Motor oordoppen

Op maat gemaakte oordoppen voor het motorrijden. Beschermen jouw gehoor tegen het lawaai van het toeren. Beschikbaar in verschillende kleuren, ook transparant.

Vanaf € 134,95

Meer over oordoppen op maat

Maak een afspraak

Motor oordoppen
Oordoppen voor motorrijden

Oordoppen voor het motorrijden

Geniet je ook zo van de vrijheid tijdens een motorrit? Dat kunnen we maar al te goed begrijpen! Maar het harde geluid van je motor, brengt ook risico’s op gehoorschade met zich mee. Motor oordoppen zijn de ideale oplossing, om het harde geluid van de motor te verminderen. Zo blijf jij onbezorgd je ritjes maken, zonder nare gevolgen.

Soorten Waarom motor oordoppen?

Verschillende soorten motor oordoppen voor een lekkere rit!

Er is een breed aanbod aan motor oordoppen beschikbaar, je hebt de keuze uit universele motor oordoppen en motor oordoppen op maat:

 • Op maat gemaakte motor oordoppen
  Oordoppen met de maat van jouw gehoorgang. Doordat er een afdruk van jouw oor is gemaakt, sluiten deze oordoppen jouw gehoorgang af tijdens het motorrijden. Het draagcomfort onder een helm is aanzienlijk beter bij oordoppen op maat, dan bij universele oordoppen.
 • Universele oordoppen voor het motorrijden
  De all-in-one oplossing voor bescherming van jouw gehoor tijdens het motorrijden. Ze zijn universeel te gebruiken voor iedere gehoorgang, maar daardoor mogelijk minder comfortabel dan op maat gemaakte oordoppen.

Motor oordoppen op maat laten maken bij audicien

Motor oordoppen op maat worden gemaakt door je audicien en hiervoor worden de volgende stappen genomen:

 1. Controle van de gehoorgang
 2. Het aanbrengen van een beschermingswatje in de gehoorgang
 3. Een afruk maken van de gehoorgang
 4. Het maken van de gehoorbescherming en voorzien van het juiste filter
 5. Oordoppen ophalen in de winkel

Motor oordoppen op maat worden volledig gemaakt naar de vorm van jouw oren en hebben hierdoor de perfecte pasvorm. Ze bieden een zeer effectieve demping van omgevingsgeluiden, om je gehoor het best te beschermen.

In tegenstelling tot universele oordoppen bieden op maat gemaakte motor oordoppen een comfortabele pasvorm die duurzaam en herbruikbaar zijn.

Motor oordoppen laten aanmeten

Waarom motor oordoppen?

Tijdens het motorrijden heb je met een snelheid van 100 km/u, al na een kwartier risico op gehoorbeschadiging. Bij een snelheid van 120 km/u, is dit zelfs al na 7 minuten. Je doet je oren dus een plezier om motor oordoppen te gebruiken tijdens een ritje.

Drie belangrijke redenen om motor oordoppen te dragen zijn:

 1. Bescherming tegen gehoorschade door windruis
  Het risico op gehoorschade komt vooral door de harde wind die langs je oren ruist tijdens het motorrijden. Veel motorrijders denken dat hun helm voldoende beschermd, maar het geluid is zo hard dat dit permanente gehoorschade kan aanrichten. Motor oordoppen bieden jou de juiste bescherming.
 2. Betere concentratie op de weg
  Motor oordoppen filteren het harde geluid weg, het kost je daarom minder energie om belangrijk omgevings- en verkeersgeluid te horen. Je kunt je hierdoor beter concentreren en raakt minder vermoeid.
 3. Geen oorsuizen of piep meer
  Heb je na het motor rijden ook last van suizende oren of een piep? Dit is het gevolg van blootstelling aan te veel decibel. Door motor oordoppen te gebruiken verminder je de kans op oorsuizen of een piep na een motorrit. Zo kom jij helemaal ontspannen terug na het rijden.

Andere soorten gehoorbescherming

Ben je op zoek naar gehoorbescherming, maar weet je nog niet welke oordoppen het best bij jou passen? Ontdek hier alle verschillende soorten gehoorbescherming.

Afspraak maken

Verschillende soorten gehoorbescherming

Anderen keken ook naar