat.
 • Blaasbalgje - Hiermee kunnen oorstukjes gedroogd worden nadat ze met water zijn gewassen.
 • Opbergdoosje en droogtabletten - Een droge plaats om gehoorapparaten op te bergen wanneer je ze niet draagt. In combinatie met een droogtablet wordt al het vocht van het gehoorapparaat onttrokken. 

Jouw hoorzorgexpert helpt je graag met het geven van handige tips en tricks bij het schoonmaken van jouw gehoorapparaat.

Bekijk alle hoortoestel reinigingsproducten

Afbeelding van gehoorapparaat accessoires

Extra accessoires voor Oticon gehoorapparaten

Het hoortoestelmerk Oticon heeft een brede selectie aan accessoires die perfect samenwerken met Oticon gehoorapparaten. Hier volgen een paar voorbeelden van accessoires die jou kunnen helpen het meeste uit je gehoorapparaten te halen:

 • Oticon EduMic - Draadloos extern microfoonsysteem.
 • Oticon Safeline - Bevestigingskoord voor gehoorapparaten.
 • Oticon Companion App - Smartphone-app.

5. Domes voor gehoorapparaten

Tijdens het aanmeten van een hoortoestel heeft onze audicien zorgvuldig gezocht naar het juiste oorstukje of de juiste dome. Deze sluiten daardoor perfect aan op jouw luisterbehoefte zodat jij de meest optimale geluidskwaliteit ontvangt.

Omdat deze domes in je gehoorgang zitten, is het belangrijk dat ze regelmatig schoon worden gehouden of worden vervangen.

We raden aan om wegwerp-domes eenmaal per maand te vervangen. Op maat gemaakte oorstukjes moeten eens in de maand worden schoongemaakt.

Hoortoesteldomes en -parapluutjes

6. Wek- en waarschuwingssystemen

Het kan erg vervelend zijn als je de wekker, deurbel of telefoon niet of nauwelijks kunt horen. Gelukkig heeft Van Boxtel diverse wek- en waarschuwingssystemen om dit probleem te verhelpen, ook zonder hoortoestel. We hebben verschillende oplossingen die door middel van trillingen en flitsen het mogelijk maken om gewaarschuwd te worden voor bepaalde situaties. Enkele voorbeelden van deze waarschuwingssystemen zijn:

 • Telefoonzenders
 • Deurbelzenders
 • Babyfoonzenders
 • Rookmelders
 • Wekkers
 • Draagbare ontvangers

Voor meer informatie kan je terecht op de pagina over wek- en waarschuwingssystemen en voor verdere vragen kan je contact opnemen met ons contact center.

Wek- en waarschuwingssystemen Neem contact op

 

7. Seniorentelefoons en accessoires

Seniorentelefoons en accessoires

De telefoon is niet weg te denken uit onze maatschappij. Het is een belangrijk middel om in contact te staan met de wereld om je heen. Maar als je gehoor achteruit gaat, kan het gebruiken van een telefoon uitdagend worden. Dankzij een seniorentelefoon weer een stuk eenvoudiger, zowel mét als zonder hoortoestel.

Seniorentelefoons

Afbeelding van een vrouw die een gehoorapparaat achter haar oor krijgt

Hoortoestel Support

Hulp nodig met het instellen, schoonmaken of onderhouden van je gehoorapparaat? Bekijk nu onze Hoortoestel Support pagina. Hier vind je handige handleidingen en video's voor jouw gehoorapparaten:

Hoortoestel Support