Afbeelding van een oplaadbare gehoorapparaten

Oplaadbare gehoorapparaten

Heeft u er genoeg van dat de batterijen van uw hoortoestellen onverwacht leeg raken? Oplaadbare hoortoestellen worden steeds populairder – en dat is niet voor niets. Plaats uw hoortoestellen simpelweg in de oplader wanneer u naar bed gaat en de volgende ochtend zijn ze klaar voor gebruik. Bovendien hoeft u met oplaadbare hoortoestellen geen nieuwe batterijen aan te schaffen of gebruikte batterijen weg te gooien. Dat is goed voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Hoe werken oplaadbare hoortoestellen?

Oplaadbare hoortoestellen werken gewoonlijk op lithiumbatterijen (hetzelfde type batterij als in de meeste smartphones).

Om uw hoortoestellen op te laden, heeft u een oplader nodig. Deze wordt bij aankoop van de oplaadbare hoortoestellen meegeleverd. Aan het einde van de dag hoeft u de hoortoestellen alleen maar in de oplader te plaatsen. Als u dit doet voordat u naar bed gaat, dan zijn de toestellen 's ochtends volledig opgeladen.

Meer informatie over hoortoestellen

Afbeelding van een vrouw die een gehoorapparaat achter haar oor krijgt

Wilt u oplaadbare hoortoestellen gratis uitproberen?

Opmerkelijke spraakverstaanbaarheid - Bekroonde technologie - Probeer 60 dagen lang vrijblijvend een hoortoestel bij u thuis
Vraag 1 van 1
Hebt u een gehoortest gehad in de afgelopen 12 maanden?

Stap 1 van 5

Welke hoortoestellen zijn oplaadbaar?

Er zijn verschillende merken hoortoestellen met oplaadbare hoortoestellen. Wanneer u een afspraak met een van onze experts maakt, kunnen ze u adviseren of oplaadbare hoortoestellen geschikt voor u zijn. 

Momenteel zijn alle oplaadbare hoortoestellen achter-het-oor hoortoestellen.

Merken en modellen hoortoestellen

Eenvoudig leven:

  • Oplaadbare batterijen worden om de 4-5 jaar vervangen (gemiddeld)
  • Opladen is eenvoudig
  • 3-4 uur opladen geeft een hele dag vermogen
  • Bespaar geld in de loop van de tijd
  • Voor dagelijks gebruik
  • Milieuvriendelijk

Wat kosten oplaadbare hoortoestellen?

Voor oplaadbare hoortoestellen kiest u bij Van Boxtel hoorwinkels voor de BatterijVrij Bundel. In deze bundel is alles inbegrepen om van uw nieuwe hoortoestellen, oplaadbare hoortoestellen te maken. Voor twee hoortoestellen kost deze bundel € 315,-.

Bij normaal gebruik is de verwachtte levensduur van de accu's in de oplaadbare hoortoestellen 5 jaar. Toch kan het voorkomen dat de accu's door intensief gebruik in deze 5 jaar een keer vervangen moeten worden. Eenmalig vervangen van de accu's is inbegrepen in de BatterijVrij bundel. Hiermee bent u dus verzekerd van 5 jaar lang zorgeloos gebruik van uw oplaadbare hoortoestellen.


Als u bedenkt dat u zonder oplaadbare hoortoestellen over een periode van vijf jaar gemiddeld € 270,- kwijt bent aan batterijen, dan is dat een meerprijs van slechts € 45,-.

BatterijVrij Bundel incl. oplader.

315,-

 

Eenmalig vervangen accu's

0,-

-

Totaal bij 2 hoortoestellen na 5 jaar

315,-

 

Kosten batterijen 5 jaar

± 270,-

-

Meerprijs voor oplaadbaar

45,-

 

Hoelang duurt het om de oplaadbare hoortoestellen op te laden?

Het duurt ongeveer 3-4 uur voordat oplaadbare hoortoestelbatterijen volledig zijn opgeladen. Uw hoortoestellen zullen ongeveer 24 uur lang werken op een volledig opgeladen batterij. De batterij zelf gaat net zo lang mee als de levensduur van het hoortoestel; dit is ongeveer 4-5 jaar. Na deze periode kunt u nieuwe hoortoestellen kopen. Als u alleen de batterij wilt vervangen, kunt u naar een van onze winkels komen en zullen we de batterijen voor u vervangen.

Onderhoud van hoortoestellen

opgeladen hoortoestel

Het is eenvoudig om uw hoortoestellen op te laden

oplader voor hoortoestellen
1.
Stop de stekker in het stopcontact om de oplader aan te sluiten.
Afbeelding van hoe de oplader met de geïntegreerde kabel wordt aangesloten op een voedingsbron.
2.
Eenvoudig met één hand te plaatsen - geen klepje om te openen en uw hoortoestellen hoeven niet uitgeschakeld te worden.
Afbeelding van oplader met gehoorapparaten
3.
Plaats de hoortoestellen in de oplaadpoorten om automatisch te beginnen met opladen via contactloze, inductieve technologie.
Afbeelding van gehoorapparaat in oplader
4.
Met discrete LED-lampjes kunt u de oplaadstatus controleren.

Hoe onderhoudt u uw oplaadbare hoortoestellen

Een oplaadbaar hoortoestel heeft geen batterijlade voor hoortoestelbatterijen, maar is voorzien van een lithiumbatterij. Het duurt ongeveer 3-4 uur om uw hoortoestellen volledig op te laden, waarna ze ongeveer 24 uur meegaan. De batterijen zelf zouden even lang mee moeten gaan als de levensduur van de hoortoestellen, wat zo'n 4-5 jaar is. Na die periode kunt u nieuwe hoortoestellen aanschaffen of de lithiumbatterijen laten vervangen door de audicien.

Hoe haalt u het optimale uit uw oplaadbare hoortoestelbatterijen?

Het is een goed idee om uw hoortoestellen altijd in de oplader te plaatsen wanneer u ze niet gebruikt – zo weet u altijd waar ze zijn. Het vaak opladen van de hoortoestellen zorgt niet voor een kortere levensduur van de accu's. Integendeel zelfs. U moet uw hoortoestellen echter niet in een afgekoppelde oplader bewaren. Dit kan de oplaadbare accu's leeg laten lopen en het kan de levensduur verkorten. Als u uw hoortoestellen een tijdje niet gaat gebruiken, zet ze dan uit en bewaar ze op een veilige plaats.

Probeer onze nieuwe oplaadbare hoortoestellen

hoortoestellen in oplader op nachtkastje

Veelgestelde vragen over oplaadbare hoortoestellen