Muziek oordoppen

Op maat gemaakte oordoppen om te blijven genieten van muziek bij voorstellingen of bij concerten. Beschermen tegen te harde muziek. Beschikbaar in verschillende kleuren, ook transparant.

Vanaf € 134,95

Meer over oordoppen op maat

Maak een afspraak

Muziek oordoppen kopen
Oordoppen voor muziek

Muziek oordoppen voor concerten en voorstellingen

Geniet zorgeloos tijdens een concert zonder het risico te lopen op gehoorschade met speciale muziekoordoppen.

Muziek oordoppen bieden een uitstekende luisterervaring zonder de schadelijke gevolgen voor je gehoor.

Soorten Waarom muziek oordoppen?

Verschillende soorten muziek oordoppen

Gehoorbescherming voor muziek dempt harde geluiden en muziek. Er zijn verschillende soorten oordoppen beschikbaar:

 • Op maat gemaakte oordoppen voor muziek
  Op maat gemaakte oordoppen zijn uitermate geschikt voor het dempen van muziek. Deze soort muziek oordoppen worden aangemeten op jouw gehoorgang en biedt daardoor de beste, meest comfortabele bescherming bij een concert of voorstelling.
 • Universele muziek oordoppen
  Dit is een one-size-fits-all oplossing voor het dempen van harde geluiden en muziek.

Muziek oordoppen op maat aanmeten bij audicien

Muziek oordoppen op maat, aangemeten door ervaren audiciens, hebben een unieke pasvorm. Namelijk de pasvorm van jouw eigen gehoorgang. Hierdoor geniet je niet alleen van optimaal comfort, maar ook van een uitstekende geluidsdemping.

Op maat gemaakte muziek oordoppen behouden het mooie geluid van de muziek, terwijl ze tegelijkertijd beschermen tegen schadelijke geluidsniveaus.

Maak een afspraak

Muziek oordoppen laten aanmeten bij audicien

Muziek oordoppen dragen voor de ultieme concertervaring

Langdurige blootstelling aan harde muziek brengt aanzienlijke risico’s voor ons gehoor. Harde geluiden, leiden uiteindelijk tot gehoorschade met mogelijk blijvende gevolgen, denk aan:

 • Gehoorverlies: Herhaalde blootstelling aan harde geluiden kan leiden tot geleidelijk gehoorverlies, vooral in de hogere frequenties.
 • Tinnitus: tinnitus, is een aandoening waarbij constante geluiden, zoals suizen of piepen, worden waargenomen zonder externe bron.
 • Hyperacusis: Een verhoogde gevoeligheid voor normale geluiden kan resulteren in pijn of ongemak bij blootstelling aan alledaagse geluidsniveaus.


Wat zijn de schadelijke gevolgen van te harde muziek?

Langdurige blootstelling aan geluidsniveaus boven de 85 decibel kunnen schadelijk zijn voor het gehoor. Bij hogere decibelniveaus zoals deze vaak voorkomen bij een voorstelling of bij concerten, neemt het risico op gehoorschade significant toe.

Langdurige blootstelling aan harde muziek brengt kan zorgen voor gehoorschade, maar er bestaat ook het risico op:

 • Auditieve vermoeidheid – verminderde luistercapaciteit en concentratie
 • Sociale terugtrekking – sociale situaties mijden door gehoorproblemen
 • Verhoogd stressniveau - stress door continu blootstelling aan geluidsimpulsen

Het dragen van specifieke oordoppen tegen harde muziek is noodzakelijk om deze gevolgen te voorkomen en te kunnen genieten van jouw favoriete artiest.Belang van muziek oordoppen voor kinderen

Als ouder is het ook belangrijk om te denken aan het gehoor van je kinderen. Daarom wil je ook het gehoor van je kinderen beschermen tijdens concerten of voorstellingen. Kinderoren zijn nog volop in ontwikkeling en daarom is het risico op gehoorschade bij kinderen veel groter.

Muziek oordoppen zijn ook een uitkomst voor kinderen en bieden de juiste bescherming voor muziek die zij nodig hebben tijdens evenementen waar geluidsniveaus vaak hoog zijn.

Andere soorten gehoorbescherming

Ben je op zoek naar gehoorbescherming, maar weet je nog niet welke oordoppen het best bij jou passen? Ontdek hier alle verschillende soorten gehoorbescherming.

Afspraak maken

Verschillende soorten gehoorbescherming