Gehoorbescherming op maat

Het grote voordeel van op maat gemaakte gehoorbescherming is dat het 'als gegoten' zit. Ze passen per perfect in uw gehoorgang, gaan langere tijd mee en sluiten uw gehoorgang volledig af.

Op maat gemaakte gehoorbescherming

Het grote voordeel van op maat gemaakte gehoorbescherming is dat het ‘als gegoten’ zit. Ze passen perfect in uw gehoorgang, gaan langere tijd mee en sluiten uw gehoorgang volledig af. Hierdoor ‘lekt’ er geen geluid naar binnen en beschermt u uw gehoor optimaal.

Wilt u uw gehoorbescherming ook gebruiken ter bescherming van andere geluiden? Het is ook mogelijk om uw gehoorbescherming in een werkplaats of op de motor te gebruiken. U kunt een tweede set oordoppen aanschaffen of alleen een tweede set filters. Dan verwisselt u zelf de filters wanneer dit nodig is.

Hoe laat u gehoorbescherming op maat aanmeten?

Stap 1: afspraak en controle gehoorgang

Er wordt een afspraak met u ingepland, zo heeft uw audicien alle tijd voor u. De audicien begint met het controleren van uw gehoorgang op aandoeningen of teveel oorsmeer. Heeft u veel last van oorsmeer? Dan kan het verstandig zijn om uw oren schoon te laten maken voorafgaand aan de afspraak. Wanneer er (te) veel oorsmeer in uw gehoorgang zit kan uw audicien geen goede afdruk maken. De afspraak wordt dan opnieuw ingepland. 

Stap 2: beschermingswatje aanbrengen

Om uw trommelvlies te beschermen wordt er een schuimpje geplaatst in uw oor. Naast bescherming geeft dit ook inzicht in de diepte van de gehoorgang.

Stap 3: een afdruk maken

Om een goede afdruk van uw oor te maken wordt er een tweecomponentenpasta in uw oor gespoten. Deze koude pasta blijft niet aan de binnenkant van uw oor plakken, maar laat gemakkelijk weer los. De pasta heeft zo’n 5 minuten nodig om uit te harden.

Stap 4: de afdruk

Wanneer de pasta is uitgehard, haalt uw audicien de afdruk voorzichtig uit uw oor. Uw gegevens worden genoteerd en de afdrukken worden naar de fabriek gestuurd. Zij maken de gehoorbescherming en zorgen ervoor dat deze van het juiste filter wordt voorzien.

Stap 5: oordoppen ophalen

Wanneer uw op maat  gemaakte gehoorbescherming klaar is stuurt de fabriek ze naar uw Van Boxtel hoorwinkel. U ontvangt een telefoontje van de winkel wanneer uw oordoppen klaar liggen. Wanneer u in de winkel komt legt de audicien uit hoe u de oordoppen gebruikt en reinigt. Ook controleert hij of de oordoppen goed in uw gehoorgang passen. Uw op maat gemaakte gehoorbescherming gaan zo’n 2 jaar mee. Doordat oren uw hele leven door blijven veranderen is het mogelijk dat uw oordoppen na verloop van tijd minder fijn in uw oor zitten. Het kan ook gebeuren dat uw oordoppen geluid gaan 'lekken'. Wanneer hier sprake van is werken de oordoppen niet meer optimaal. Wij adviseren om uw oordoppen jaarlijks door de audicien te laten controleren.

Gehoorbescherming op maat voor muziek en festivals

Volop genieten van muziek zonder het risico op gehoorschade? Het kan met onze op maat gemaakte oordoppen. Een natuurgetrouw geluid met oordoppen die comfortabel aanvoelen. Muzikanten en DJ’s gebruiken ze niet voor niets.

Vanaf € 134,95 per paar.

Gehoorbescherming op maat voor het motor rijden

Zorgeloos rijden op uw motor of in uw cabrio? Windruis is niet alleen schadelijk voor uw gehoor, het is ook erg vermoeiend. Met onze op maat gemaakt oordoppen wordt windruis effectief gedempt, zonder dat omgevingsgeluiden worden vervormd. Zo neemt u nog steeds veilig deel aan het verkeer. Bovendien klemmen de oordoppen niet in uw helm, omdat ze perfect in uw oor passen.

Vanaf € 134,95 per paar.

Gehoorbescherming op maat voor het klussen

Klusapparatuur veroorzaakt al snel een grote hoeveelheid schadelijk geluid. Gehoorbescherming op maat dempt het geluid en zit comfortabel in uw oor. Waarschuwingssignalen zijn gewoon hoorbaar, ook kunt u gewoon met uw omgeving communiceren.

Vanaf € 134,95 per paar.

Gehoorbescherming op maat voor tijdens het slapen

Heeft u een snurkende partner of woont u aan een drukke straat? Slaapdoppen zijn ideaal voor mensen die tijdens het slapen, thuis of op reis, last hebben van omgevingsgeluiden. Op maat gemaakte oordoppen sluiten uw gehoor goed af voor de geluiden om u heen. Wel hoort u nog steeds geluiden zoals uw wekker, een alarm of een huilende baby. Door de perfecte pasvorm en het extra zachte materiaal (siliconen) zitten ze zeer comfortabel in uw oor.

Vanaf €109,- per paar.

Gehoorbescherming op maat voor het vliegen

Last van ‘ploppende’ oren tijdens het opstijgen en landen van een vliegtuig? Op maat gemaakte oordoppen zijn een goede oplossing voor het drukverschil tijdens het vliegen. Daarnaast zorgt het filter in de oordoppen ervoor dat omgevingsgeluiden worden gedempt, dit maakt reizen per auto, trein of vliegtuig comfortabeler.

Vanaf €129,95 per paar.

Gehoorbescherming op maat voor tijdens het zwemmen

Water in het oor heeft voor sommige mensen vervelende gevolgen, zoals oorontsteking. Op maat gemaakte zwemdoppen sluiten de oren volledig af voor water, zodat water geen kans krijgt om diep in uw oren door te dringen. Zwemdoppen worden vaak voorgeschreven door de KNO arts na het plaatsen van buisjes.

Vanaf €37,50 per paar.

Zwemdoppen op maat zijn niet altijd op dezelfde dag klaar. Het kan uiterlijk één werkweek duren voordat ze beschikbaar zijn.

Gehoorbescherming op maat voor schietsport en vuurwerk

Schietsport en vuurwerk kunnen uw gehoor onbewust beschadigen. Op maat gemaakte oordoppen voor schietsport en vuurwerk sluiten de oren volledig af, waardoor harde knallen uw gehoor niet beschadigen tijdens het uitoefenen van schietsport of het organiseren van vuurwerkshows. Deze gehoorbescherming is speciaal voor bijvoorbeeld een hobby schutter en een pyrotechnicus.

Vanaf €134,95 per paar.

Oordoppen op maat voor een betere concentratie

Een rumoerige, drukke omgeving kan zorgen voor een mindere concentratie. Op maat gemaakte oordoppen voor een verbeterde concentratie sluiten de oren volledig af waardoor omgevingsgeluiden worden gedempt. Oordoppen op maat voor een betere concentratie worden bijvoorbeeld gebruikt door studenten, programmeurs en andere beroepsgroepen waarvoor een sterke concentratie benodigd is.

Vanaf €134,95 per paar.

Op maat gemaakte muziek oordopjes

Ook is het mogelijk om uw muziekoordoppen op maat te laten maken. Deze op maat gemaakte muziekoordoppen sluiten de gehoorgang volledig af en bieden een optimaal draagcomfort.

Hoe werkt dit?

U neemt uw eigen (muziek)oordopjes mee naar de winkel. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw oren. Deze afdruk gaat samen met uw oordopjes naar de producent en hier maken ze op maat gemaakte oordoppen van uw muziekoordopjes.

Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte muziekoordoppen?

Wanneer u de oordoppen in doet zult u merken dat de oordoppen uw gehoorgang volledig afsluiten van omgevingsgeluid. De muziek kan hierdoor op een lager volume afgespeeld worden, wat veiliger is voor uw oren.

Dubbele functie

Het oordopje is ook in combinatie met gehoorbescherming verkrijgbaar, in dat geval wordt er een filter bijgeleverd. Draagt u de afdruk met het filter dan dient deze als gehoorbescherming. Wanneer u het filter weer verwisselt voor het microfoontje dient de afdruk niet meer als gehoorbescherming, maar als muziekoordoppen. Zo bepaalt u zelf waar u uw oordoppen voor gebruikt; als hoofdtelefoon om muziek mee te luisteren of als gehoorbescherming op een festival.

TIP: Deze service is niet geschikt voor elke soort muziekoordoppen. We raden dus aan om van te voren uw hoorzorgexpert te raadplegen.

Vanaf €149,95 per paar
Opzetstukjes voor muziekoordopjes op maat

Onderhoud, gebruiksduur en vergoeding van gehoorbescherming op maat

Hoe onderhoud ik mijn oordoppen?

Het goed onderhouden van uw oordoppen is erg belangrijk voor de persoonlijke hygiëne, maar het verlengt ook de levensduur van uw oordoppen. Wanneer u uw oordoppen gebruikt kan er oorsmeer achterblijven in het filterkanaal of aan de buitenkant van uw oordoppen. De zuurtegraad van het oorsmeer kan het materiaal aantasten. Ook voorkomt u dat het filter vol gaat zitten met stof en/of oorsmeer. Wanneer het filter vol zit met vuil en oorsmeer verslechtert dit de werking van uw oordoppen. Wij adviseren om uw oordoppen met een speciale vloeistof te reinigen. Heeft u geen vloeistof bij de hand? Dan kunt u uw oordoppen ook reinigen met lauwwarm water. Zeep en andere schoonmaakmiddelen worden afgeraden, omdat deze uw oordoppen aan kunnen tasten. Daarnaast adviseren wij om uw gehoorbescherming maandelijks schoon te maken met behulp van een bruistablet. Deze reinigt uw oordoppen optimaal door stof en vuil uit het filterkanaal te verwijderen. Wanneer u klaar bent met het reinigen van uw gehoorbescherming kunt u ze laten drogen of voorzichtig droogdeppen met een schone doek.

Om de levensduur van uw oordoppen te verlengen adviseren wij om ze te bewaren in het meegeleverde doosje. Door uw gehoorbescherming altijd netjes op te bergen voorkomt u dat het filter vol stof komt te zitten. Ook verkleint u de kans op scheuren, beschadiging en uitdroging (bijvoorbeeld wanneer uw oordoppen in de zon liggen).

Hoe lang gaan mijn oordoppen mee?

Op maat gemaakte gehoorbescherming gaat zo’n 2 jaar mee. Dit is echter ook afhankelijk van een aantal omstandigheden. Zo zijn er harde (acrylaat) en zachte (siliconen) oordoppen. Doorgaans gaan ‘harde’ oordoppen gemaakt van acrylaat langer mee dan ‘zachte’ oordoppen gemaakt van siliconen. Daarnaast is de levensduur van uw oordoppen ook afhankelijk van gebruik en onderhoud. Wanneer u uw oordoppen bijna dagelijks gebruikt zijn ze eerder aan vervanging toe dan wanneer u ze af en toe gebruikt. Vooral bij kinderen is het lastig om in te schatten hoe lang op maat gemaakte gehoorbescherming meegaat. Doordat kinderen nog volop in de groei zijn, verandert hun gehoorgang sneller dan bij volwassenen.

Wordt op maat gemaakte gehoorbescherming vergoed?

Gehoorbescherming voor privégebruik wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wanneer u gehoorbescherming nodig heeft vanwege uw werk betaalt uw werkgever dit in de meeste gevallen. Bij blootstelling aan geluidniveaus vanaf 80 dB moet een werkgever gehoorbescherming aanbieden aan zijn medewerkers. De Arbowet verplicht werkgevers zich hieraan te houden.

Ontdek de verschillende soorten gehoorbescherming op maat

Ben je aan het oriënteren op de verschillende soorten gehoorbescherming? Bekijk dan hier welke het beste aansluiten op jouw behoeften.

Soorten gehoorbescherming