Blog

Hier vindt u blogs over gehoorverlies en oplossingen, columns over ouder worden en nieuws van Van Boxtel hoorwinkels

 • 6 manieren om voor uw oren te zorgen in de winter

  11. januari 2022

  BLOG

  Tijdens de winter hebben uw oren veel te verduren. Met de 6 manieren uit deze blog weet u hoe u uw oren in de koude wintermaanden kan verzorgen.

 • Uitgelicht: De Bernafon Alpha

  4. januari 2022

  BLOG

  De Bernafon Alpha, het unieke hoortoestel geïnspireerd door wolven. In deze blog zoomen we in op dit hoortoestel van Bernafon.

 • 10 interessante feitjes over je oren

  11. november 2021

  BLOG

  Onze oren gebruiken we iedere dag, maar weet jij deze feitjes al over jouw oren?

 • Grutte Pier

  1. november 2021

  BLOG

  'Zachtjes open ik de deur. Verschrikt kijkt hij op, vanuit zijn stoel voor het raam. Een onderzoekende blik, waarin ik twijfel en herkenning meen te zien.'

 • Hoe hoortoestellen jouw sociale leven verbeteren

  21. oktober 2021

  BLOG

  Gehoorverlies kan een enorme impact hebben op jouw sociale leven. Gehoorapparaten zouden dit kunnen verbeteren, maar op welke manier dan precies? Dat leggen we in deze blog uit.

 • Het belang van sociale netwerken en de rol van hoortoestellen

  11. oktober 2021

  BLOG

  In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van een sociaal netwerk en hoe hoortoestellen jou toegang verlenen tot deze voordelen.

 • Werken in een omgeving met harde geluiden. Dit is wat je moet weten.

  13. september 2021

  BLOG

  In een werkomgeving met veel lawaai kan je eenvoudig gehoorschade oplopen. In dit artikel vertellen we over de rechten en plichten voor werknemers die tijdens hun werk worden blootgesteld aan herrie.

 • Maak weer verbinding met de wereld met behulp van hoortoestellen

  3. september 2021

  BLOG

  Een verbinding of connectie met anderen is een van de belangrijkste basisbehoeften van mensen. In dit artikel leggen we uit waarom, en hoe hoortoestellen hieraan kunnen bijdragen.

 • 3 waarschuwingssignalen van het gehoor

  12. augustus 2021

  BLOG

  Wat zou het fijn zijn als we zelf kunnen voelen of ons gehoor in gevaar is. Maar helaas, er is geen betrouwbare manier om zelf te achterhalen of je risico loopt op gehoorschade. Er zijn daarentegen wel enkele signalen die aangeven dat er wat mis is met je gehoor. Lees dit artikel om erachter te komen welke signalen dit zijn.

 • 4 manieren om je gehoor te verzorgen

  29. juni 2021

  BLOG

  Om je heen zijn dagelijks ontzettend veel geluiden. Dit is wat het leven interessant en levendig maakt. Je gebruikt je gehoor dus iedere dag. Maar, hoe zorg je nou eigenlijk voor je gehoor?

 • Samenwerking met Stichting Alzheimer Nederland

  17. juni 2021

  NIEUWS

  Wij bij Van Boxtel hoorwinkels zijn trots op onze samenwerking met Alzheimer Nederland. In dit artikel praten we je graag bij over wat onze samenwerking inhoudt.

 • Zes redenen waarom muziek luisteren goed voor je is

  28. april 2021

  BLOG

  Muziek speelt niet alleen een grote rol in de samenleving. Onderzoek toont aan dat muziek ook een positief effect heeft op je algehele gezondheid.

 • Een nieuwe luisterwereld

  12. april 2021

  COLUMN
  ‘We zien wel waar het schip strandt.’ Coby is 92 en een rasechte Amsterdamse. Ze ziet het leven vol vertrouwen tegemoet en stopte pas een maand geleden met autorijden.

 • Is uw eten goed voor uw gehoor?

  7. april 2021

  BLOG

  Wat hebben bananen, spinazie, pinda's en pure chocolade gemeen? Deze producten bevatten voedingsstoffen die goed zijn voor uw gehoor. Hoewel geen enkele voedingsstof de sleutel is tot een goede gezondheid, draagt goede voeding bij aan de algehele gezondheid. Bovendien kan het helpen om het risico op gehoorverlies te verminderen.

 • 5 manieren waarop gehoorapparaten je gezondheid kunnen verbeteren

  3. maart 2021

  BLOG

  Veel mensen denken bij een gezonde levensstijl misschien alleen aan voeding en lichaamsbeweging. Hoewel dit twee van de belangrijkste pijlers zijn voor een gezond leven, is sociale omgang met vrienden en familie een belangrijke sleutel voor een lang en gezond leven.

 • Waarom je hoortoestel niet meer hoeft te kosten dan € 99,-

  15. februari 2021

  BLOG

  De prijs van een hoortoestel in Nederland komt op een Ingewikkelde manier tot stand. Het hangt af van je gehoorverlies, je leeftijd, je verzekering en natuurlijk je audicien.

 • Hoortoestellen en mondkapjes

  18. december 2020

  NIEUWS
  Het dragen van hoortoestellen in combinatie met mondkapjes is voor sommige mensen geen prettige combinatie. Wanneer je even snel je mondkapje af wil zetten kan je zomaar je hoortoestellen verliezen. Het elastiek van het mondkapje blijft achter je hoortoestel zitten en voor je het weet ben je je hoortoestel kwijt.

 • Het belang van een proefperiode

  16. december 2020

  BLOG
  Wanneer je een nieuw hoortoestel aanschaft is je proefperiode erg belangrijk. De juiste hooroplossing heeft veel positieve impact op je leven, het is dus belangrijk dat deze aansluit bij jouw (hoor)wensen en behoeften. Door het hoortoestel gedurende je proefperiode veel te dragen, weet je waarvoor je kiest. 

 • Een jubileumjaar om niet te vergeten!

  9. december 2020

  TERUGBLIK
  2020: een jaar om niet te vergeten! In meerdere opzichten zullen we ons dit jaar blijven herinneren, maar in deze blog blikken we terug op 2020 als het jaar waarin Van Boxtel hoorwinkels 65 jaar bestaat. Dit hebben we gevierd met vaste klanten, nieuwe klanten en met onze medewerkers.

 • Nieuwe hoortoestellen in 2021? Check je verzekering!

  8. december 2020

  NIEUWS
  De nieuwe premies van de zorgverzekeraars zijn bekend, dit betekent dat ook de vergoedingen voor hoorzorg inzichtelijk zijn. Wanneer je overweegt om in 2021 een hoortoestel aan te schaffen, is het slim om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van je zorgverzekering voor 2021.

 • Met een goed gehoor het veld op

  2. december 2020

  INTERVIEW
  Hans van Dorp (69) is al heel zijn leven een échte Feyenoorder. Door OldStars walking football staat hij nog steeds op het veld bij zijn favoriete club. Maar hij merkt dat hij ouder wordt. “Er gaat altijd wat slijten. Bij mij is dat mijn gehoor.”

 • Mike Heinsius: ‘De tv gaat steeds een stukje harder.’

  30. november 2020

  INTERVIEW
  Mike is audicien bij Van Boxtel in Den Haag. Hij krijgt dagelijks mensen langs die klachten hebben over een slecht gehoor. ‘Vaak begint de omgeving eerst te klagen. Bijvoorbeeld dat gesprekken niet gehoord worden en dat er vaak om herhaling gevraagd wordt.’

 • Hoortoestel vervangen? Waar let je op

  11. november 2020

  BLOG
  Draag je al hoortoestellen en denk je eraan om nieuwe hoortoestellen aan te laten meten? Lees nu waar je op moet letten.

 • Je bent het middelpunt

  21. september 2020

  COLUMN
  Henk (70+) vertelt een aangrijpend verhaal. Verder luistert hij aandachtig. Of althans, dat probeert hij. Hij is zichtbaar slechthorend en kan de anderen niet goed verstaan. 

 • Ik moet een hoortoestel, waar let ik op?

  16. september 2020

  BLOG
  Wanneer je je eerste hoortoestellen aan gaat schaffen kan er veel op je af komen. Wat moet er allemaal gebeuren en wat kan je zelf al ondernemen? Wat voor een hoortoestellen zijn er, wat wil je zelf, maar ook wat heb je nodig. Om je meer inzicht te geven in het proces naar je eerste hoortoestel hebben we deze blog voor je geschreven.

 • Onderzoekt toont aan: gehoorverlies grootste beïnvloedbare risicofactor voor dementie

  26. augustus 2020

  NIEUWS
  Een rapport dat werd gepubliceerd door The Lancet Commissie in 2017 toonde aan dat gehoorverlies een belangrijke risicofactor is voor dementie. In het bijgewerkte rapport van 2020 wordt vastgesteld dat gehoorverlies de grootste aanpasbare risicofactor voor dementie is.

 • 3 voordelen van het dragen van hoortoestellen

  25. augustus 2020

  BLOG
  Misschien twijfel je op dit moment of je een hoortoestel nodig hebt. Vind je dat je voorlopig nog prima zonder kan of ben je van mening dat je het hoortoestel toch niet gaat gebruiken?

 • Hoe doen we dat: na een gehoortest

  27. juli 2020

  BLOG
  Na de gehoortest volgen er een aantal stappen. Met verschillende vervolgafspraken zorgen onze audiciens ervoor dat onze klanten aan het einde van hun proefperiode tevreden de deur uitlopen. 

 • Facebook livestream connectiviteit

  26. juni 2020

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels gaat live op Facebook! Tijdens deze livestream vertelt onze audicien Mike je meer over connectiviteit en hoorhulpmiddelen.

 • 3 situaties om aan je hoortoestellen te wennen

  19. juni 2020

  BLOG
  De aanschaf van een hoortoestel is een levensveranderende beslissing die een positieve invloed heeft op je persoonlijke welzijn, ervaringen en relaties. De meeste hoortoesteldragers ervaren een aanpassingsperiode. Toch wegen de voordelen na deze aanpassingsperiode veel zwaarder dan het mogelijke ongemak dat je in het begin ervaart.

 • Coronaprotocol Veilige Hoorzorg geactualiseerd

  18. juni 2020

  NIEUWS
  Door het invoeren van strikte richtlijnen die zijn vastgelegd in het Corona Protocol veilige Hoorzorg, kunnen audicienbedrijven sinds begin mei weer volledige hoorzorg leveren.  

 • Hoe werkt een hoortoestel?

  20. mei 2020

  BLOG
  Een hoortoestel is een klein apparaat dat mensen met gehoorverlies helpt om beter te horen. Maar hoe werkt een hoortoestel nou precies? Hoortoestellen zijn high-tech apparaten die in- of achter het oor gedragen worden.

 • Hoe doen we dat: het gehoor testen

  27. april 2020

  BLOG
  Het is erg interessant om te weten wat wij precies doen bij een gehoortest. Uiteraard meten we hoe goed je nog hoort, maar hoe gaat dat in z’n werk?

 • 3 activiteiten voor thuis waar je je gehoor mee verbetert

  23. april 2020

  BLOG
  Wanneer je een vaardigheid traint wordt je hier vanzelf beter in. Het is net als wanneer je een spier traint, de spier sterker wordt. Het trainen van je hersenen om beter te horen werkt hetzelfde. In deze blog lees je drie activiteiten die je gaan helpen je hoorvaardigheid te verbeteren.

 • Gezonde geluidsniveaus monitoren

  13. maart 2020

  BLOG
  We worden steeds vaker blootgesteld aan te harde geluidsniveaus. Het regelmatig monitoren van deze geluidsniveaus kan op de lange termijn invloed hebben op de gezondheid van je gehoor.

 • Laat gehoorverlies je niet beperken!

  3. maart 2020

  BLOG
  De beperkingen die gehoorverlies met zich meebrengt hebben we verdeeld in 3 categorieën: wat er gebeurt in je hersenen, de sociale beperkingen en de emotionele beperkingen. We beginnen met het proces dat zich in je hersenen afspeelt, daarna gaan we in op hoe het je sociale leven en je emotionele welzijn beperkt.. 

 • Doorbreek de bezwaren van gehoorverlies

  28. februari 2020

  BLOG
  Er zijn wereldwijd 466 miljoen mensen met gehoorverlies. Wanneer je gehoorverlies ervaart ben je dus echt niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die geen behandeling voor gehoorverlies zoeken, verschillende bezwaren of vooroordelen rond gehoorverlies ervaren. 

 • Waarom steeds meer 55 plussers een hoortoestel testen

  19. februari 2020

  BLOG
  1 op de 6 mensen in Nederland heeft een verminderd gehoor! Bent u één van deze mensen? Dan kunt u bij ons vrijblijvend ervaren hoe het is om een hoortoestel te dragen. Tijdens een proefperiode van 30 dagen kunt u zelf het verschil ervaren dat een hoortoestel maakt in uw leven. 

 • De voordelen van een premium toestel

  10. februari 2020

  BLOG
  In tegenstelling tot categorietoestellen, waarbij je samen met de audicien een toestel uit je categorie kiest, heb je bij premium toestellen complete keuzevrijheid. Premium toestellen zijn de nieuwste toestellen en beschikken daardoor over nieuwste technieken. 

 • Waarom het ene gratis hoortoestel het andere niet is

  10. februari 2020

  COLUMN
  Een goed gehoor is erg belangrijk. Het heeft een grote invloed op je dagelijkse leven als je niet goed meer hoort. Je gehoor zorgt ervoor dat je een constante stroom aan informatie binnen kan krijgen. Denk aan waarschuwingssignalen, maar ook aan het sociale aspect in je leven. 

 • Blijf verbonden met moderne hoortoestellen

  22. januari 2020

  BLOG
  Je hoortoestellen uitschakelen om naar muziek te luisteren? Dat is nu niet meer nodig! Tegenwoordig functioneren hoortoestellen als een draadloze, handsfree headset.

 • Het verband tussen geluidsoverlast en gehoorverlies

  16. december 2019

  BLOG
  Ben jij je bewust van de geluidsniveaus die je op een dagelijkse basis hoort? De meesten van ons accepteren omgevingsgeluiden als onderdeel van ons dagelijks leven.

 • Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering?

  4. december 2019

  NIEUWS
  We moesten er dit jaar iets langer op wachten, maar ondertussen hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor 2020 bekendgemaakt. Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen prijzen en pakketten. Een belangrijk element waar u op kan letten als het om hoorzorg gaat is de maximale vergoeding die u kunt krijgen.

 • Met je sokken aan naar bed

  3. december 2019

  COLUMN
  Afgelopen week was ik voor UP! een paar dagen in Zweden, waar het al volop Kerst was. Overal verlichte huiskamerramen, kerstbomen, kerststerren en kerstkoekjes. En sneeuw! 
  In het vliegtuig terug lees ik Maria Goos in tijdschrift SAAR: “Ik verheug op een witte kerst en als die op is, ga ik door op de rode”. Ik schiet in de lach.  Kerst gaat tegenwoordig vooral over eten en drinken aan feestelijk gedekte tafels en ander ongemak.

 • Onze krachtigste hoortoestellen ooit

  3. december 2019

  NIEUWS
  Net voor het einde van 2019 introduceren wij onze powertoestellen: Audika PG serie en Bernafon Leox. De toestellen uit beide series zijn krachtig en bieden een hoge versterking. Met deze powertoestellen is de geluidsbeleving natuurlijker dan ooit. Kortom, met deze toestellen kunnen wij nog meer mensen, nog beter laten horen!

 • Wennen aan je nieuwe hoortoestellen

  13. november 2019

  BLOG
  De meeste gebruikers van een hoortoestel ervaren een aanpassingsperiode, waarin zij moeten wennen aan hun toestellen en opnieuw moeten leren horen.

 • Nu goede gehoorbescherming of later goede hoortoestellen?

  11. november 2019

  COLUMN
  De afgelopen maanden is het veelvuldig in het nieuws geweest: steeds meer jongeren worden zich bewust van het belang van goede gehoorbescherming. Toch draagt iets meer dan de helft van de festivalbezoekers geen gehoorbescherming en dat zijn best veel mensen die zonder bescherming rondlopen vind ik.

 • 7 tips van de audicien om je oren goed te verzorgen

  4. november 2019

  BLOG
  Vertelde jouw oma je ook altijd dat je je goed achter je oren moest wassen? Maar hoe zit het met de rest van je oor? Of het nu gaat over hoe je je koptelefoon verantwoord gebruikt of over het wel of niet gebruiken van wattenstaafjes, deze zeven tips brengen je een stap dichter bij gezondere oren.

 • 8 gevolgen van onbehandeld gehoorverlies

  16. oktober 2019

  BLOG
  Onbehandeld gehoorverlies heeft meer impact op je leven dan alleen slechter horen. In deze blog lees je meer over onbehandeld gehoorverlies en welke gevolgen dit voor jouw dagelijks leven kan hebben. 

 • Bernafon Viron: Music Experience

  3. oktober 2019

  NIEUWS
  Slechthorend en muziekliefhebber? Bent u op zoek naar een hoortoestel dat u een ultieme muziekbeleving biedt? Misschien is een toestel zoals de Viron van Bernafon iets voor u? Van Boxtel hoorwinkels helpt u graag met het vinden van een toestel dat bij u past.

 • I'm wishing on a star.

  26. september 2019

  COLUMN
  I’m wishing on a star.

  Als ik die regel lees, gaat er in mijn hoofd gelijk een liedje aan. Bij u ook? Het was 1977 en Rose Royce zong de sterren van de hemel. Oei, oei, oei, zo mooi. 
  En zo lang geleden ook…. We worden ouder en ouder. 

 • 8 activiteiten voor opa’s en oma’s waarbij een goed gehoor belangrijk is

  2. september 2019

  BLOG
  Opa of oma worden is een grote mijlpaal in je leven. Je eigen kinderen zijn volwassen geworden en hebben hun eigen gezin. Om het maximale uit de tijd met je kleinkinderen te halen hebben wij een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

 • Oldstars tennis van start met clinic van Tom Okker

  16. augustus 2019

  NIEUWS
  Sporten is ook op latere leeftijd van groot belang. Niet alleen om fit te blijven door te bewegen, maar ook om gezellig samen dingen te ondernemen. Zo blijft niet alleen de fysieke gezondheid op peil, maar minstens net zo belangrijk, de mentale gezondheid. Na het succesvolle OldStars Walking Football is nu ook OldStars tennis van start gegaan.

 • Tinnitus en gehoorapparaten: hoe ze verbonden zijn en wat dat voor u betekent

  23. juli 2019

  BLOG
  Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Meestal is tinnitus een symptoom van gehoorverlies, maar het kan ook veroorzaakt worden door een ooraandoening of een stoornis in de bloedsomloop. Naar schatting heeft 15% van de mensen last van tinnitus. 

 • De mogelijkheden van onzichtbare hoortoestellen

  10. juli 2019

  NIEUWS
  Hoortoestellen zijn er in verschillende vormen en maten. In dit artikel gaan we verder in op onzichtbare in-het-kanaal gehoortoestellen. Invisible-in-canal (IIC) en completely-in-canal (CIC) vallen in de categorie onzichtbare hoortoestellen. IIC en CIC toestellen zijn zeer compact en draagt u in het oor. Hierdoor zijn ze (zo goed als) onzichtbaar. 

 • Hoe houd je je oren gezond deze zomer?

  8. juli 2019

  BLOG
  's Zomers is het tijd voor zon, zee en strand. Voor barbecues, tuinieren en voor vakantie in het buitenland. Rekening houden met onze (h)oorgezondheid heeft meestal niet de hoogste prioriteit. Zonde, want met een paar eenvoudige oplossingen is het heel gemakkelijk om je gehoor te beschermen tijdens dit bewogen seizoen.

 • Als 28-jarige een gehoortest doen, hoe is dat eigenlijk?

  8. juli 2019

  COLUMN
  Best wel spannend. Ik begin bij het begin, dan stel ik mijzelf ook meteen even voor.
  Ik ben Noor, 28 jaar en sinds juni 2019 werkzaam bij Van Boxtel hoorwinkels als content marketeer.

 • Tot 20% korting op gehoorbescherming

  14. juni 2019

  ACTIE
  Voorkom die pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep! Een festival, daar ga je natuurlijk samen heen. Daarom hebben we nu een speciale stapelkorting op Pluggerz gehoorbescherming, deze kan oplopen tot 20%! Pluggers zijn op maat gemaakt en hebben een slim filter voor optimale muziekbeleving. Jij en vrienden blijven dus gewoon van de muziek genieten, maar dan zonder de nare gevolgen van gehoorbeschadiging. Ja, je oren beschermen is deze zomer wel heel voordelig.

 • Gehoord worden op het sportveld

  7. juni 2019

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels en OldStars zetten samenwerking voort. Van Boxtel hoorwinkels, deskundige op het gebied van horen, onderschrijft het belang van vitaal ouder worden en richt zich met haar expertise op het thema ‘gezond bewegen’. Als OldStars partner van het eerste uur werkt Van Boxtel hoorwinkels met het Nationaal Ouderenfonds aan een meer ouderenvriendelijke sportomgeving waarin samen sporten als sociale en gezonde activiteit in het leven van ouderen centraal staat.

 • Van tevreden naar betrokken medewerkers

  4. juni 2019

  NIEUWS
  Je hoort steeds vaker dat medewerkers net zo belangrijk zijn als klanten. Niet zo vreemd, als je beseft dat het personeel het succes van een onderneming bepaalt. Daarom kiest Van Boxtel hoorwinkels voor een nieuwe, betere invulling van hun werkgeverschap. Met in de hoofdrol twee vooruitstrevende medewerkersprogramma’s.

 • Het is voorjaar. Dat moet gevierd worden.

  17. mei 2019

  COLUMN
  Imagine all the people, Living life in peace (joehoe, joe hoe hoe) Hoort u het liedje al in uw hoofd? John Lennon schreef het in 1971. Ik hoorde het decennia later in De Nieuwe Liefde Amsterdam. Afgelopen maandagavond.

 • Wat je kunt verwachten van een gehoortest bij Van Boxtel

  3. mei 2019

  BLOG
  Je denkt erover na om een gehoortest aan te vragen, maar je twijfelt nog of weet niet goed wat je moet verwachten. Of je nu een verminderd gehoor hebt, of de gehoortest wilt doen als onderdeel van je jaarlijkse gezondheidscheck, het is een belangrijke stap voor je gezondheid op de lange termijn. Gelukkig is deze stap net zo eenvoudig als belangrijk.

 • Hoortoestellen houden je hersenen fit

  10. april 2019

  Probeer jij terwijl je ouder wordt je geest scherp te houden met kruiswoordpuzzels, hersenkrakers en geheugentrainers? Volgens deskundigen is het jaarlijks controleren van het gehoor een betere aanpak.

 • 8 veel voorkomende vragen over gehoorapparaten

  13. maart 2019

  Mensen vragen ons van alles over gehoorapparaten: over batterijen, tinnitus, schoonmaken, muziek en het aansluiten van andere apparaten. Neem een kijkje om te zien of deze blogpost jouw vragen beantwoordt. 

 • Het belang van de internationale dag van het gehoor

  3. maart 2019

  NIEUWS
  Het problematische effect van gehoorverlies op mens en maatschappij wordt wereldwijd ruimschoots onderschat. Daarom organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jaarlijks de internationale Dag van het Gehoor, ditmaal op zondag 3 maart. Ook in Nederland groeit de aandacht voor deze dag, mede dankzij de Campagne voor Beter Gehoor.

 • Nationaal Ouderenfonds lanceert met OldStars 4 nieuwe sporten

  21. januari 2019

  NIEUWS
  Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de oudervriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football de komende maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers.

 • Nieuw wapen in de strijd tegen gehoorverlies

  21. januari 2019

  NIEUWS
  Nu ook in Nederland: de Campagne voor Beter Gehoor. Het gehoor speelt een cruciale rol in het welzijn van mensen. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke relatie bestaat tussen gehoorverlies en zaken als depressie, mentale vermoeidheid, cognitieve capaciteit, vereenzaming en zelfs dementie [1]. De ‘Campaign for Better Hearing’ helpt mensen wereldwijd met het tijdig signaleren van gehoorproblemen. Sinds kort kan ook Nederland rekenen op dit internationale initiatief.

 • Het leven is te mooi om slecht te horen

  16. januari 2019

  COLUMN
  Mijn zus kijkt me wat verward aan. Ik herken die onzekere onrust. Ze twijfelt wat ze zal zeggen, want ze heeft me niet verstaan. We zijn alle twee doof. Aan één kant. Zij rechts.

 • Hoe is het nou echt om een gehoorapparaat te hebben

  2. januari 2019

  BLOG
  Misschien vraag je je weleens af hoe het voelt. Of hoeveel harder het geluid om je heen opeens klinkt. En op welke dingen moet je letten? Lees er hier alles over.

 • Live-muzieksector verlengt convenant voor preventie gehoorschade

  7. december 2018

  NIEUWS
  Genieten van muziek met oog voor de preventie van gehoorschade. De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) verlengen vandaag hun afspraken met staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) in het Derde convenant preventie gehoorschade versterkte muziek.  

 • OldStars walking football wint gouden SponsorRing 2018

  27. november 2018

  NIEUWS
  De campagne voor deelname van een Nederlands team OldStars walking football aan het wereldkampioenschap walking football 2018 is gisterenavond bekroond met een SponsorRing in de categorie Smart Budget.

 • Tien tekenen van beginnend gehoorverlies

  23. november 2018

  BLOG
  Zou je het echt niet merken wanneer je gehoorverlies hebt? Niet altijd. Gehoorverlies kan al lang begonnen zijn voordat je het opmerkt, en zich langzaam verder ontwikkelen. Als je last hebt van de subtiele veranderingen van leeftijdsgebonden gehoorverlies (presbyacusis), één van de aandoeningen die het meest voorkomt wanneer we ouder worden, kan het proces gehoorproblemen zo geleidelijk zijn dat je niet doorhebt hoeveel je mist.

 • Gedragen door het hele dorp

  12. november 2018

  COLUMN
  “Wolkom famke!” Op een grijze, sombere novembermiddag open ik de deur van een Fries dorpshuis en op slag is alles anders. De geur van koffie en speculaas. Het voelt gelijk goed om aan te schuiven bij deze dames en heren, allemaal ver in de zeventig en ouder. Ik ben bij In je Uppie, een themagesprek over spijt.

 • Nieuw: top gehoorapparaten met vergoeding

  12. november 2018

  NIEUWS
  Het assortiment wordt deze maand uitgebreid met twee nieuwe toestellen: de Audika G100 en G200. Deze gehoorapparaten vallen binnen de vergoeding van de zorgverzekering voor bijna 70% van de hoortoesteldragers (categorie 3 en 4). Maar wat uniek is aan deze toestellen, is dat ze vol technologie zitten, die normaal alleen te krijgen is in toestellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen. 

 • 6 tips om van de feestdagen te genieten ondanks gehoorverlies

  9. november 2018

  BLOG
  Deze simpele maar slimme tips zorgen ervoor dat je van de feestdagen kunt genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het volgen van gesprekken, of over je buitengesloten of belemmerd voelen.

 • Knops, de volumeknop voor je oren

  2. november 2018

  NIEUWS
  Knops is de allereerste hooroplossing waarbij het volume in diverse standen instelbaar is. Met elke stand kunt u verschillende soorten geluid dempen.

 • De stemvoorkeuren van Nederland

  9. oktober 2018

  NIEUWS
  Nederlanders blijken een duidelijke mening te hebben over welke stem ze het liefst horen. Lees hier de stemvoorkeuren van Nederland voor verschillende luistersituaties.

 • De geweldige dingen die je gehoor doet

  1. september 2018

  BLOG
  Onze oren zorgen voor veel moois in ons leven. Zonder het gehoor zou de wereld immers maar een stille plek zijn. Wat zouden we zonder al dat geluid eigenlijk missen? Een inkijkje in de verbazingwekkende dingen die onze oren kunnen doen.

 • Samen genieten

  21. augustus 2018

  COLUMN
  Daar zitten ze, genoeglijk samen op een bankje in het café van bioscoop Het Ketelhuis. Alle twee achter de krant. Zo nu en dan zeggen ze iets, wijzen ze elkaar op een berichtje. Net zaten ze nog geanimeerd te praten. Maar nu even niet. Het zijn van die mensen die ook heel goed kunnen zwijgen.

 • 6 tips voor hoortoesteldragers in de zomer

  11. juli 2018

  BLOG
  Zodra de temperatuur stijgt en we ons naar het strand begeven, ontstaan er nieuwe uitdagingen voor dragers van hoortoestellen. Deze handige tips helpen je om goed voor je hoortoestellen en je gehoor te zorgen tijdens warme zomerdagen.

 • Leven met een dierbare met gehoorverlies

  12. juni 2018

  BLOG
  Het kan gebeuren dat iemand van de één op de andere dag minder gaat horen, maar in de meeste gevallen duurt het jaren. Meestal gaat het zo geleidelijk dat men het in eerste instantie zelf niet eens doorheeft.

 • Bakkie in de buurt

  5. juni 2018

  COLUMN
  “Wat lijk jij op je heit!” zegt een stralende mevrouw op leeftijd. Nu moet u weten dat mijn vader in 1999 is overleden, dus zo vaak hoor ik dit niet. Het wordt nog gekker.

 • Van Boxtel hoorwinkels verlengt partnerschap OldStars

  15. mei 2018

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels en het Nationaal Ouderenfonds hebben na het succes van de afgelopen twee jaar hun partnerschap verlengd.

 • Aandacht is waardevol

  14. mei 2018

  COLUMN
  "Als mensen gaan vertellen is het net of er een gordijn open gaat.” zegt de mevrouw naast me zachtjes. We luisteren aandachtig naar het tragische verhaal van een mevrouw, ver in de 70, uit het oosten van het land.

 • Oranje gaat toch naar het WK

  10. maart 2018

  NIEUWS
  De oranje petten, zonnebrillen en vlaggetjes kunnen uit de kast, want Nederland gaat toch naar het WK! Het WK Walking Football ’18 in het Engelse Bristol.

 • Met deze tips haal je het meeste uit je gehoortest

  9. maart 2018

  BLOG
  Heb je binnenkort een afspraak bij de audicien of ben je van plan een afspraak te maken? Hieronder geven we een aantal handige tips die kunnen helpen bij de voorbereiding.

 • Aandacht voor gehoorverlies tijdens Week van het Gehoor

  6. maart 2018

  NIEUWS
  Tijdens de Week van het Gehoor wordt aandacht gevraagd voor het belang van een hoortest als onderdeel van de jaarlijkse gezondheidscheck. De week start 10 maart en wordt mogelijk gemaakt door Van Boxtel hoorwinkels.

 • Vernieuwd ervaringsonderzoek slechthorenden

  19. januari 2018

  NIEUWS
  Vanaf 1 januari 2018 is de PREM Hooroplossing hét instrument om de ervaringen van slechthorenden te meten met hun audicien en hun hoortoestel. De PREM Hooroplossing is gezamenlijk ontwikkeld door alle audicienbedrijven, alle zorgverzekeraars aangesloten bij Zorgverzekeraars Nederland en alle patiëntenverenigingen gericht op mensen met gehooraandoeningen.

 • Rebranding maakt Van Boxtel klaar voor toekomst

  15. januari 2018

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels presenteert vandaag de compleet vernieuwde website www.vanboxtelhoorwinkels.nl. Het nieuwe online platform is het laatste onderdeel in de volledige rebranding van de hoorspecialist. In het voorjaar van 2017 is Van Boxtel De live-gang van de nieuwe website is de kroon op het werk en hiermee is de rebranding afgerond.

 • Reach out and touch

  10. januari 2018

  COLUMN
  "Is er misschien een oma of opa in de zaal?” Je kan een speld horen vallen, want de vraag is zo veelomvattend dat een antwoord even op zich laat wachten.

 • Hoe we onze hersenen gebruiken om te horen

  13. december 2017

  BLOG
  Je hoort het met je hersenen, niet met je oren. Natuurlijk hebben we onze oren nodig om geluiden te vangen, maar we begrijpen deze geluiden alleen als ze in onze hersenen aankomen. Gehoor - en vooral spraakverstaan - is dus een cognitief proces, geen mechanisch proces.

 • Positieve ontwikkeling voor Van Boxtel hoorwinkels

  6. juni 2017

  NIEUWS
  Van Boxtel Hoorwinkels heeft de omzet afgelopen jaar met 60% zien toenemen en verwacht in 2019 weer uit de rode cijfers te zijn.

 • Nieuw concept Van Boxtel hoorwinkels

  31. mei 2017

  NIEUWS
  Fris, laagdrempelig en modern: zo zien de nieuwe winkels van Van Boxtel hoorwinkels eruit. De winkels stralen openheid en expertise uit, net als de teams van medewerkers. ‘We willen graag dat het goed voelt om bij ons naar binnen te lopen om je gehoor te laten testen,‘ vertelt Frans Story, algemeen directeur van Van Boxtel hoorwinkels.

 • Testament ongekend

  29. mei 2017

  COLUMN
  Als je ouder wordt, raak je aan slijtage onderhevig. Het is niet anders… Vaak merk je dat het eerst aan je ogen. Je verraadt je leeftijd door dat wat je wil lezen – ondertussen wat smoesjes mompelend - steeds verder van je af te houden.

 • Actie gehoorbescherming

  26. mei 2017

  NIEUWS
  Voor iedereen die graag naar een muziekfestival gaat, in een orkest speelt, of regelmatig een concert bezoekt, heeft Van Boxtel hoorwinkels een mooie actie: tot en met 30 juni krijgt u 10% korting op gehoorbescherming en gehoorbescherming op maat.

 • Wie is die man?

  3. april 2017

  COLUMN
  Wat heerlijk. De lente is begonnen, geniet u er ook zo van? Op een stille ochtend kom ik min of meer toevallig in de tuin van Paleis Soestdijk terecht. De bomen staan prachtig in bloei, de vogels zingen dat het een lieve lust is.

 • "Jij bent die eenzame vrouw bij ons uit de straat"

  15. februari 2017

  COLUMN
  Als je zo door de overburen wordt aangesproken, hoe zou dat voelen? “Dat doet zeer.” zegt de mevrouw naast me, die het verhaal vertelt. “ Ook al zien de mensen je blijkbaar als die eenzame vrouw, je voelt aan alles dat ze je juist níet zien.

   
 • Spreken is zilver, zwijgen is fout

  15. december 2016

  COLUMN
  Er is iets moois aan de hand. Met een beetje geluk worden we met zijn allen ouder én gezonder oud. Binnenkort zijn we met meer ouderen dan ooit. Wat betekenen die grote aantallen ouderen voor ons dagelijks leven, wat doet dat met onze leefomgeving en onze relaties?

 • Proza in plaats van Prozac

  2. december 2016

  COLUMN
  In het theater vind je me meestal backstage. Zo ook afgelopen weekend, bij het Wintertuin literatuurfestival in Nijmegen. In kleedkamer 4 ditmaal geen popmuzikanten, maar Frans Hurks (Boxtel 1935), die trots zijn zelfgeschreven hoofdstuk voorleest uit een kersverse uitgave van Het Verhalenhuis.

 • Geniet van het leven!

  20. oktober 2016

  COLUMN
  De oude vrouw zit – helemaal in zichzelf gekeerd – aan tafel stilletjes voor zich uit te kijken. Liefdevolle ogen in een zachtmoedig gezicht, maar ze lijken niks te zien. Pianomuziek klinkt. Een liedje wordt ingezet. Haar gezicht licht op en haar ogen glinsteren. In een fractie van een seconde zingt ze uit volle borst mee. Ze is er weer.

 • Een vijfde van de senioren loopt langer dan drie jaar rond met gehoorproblemen

  14. september 2016

  NIEUWS
  Onderzoek onder ruim 900 bezoekers van de Gezondheidsdagen in onze hoorwinkels. Eén op de vijf senioren ervaart al langer dan drie jaar gehoorproblemen op het moment dat hij of zij een hoortest laat uitvoeren. Een tiende hoort zelfs al langer dan zes jaar niet naar behoren.

 • Winnaars van Van Boxtel draagt bij

  14. september 2016

  NIEUWS
  ‘Van Boxtel draagt bij’ is een initiatief waarbij wij als hoorspecialist een financiële bijdrage bieden aan sympathieke acties, initiatieven en projecten voor senioren in Noord-Holland. Dit initiatief heeft als doel het gemeenschapsgevoel in zorginstellingen te stimuleren en te strijden tegen de vereenzaming van senioren.

   
 • Van Boxtel hoorwinkels zoekt buurtinitiatieven Noord-Holland

  4. mei 2016

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels start deze week in Noord-Holland met een grootschalige actie om senioren in diverse gemeenten te trakteren. Wij roept buurtverenigingen, zorginstellingen zoals bejaarden- en verpleeghuizen en andere instanties waar senioren bij betrokken zijn op om initiatieven in te zenden.

 • Kwart van jongeren hecht weinig waarde aan bescherming gehoor

  31. maart 2016

  NIEUWS
  Piepende oren na een avondje feesten of een dagje festival; iedereen heeft er wel een keer last van gehad. Dat de langdurige blootstelling aan luide muziek tijdens zo’n feestje of festival hiervan de oorzaak is, raakt steeds meer algemeen bekend.

   
 • Akkoord bereikt voor nieuw klantervaringsonderzoek hoorzorg

  11. maart 2016

  NIEUWS
  Patiëntenverenigingen, audicienbedrijven en zorgverzekeraars hebben op 11 februari jl. besloten om gezamenlijk een nieuwe methode te ontwikkelen waarmee ervaringen van slechthorenden over hun audicien en hun hoortoestellen verzameld worden.

 • Wat zeg je? Waardevolle tips om het kerstdiner écht bij te wonen

  11. december 2015

  BLOG
  Het winterse weer is in aantocht, de dagen worden korter en Kerstmis komt dichterbij. Kerstdiners worden voorbereid en iedereen kijkt uit naar een gezellige avond tafelen. Voor mensen met gehoorverlies kan het kerstdiner echter een flink obstakel zijn.

 • Winnaars bekend actie Van Boxtel draagt bij

  2. december 2015

  NIEUWS
  ‘Van Boxtel draagt bij’ is een initiatief waarbij wij als hoorspecialist een financiële bijdrage bieden aan sympathieke acties, initiatieven en projecten voor senioren in Noord-Brabant.

 • Festivalbezoekers zonder oordoppen hebben vijf keer zoveel kans op gehoorverlies

  12. oktober 2015

  NIEUWS
  Het risico op tijdelijk gehoorverlies na het bezoeken van een muziekfestival kan worden verlaagd door het dragen van oordoppen. Dat concluderen onderzoekers van het UMC Utrecht die een onderzoek uitvoerden tijdens een buitenfestival in Amsterdam, in samenwerking met Van Boxtel hoorwinkels, MTV Benelux en Oticon Medical.

 • Jubileum acties

  2. oktober 2015

  NIEUWS
  Om dit jubileum te vieren hebben we diverse leuke acties in onze winkels. De actie van dit moment is 60 dagen lang webshop korting op www.hoorwinkel.nl Gebruik hiervoor de actiecode: VBH15WS.

 • Muziekfestival bezoeken? Oordoppen in!

  30. juli 2015

  NIEUWS
  MTV en Van Boxtel hoorwinkels introduceren Soundkeepr, MTV's eigen music ear plug. Wist je dat geluid al vanaf 80dB schade kan toebrengen aan je gehoor? Om je veilig door alle festivals en muziekfeestjes heen te loodsen, zijn Van Boxtel en MTV een partnership aangegaan voor de introductie van de MTV Soundkeepr.

 • Van Boxtel draagt bij

  24. juli 2015

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels start in Noord-Brabant met een grootschalige actie om inwoners van diverse gemeenten te trakteren. Reden hiervoor is ons 60-jarige bestaan. Met de actie willen wij een steentje bijdragen aan diverse initiatieven voor senioren in de regio.

 • 60 jaar Van Boxtel hoorwinkels, 60 jaar hoorinnovatie

  4. juni 2015

  NIEUWS
  We bestaan al sinds 1904, en sinds 1955 verkopen we hoortoestellen. Daarom vieren we dit jaar ons 60 jaar jubileum! De afgelopen zes decennia is er één ding onveranderd gebleven: communiceren is één van de belangrijkste dingen in het leven.

 • Kwart jongeren heeft gehoorschade!

  15. april 2015

  NIEUWS
  Een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar heeft waarschijnlijk gehoorschade. Dat concluderen onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) op basis van de resultaten van de online zelftesten.

 • STRAKS! EVENT 2015

  22. maart 2015

  NIEUWS
  STRAKS is een nieuw evenement voor iedereen die zich wil informeren en oriënteren op ouder worden. Dit evenement vindt plaats op vrijdag 10 april en zaterdag 11 april.

 • 1,1 miljard jonge mensen riskeren gehoorverlies

  5. maart 2015

  NIEUWS
  Ongeveer 1,1 miljard tieners en jongvolwassenen riskeren gehoorverlies, omdat ze zich op hun smartphones en andere apparaten of bij concerten aan te harde muziek blootstellen. Die waarschuwing heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag uitgedaan.

 • Van Boxtel hoorwinkels nu ook op Facebook

  4. maart 2015

  NIEUWS
  Van Boxtel hoorwinkels heeft een vernieuwde Facebook pagina. Via de pagina kan iedereen op de hoogte blijven van het nieuws vanuit Van Boxtel, feitjes op het gebied van horen of ander hoor-gerelateerd nieuws.

 • Jahoor Audiciens wordt Van Boxtel hoorwinkels

  8. september 2014

  NIEUWS
  De winkels van Jahoor Audiciens openen binnenkort hun deuren als Van Boxtel hoorwinkels. Het gaat om vestigingen in Raalte, Tubbergen, Haaksbergen, Lichtenvoorde en het serviceadres in Almelo. Hiermee komt het totaal aantal vestigingen van de hoorspecialist op 62.

 • Gehoor Nederlandse jongeren verder verslechterd

  5. augustus 2014

  NIEUWS
  Het gehoor van de Nederlandse jongeren is verder verslechterd. Dat concludeert de Nationale Hoorstichting na analyse van 17.000 online hoortesten die in 2012 zijn afgenomen. 38% van de deelnemende jongeren (12 tot 25 jaar) scoort onvoldoende of slecht. Twee jaar geleden was dat nog 30%.

 • Gehoorverlies geassocieerd met mentale achteruitgang

  5. augustus 2014

  NIEUWS
  Bij ouderen met afnemend gehoor blijkt de mentale achteruitgang sneller te gaan dan bij goedhorende ouderen. De resultaten komen uit een onderzoek waarbij een kleine 2000 ouderen gevolgd werden.

 • Uitreiking elektrische fiets 's-Hertogenbosch

  13. november 2013

  NIEUWS
  Op dinsdag 12 november hebben we meneer Schiffer, klant in onze hoorwinkel in ’s-Hertogenbosch, blij gemaakt met zijn elektrische fiets, een Bikkel iBee T1!

 • Schade aan het gehoor door lawaai

  23. januari 2013

  BLOG
  Rond de jaarwisseling gaat de aandacht vaak uit naar de gevolgen van vuurwerk voor het oog. Dit jaar zijn er ruim 20 gevallen gemeld van daardoor ontstane blindheid. Waar niemand bij stil staat is dat ook het gehoor ernstig schade kan lijden door lawaai van dichtbij afgestoken vuurwerk.

 • Gehoorverlies door pijnstillers

  2. november 2012

  NIEUWS
  Voor paracetamol geldt dat mannen onder de 50, die deze pijnstiller vaak gebruiken, maar liefst 99 % meer kans hebben op gehoorverlies dan niet-gebruikers.

 • "Als ik er maar vanaf kan blijven..."

  9. oktober 2012

  BLOG
  Niet iedereen is ervan op de hoogte dat oorwas in de gehoorgang zit zoals Tectyl onder een auto of als boenwas op een antieke kast. Oorwas beschermt de huid van de uitwendige gehoorgang en zorgt voor een wat zurige omgeving waarin bacteriën maar slecht gedijen.

 • Prettiger leven door een hoortoestel

  20. april 2012

  NIEUWS
  Hoortoestellen hebben op veel aspecten van het dagelijkse leven een positief effect, zo blijkt uit een groot onderzoek. Beter te kunnen horen verbetert de kwaliteit van leven, stimuleert het deelnemen aan activiteiten met vrienden of uitgaan naar theater en restaurant en bevordert het zelfvertrouwen.

   
 • Vaker vallen door slechter horen

  3. april 2012

  NIEUWS
  Mensen die minder goed horen, vallen vaker, zo waarschuwen Amerikaanse onderzoekers. Vergeleken met personen die goed horen, blijken degenen met een licht gehoorverlies (25 dB) drie keer zo vaak te vallen.uikelen ze vaker.

 • Gehoorschade meest voorkomende beroepsziekte

  6. februari 2012

  NIEUWS
  Werk is onmisbaar in ons leven, maar het kan ook voor gezondheidsbelemmeringen zorgen. Het rapport Beroepsziekten in cijfers 2011, zegt dat zo’n 20.000 werkenden in 2010 een ziekte hebben opgelopen ten gevolge van het werk.

 • 'Oorveilig' Keurmerk

  6. februari 2012

  NIEUWS
  Gezellig, zo’n avondje stappen en lekker dansen op de muziek. Behalve die vervelende suis in je oren. Ruim 80% van alle stappers heeft na een feestavond last van een piep in de oren. Ook vindt het gros van deze mensen dat de muziek in de uitgaansgelegenheden te hard staan.

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel