Life_is_worth_hearing_1920x700_v1

Het leven is het waard om gehoord te worden

“Als je je gezichtsvermogen verliest, verlies je het contact met dingen. Als je je gehoor verliest, verlies je contact met mensen.”

Helen Adams Keller 

Horen is een belangrijk deel van het leven omdat het mensen met elkaar verbindt. Gehoorverlies kan ertoe leiden dat u het contact met de wereld om u heen verliest. Daarom doen wij er alles aan om er bij iedere klant achter te komen in wat voor wereld hij of zij leeft. Als wij weten welke rol geluid in zijn of haar leven speelt, kunnen wij ervoor zorgen dat zij in contact blijven en het meeste uit het leven halen.

Maak een afspraak

1op de 6

1 op de 6 volwassenen ervaart enige mate van gehoorverlies

 • Onder volwassenen staat gehoorverlies op de derde plaats van veel voorkomende gezondheidsproblemen. Er zijn op dit moment miljoenen mensen die met gehoorverlies te kampen hebben.

 • Gehoorverlies kan tot isolement, depressie, cognitieve achteruitgang en dementie leiden. Het is belangrijk om op tijd met een behandeling te beginnen.

Twijfelt u over uw gehoor?

Test uw gehoor aan de hand van 5 eenvoudige vragen over alledaagse situaties. Uw antwoorden geven u een indicatie van uw hoorvermogen.
Start de test
 • Hoe goed is uw gehoor?

  Deze korte vragenlijst kan u helpen inzicht te geven in de status van uw gehoor. Bedenk hoe de geschetste situaties uw dagelijkse leven beïnvloeden.

  Naar de eerste vraag
 • Vraag 1/5

  Vindt u dat mensen in uw omgeving vaak mompelen of zacht spreken?

  Ja Nee
 • Vraag 2/5

  Als u televisie kijkt, moet u het volume dan  hoger zetten om het goed te kunnen horen?

  Ja Nee
 • Vraag 3/5

  Vraagt u uw vrienden vaak om te herhalen wat ze hebben gezegd?

  Ja Nee
 • Vraag 4/5

  Heeft u het nodig om mensen aan te kijken om te kunnen verstaan wat ze zeggen?

  Ja Nee
 • Vraag 5/5

  Vindt u het lastig om gesprekken te volgen in een drukke omgeving zoals een restaurant of een café?

  Ja Nee

Uw hersenen werken harder dan uw oren

Of u nu in een café zit, een telefoongesprek voert of naar muziek luistert, uw hersenen filteren een hele stroom aan irrelevante geluiden uit zodat u zich kunt concentreren op de informatie die u wilt horen. Een gezond gehoor is in staat om laagfrequente geluiden te herkennen, zoals een contrabas, en hoogfrequente zoals het getsjilp van vogels.

Het kan zowel heel zachte geluiden aan, zoals het zoemen van een mug, als heel harde geluiden, zoals het starten van een straalmotor. En verder helpen uw hersenen te bepalen waar geluid vandaan komt en geven ze u een idee over de grootte van de ruimte waar u zich bevindt.

Hoe horen in zijn werk gaat

The Inner Ear

Het binnenoor

Geluidsgolven brengen de vloeistof in de cochlea, het slakkenhuisvormige binnenoor, in beweging. Deze beweging wordt overgenomen door de zintuigcellen die daarop elektrische pulsjes naar de gehoorzenuw sturen.

The Middel Ear

Het middenoor

Het middenoor omvat het trommelvlies en drie kleine botjes: de hamer, het aambeeld en de stijgbeugel. Ze werken samen om geluidsgolven te versterken.

The Outer Ear

Het buitenoor

De vorm van uw oor zorgt ervoor dat geluidsgolven worden opgevangen en via de gehoorgang naar uw trommelvlies geleid worden. 

Auditory_system

De hersenen

Wanneer die pulsjes eenmaal naar de hersenen zijn gezonden worden zij door de hersenen als data verwerkt zodat wij kunnen beslissen wat in een bepaalde situatie relevant is en daar ook naar kunnen handelen.

Gehoorverlies aanpakken is belangrijk

Hoe sneller u handelt, hoe sneller er een einde komt aan de zich ontwikkelende negatieve gevolgen van gehoorverlies, en hoe sneller u weer scherper gaat horen, vertrouwen krijgt en het heft weer in eigen handen kunt nemen.

'In Enkhuizen spontaan de winkel binnen gelopen om op maat gemaakte oordoppen voor mijn man aan te laten meten tijdens onze vakantie. Echt super persoonlijk en vriendelijk geholpen, terwijl we uiteindelijk de oordoppen in Amsterdam gaan ophalen. Dat noem ik nou klantvriendelijk!!'

Xeanette Duynstee-Dijksman

★★★★★

Boek een gratis gehoortest

Vul uw contactgegevens in om een gehoortest aan te vragen. We bellen u dan zo spoedig mogelijk om een datum en tijd af te spreken.
Aanhef
Aanhef
*
*
*
*
*
van-boxtel-map-1920x555

Met 60 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel