Werk oordoppen

Op maat gemaakte oordoppen voor tijdens het werken. Bescherm jouw oren tegen een omgeving met veel lawaai en harde geluiden. Beschikbaar in meerdere kleuren, ook in transparant.

Vanaf € 134,95

Meer informatie over oordoppen op maat

Maak een afspraak

Werk oordoppen
Gehoorbescherming voor het werk

Oordoppen voor op het werk

Werkoordoppen zijn gehoorbeschermingsmiddelen ontworpen om jouw gehoor te beschermen tegen schadelijke geluiden tijdens je werk. Bij bepaald werk komen de geluidsniveaus al snel boven een bepaalde norm zodat je risico loopt op gehoorschade.

Het gebruik van werk oordoppen is dan ook erg belangrijk om blijvende gehoorschade te voorkomen. Werk oordoppen verminderen de impact van lawaai, waardoor je een veilige en gezonde werkomgeving hebt.

Soorten Belang van werk oordoppen

Verschillende werk oordoppen

Er zijn verschillende werk oordoppen die jou een goede bescherming bieden tijdens je werk in een omgeving met veel lawaai:

 • Op maat gemaakte oordoppen
  Worden gemaakt op basis van een afdruk van jouw gehoorgang. Zijn helemaal uniek en volledig op maat voor jouw oren. Deze oordoppen zijn de beste keuze voor een werkomgeving met veel lawaai en harde geluiden.
 • Universele zwem oordoppen
  Kant-en-klare oordoppen voor op het werk, voor zowel kinderen als volwassenen.

Werkoordoppen aanmeten bij een erkend audicien

Voor optimale bescherming van de oren tijdens het werken, is het aanmeten van werk oordoppen bij een ervaren audicien belangrijk. Door werkoordoppen op maat te laten maken, heb je de garantie dat ze perfect passen en het meest comfortabel zitten.

Met professioneel aangemeten werk oordoppen kun je onbezorgd werken, zonder last te ervaren van een luidruchtige werkomgeving.

Maak een afspraak

Oordoppen aan laten meten bij een erkend audicien

Het belang van werkoordoppen

In lawaaiige werkomgevingen is het gebruik van werk oordoppen, van groot belang om je gehoor effectief te kunnen beschermen. Blootstelling aan langdurig en intensief geluid op de werkplek kan leiden tot blijvend gehoorverlies.

Werk oordoppen bieden een effectieve barrière tegen schadelijk geluid, waardoor het risico op gehoorschade aanzienlijk wordt verminderd.

Geluidsniveaus op de werkplek:

Geluidsniveaus op de werkplek zijn bepalend voor het dragen van gehoorbescherming op werk. Industriële machines, bouwwerkzaamheden en andere arbeidsprocessen kunnen voor aanzienlijke geluidsniveaus zorgen.

Het hanteren van werkoordoppen is een praktische benadering om de blootstelling aan schadelijk geluid te verminderen en de algehele auditieve gezondheid te waarborgen.

Werk oordoppen voor specifieke sectoren

Er zijn een hoop sectoren waar, door werkzaamheden, hoge geluidsniveaus voorkomen. Twijfel je of dit geldt bij jou op de werkvloer? Bij geluiden vanaf 85 dB is je werkgever verplicht om jou te voorzien van de juiste gehoorbescherming.

 • Bouw en constructie
  Bouwvakkers worden vaak blootgesteld aan luide machines, gereedschappen en bouwactiviteiten.
 • Industrie en productie
  In fabrieken waar machines en apparatuur continu in gebruik zijn, bieden werk oordoppen bescherming tegen het geluidsniveau.
 • Landbouw
  Bij landbouwwerkzaamheden, zoals het gebruik van tractoren en maaimachines, zijn werk oordoppen onmisbaar.
 • Luchtvaart
  Luchthavenpersoneel en werknemers op de landingsbanen dragen vaak oordoppen om zich te beschermen tegen het lawaai van vliegtuigmotoren.
 • Maritiem en scheepvaart
  Werknemers op schepen en havens gebruiken werk oordoppen om zich te beschermen tegen onder andere het geluid van scheepsmotoren.

Rol van de werkgever bij werk oordoppen

Wist je dat werkgevers moeten zorgen voor een veilige werkomgeving? Dat betekent dat zij ook verantwoordelijk moeten zijn voor de bescherming van jouw gehoor. Het beschikbaar stellen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is hiervan een onderdeel. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Het is voor werkgevers verplicht om gehoorbescherming beschikbaar te stellen vanaf 80 dB. Vanaf 85 dB is het zelfs verplicht om gehoorbescherming te gebruiken

Een goede voorlichting over het belang van werk oordoppen draagt bij aan een gezonde arbeidsomgeving. Heeft je werkgever zelf geen werk oordoppen beschikbaar, maar werk jij wel in een omgeving met veel lawaai? Informeer dan bij jouw werkgever over de aanschaf van gehoorbescherming.

Vind een Van Boxtel hoorwinkel bij jou in de buurt.


Werk oordoppen op maat

Het gebruik van werk oordoppen op maat biedt een persoonlijke en effectieve oplossing. Op maat gemaakte oordoppen sluiten nauw aan op het gehoorkanaal, waardoor een optimale geluidsdemping wordt gegarandeerd.Tips voor het dragen van werk oordoppen:

Voor maximale benutting, is het belangrijk dat werknemers goed omgaan met hun werk oordoppen. Zorg ervoor dat de oordoppen schoon zijn en breng ze correct in het gehoorkanaal in. Regelmatige controles op de staat van de werk oordoppen zijn belangrijk. Enkele concrete tips:

 1. Kies de juiste maat: Zorg voor een goede pasvorm.
 2. Controleer de afdichting: Zorg dat de oordoppen goed zijn afgesloten.
 3. Vervang versleten oordoppen: Vernieuw ze regelmatig.
 4. Leer de juiste techniek: Volg inbrenginstructies nauwkeurig op.


Gehoorbescherming en communicatie op werk

Gehoorbescherming op de werkvloer, met aandacht voor communicatie, omvat maatregelen die werknemers beschermen tegen schadelijk geluid, terwijl ze tegelijkertijd effectieve communicatie mogelijk maken.

Dit houdt bijvoorbeeld in:

 1. Werk oordoppen op maat
  Op maat gemaakte oordoppen om het geluidsniveau van de werkplek te dempen, zodat schadelijk geluid wordt gefilterd maar goede informatieoverdracht gehouden blijft.
 2. Akoestische filters:
  Oordoppen met geluidsfilters die schadelijke geluidsniveaus verminderen, maar spraak en omgevingsgeluiden behouden voor een goede communicatie.
 3. Communicatietechnologie:
  Het gebruik van communicatieapparatuur, waardoor werknemers met elkaar kunnen praten zonder hun gehoorbescherming te verwijderen.

Andere soorten gehoorbescherming

Ben je op zoek naar gehoorbescherming, maar weet je nog niet welke oordoppen het best bij jou passen? Ontdek hier alle verschillende soorten gehoorbescherming.

Afspraak maken

Verschillende soorten gehoorbescherming