Het ideale cadeau voor de feestdagen de herinneringen kerstbal
Blog

Het ideale geschenk voor de feestdagen

11-11-2022 00:00:00 • 3 minuten lezen

Volgende maand is het weer zo ver. De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan; de feestdagen! Omdat Sint en Piet goed bevriend zijn met de Kerstman, hebben wij nog wel een cadeautip in petto. U geeft het cadeau op 5 december en gebruikt het met kerst. Bent u nog opzoek naar het ideale cadeau voor de feestdagen? Lees dan vooral verder, want in deze blog vertellen we u meer over dit betekenisvolle geschenk!

Een gewone kerstbal óf is deze veel specialer?

Het cadeau waar we het over hebben is natuurlijk de herinneringen kerstbal van Alzheimer Nederland. Op het eerste gezicht lijkt het op een normale, doorzichtige kerstbal. Hierdoor lijkt het in eerste instantie geen speciaal cadeau, maar de herinneringen kerstbal is erg bijzonder. Met dit geschenk wordt u samen met uw dierbaren aan herinnert aan jullie mooiste herinneringen van voorgaande jaren.

Hoe werkt dat dan?

  1. U schrijft samen met uw dierbaren de mooiste herinneringen van het afgelopen jaar op een kaartje. Deze zitten bij de Herinneringen kerstbal.
  2. Vervolgens rolt u dit kaartje op en maakt deze vast met een meegeleverd ringetje.
  3. Daarna stopt u de opgeschreven herinneringen in de kerstbal en sluit deze af met de kurk.
  4. Als laatst schrijft u het jaartal op het labeltje van de kerstbal, zodat u weet uit welk jaar deze herinneringen komen.
  5. Klaar, u kunt de kerstbal nu in de kerstboom hangen!

Waarom bieden jullie de herinneringen kerstbal aan?

Het bewustwordingsproces van mensen met dementie verloopt nagenoeg hetzelfde als het bewustwordingsproces van mensen met gehoorverlies. Maar we merken dat niet iedereen zich hiervan bewust is. Het duurt namelijk, in beide gevallen, zeven jaar voordat mensen accepteren dat ze te maken hebben met één van deze gezondheidsproblemen.

Om extra aandacht te geven aan dit bewustwordingsproces, hebben we samen met Alzheimer Nederland door middel van onze samenwerking de handen ineengeslagen. Het beschikbaar stellen van herinneringen kerstballen in onze hoorwinkels is één van de acties die voortvloeit uit onze nauwe samenwerking. Van iedere verkochte herinneringen kerstbal gaat immers € 3,50 direct naar dementieonderzoek. Dus met dit prachtige cadeau draagt u ook nog eens bij aan het goede doel. Daarnaast dragen we op verschillende andere manieren bij aan een wereld zonder dementie.

Heeft u interesse in een Herinneringen kerstbal? Ze zijn vanaf 24 november verkrijgbaar in onze hoorwinkels.

Vind uw hoorwinkel Samenwerking Alzheimer Nederland