Reinigen van hoortoestellen
Uw hoortoestel schoonmaken

Reinigingsproducten hoortoestel

Het regelmatig en correct reinigen van uw hoortoestel is essentieel om de levensduur te verlengen en een optimale werking te garanderen. Er zijn verschillende reinigingsproducten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor hoortoestellen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte reinigingsproducten en hoe u ze kunt gebruiken.

Schoonmaakdoekjes gehoorapparaat

Reinigingsdoekjes voor een hoortoestel zijn speciaal ontworpen om vuil en oorsmeer van het oppervlak van uw hoortoestel of oorstukjes te verwijderen.

Ze zijn zacht voor het apparaat en laten geen residu achter. U gebruikt reinigingsdoekjes voor hoortoestellen dagelijks om uw gehoorapparaat schoon en vrij van vuil te houden. Dit draagt bij aan de hygiëne en aan een helder geluid.

Schoonmaakdoekjes voor gehoorapparaten

Reinigingstabletten en schoonmaaktabletten gehoorapparaat

Reinigingstabletten voor het gehoorapparaat zijn ideaal voor een diepe reiniging. Ze verwijderen, net als de reinigingsdoekjes, oorsmeer en desinfecteren de schoonmaaktabletten uw oorstukjes.

Voor het gebruikt vult u eenvoudig een bakje met water, voegt u een tablet toe en laat u het oorstukje enkele minuten weken. Spoel het daarna af en droog het oorstukje goed met een zachte doek.

Let wel, u kunt enkel oorstukjes reinigen met deze tabletten.

Reinigingstabletten en schoonmaaktabletten voor gehoorapparaten

Reinigingsspray hoortoestel

De reinigingsspray voor gehoorapparaten is perfect voor het schoonmaken van uw hoortoestellen. Spuit eenvoudig op het oppervlak van het hoortoestel en veeg het af met een zachte doek. Een paar snelle sprays zijn voldoende om het oppervlak van het hoortoestel te reinigen en te desinfecteren.

Het helpt niet alleen bij het verwijderen van vuil, maar ook om bacteriën en virussen te doden, waardoor het risico op infecties kleiner wordt.

Tip van de audicien: Laat de spray niet in de microfoongaatjes van uw hoortoestel komen. Zo weet u zeker dat uw gehoorapparaat alle geluiden blijft opvangen.

Reinigingsspray voor hoortoestellen

Droogset voor uw hoortoestellen

Als u hoortoestellen draagt, kan het zijn dat er vocht of condens ophoopt in de behuizing. Dit komt vaak door transpiratie, regen of een iets te enthousiaste schoonmaakbeurt. Het vocht is eenvoudig te verwijderen met een droogset voor hoortoestellen. De droogset bestaat uit 4 droogcapsules en 1 droogbeker.

Droogset voor hoortoestellen

Reinigingsset voor uw gehoorapparaat

Een reinigingsset voor hoortoestel-oorstukjes is ideaal als u hoortoestellen met een oorstukje draagt. Het is een handig setje waarmee u het oorstukje van uw gehoorapparaat grondig kunt reinigen en drogen dankzij een blaasbalgje. De reinigingsset bestaat uit 1 reinigingsbeker, 1 blaasbalg en 8 reinigingstabletten met actieve zuurstof.

Schoonmaakset voor hoortoestellen

Vergeet uw gehoorapparaat niet te reinigen!

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel deze producten geweldig zijn voor het reinigen van uw hoortoestel, regelmatige controles en professionele reiniging door een specialist ook essentieel zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat uw apparaat altijd in topconditie blijft.

Reinigingsproducten hoortoestel kopen

Bij Van Boxtel Hoorwinkels hebben we een breed scala aan reinigingsproducten voor hoortoestellen. Bezoek een van onze winkels of neem contact met ons op voor advies over het juiste product voor uw behoeften. Plan online een afspraak in of loop eens binnen tijdens het inloopuur.

Vind een hoorwinkel in de buurt7 nuttige hoortoestelaccessoires

Wil je nog meer weten over alle beschikbare hoortoestelaccessoires? Keer dan terug naar de informatiepagina.

Terug naar hoortoestelaccessoires