Gehoorbescherming

Gehoorbescherming: Bescherm je oren

Bij Van Boxtel Hoorwinkels begrijpen we hoe belangrijk het is om je gehoor te beschermen, zodat je kunt blijven genieten van de geluiden om je heen. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige verschillende soorten gehoorbescherming, waaronder speciale gehoorbescherming op maat en andere beschermende oplossingen. Dus als je naar een concert gaat, werkt in een lawaaiige omgeving of jezelf wil beschermen tijdens het zwemmen, wij hebben de juiste oplossing voor jouw oren!

Wanneer gehoorbescherming nodig? Het belang

Wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin het dragen van gehoorbescherming belangrijk is om je gehoor te beschermen. Denk hierbij aan luide muziekconcerten, lawaaiige werkplekken, vuurwerkshows, schietsporten en zelfs tijdens het zwemmen om infecties te voorkomen. Onze op maat gemaakte oordoppen en otoplastieken bieden een comfortabele en effectieve oplossing voor diverse situaties waarin gehoorbescherming nodig is.

Er zijn talloze situaties waarin het dragen van gehoorbescherming noodzakelijk is om je gehoor te beschermen en mogelijke schade te voorkomen.

Enkele voorbeelden zijn:

 1. Concerten en festivals
  Bij concerten en festivals worden vaak zeer hoge geluidsniveaus bereikt, waardoor je gehoor kan worden beschadigd als je geen gehoorbescherming draagt. Het dragen van oordoppen kan helpen om je gehoor te beschermen zonder dat je de muziekbeleving verliest.
 2. Werkplekken met lawaai
  In lawaaiige werkomgevingen, zoals bouwplaatsen, fabrieken, of in de buurt van machines en gereedschappen, kan langdurige blootstelling aan hard geluid leiden tot gehoorverlies. Het dragen van gehoorbescherming, zoals oorkappen of oordoppen, is van groot belang om je gehoor te beschermen tijdens je werk.
 3. Vuurwerkshows
  Vuurwerk kan extreem harde knallen produceren die het gehoor kunnen beschadigen. Zelfs een korte blootstelling aan het geluid van vuurwerk kan blijvende schade aanrichten. Het dragen van gehoorbescherming tijdens vuurwerkshows is daarom sterk aanbevolen.
 4. Schietsporten
  Bij schietsporten wordt vaak gebruik gemaakt van krachtige vuurwapens, wat resulteert in zeer luide geluiden die schadelijk kunnen zijn voor het gehoor. Het dragen van speciale gehoorbescherming, zoals oorkappen of oordoppen met een hoge demping, is absoluut nodig om gehoorbeschadiging te voorkomen.
 5. Zwemmen
  Zwemmen in zwembaden of andere waterlichamen kan het risico op oorinfecties vergroten, vooral als er sprake is van vervuild water. Het dragen van zwemdoppen kan helpen om water uit je oren te houden en het risico op infecties te verminderen.

Ongeacht de situatie is het belangrijk om je bewust te zijn van het potentieel schadelijke effect van lawaai op je gehoor en om passende gehoorbescherming te dragen wanneer dat nodig is.

Wanneer is gehoorbescherming verplicht?

In bepaalde werkomgevingen waar sprake is van schadelijke geluidsniveaus, is het dragen van gehoorbescherming verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor bouwplaatsen, fabrieken en luchthavens. Ook bij schietsporten en andere activiteiten met harde geluiden is het belangrijk om je gehoor te beschermen. Onze professionele audiciens kunnen je adviseren over de juiste gehoorbescherming voor jouw specifieke situatie.

Welke soorten gehoorbescherming zijn er? 

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Naast op maat gemaakte oordoppen bieden we ook universele oordoppen en oorkappen.

Bij van Boxtel Hoorwinkels hebben we onder andere de volgende gehoorbescherming beschikbaar:

Al je goede bescherming wil tijdens het slapen, comfortabele bescherming tijdens het werken of bescherming tijdens vuurwerkshows, wij hebben de perfecte oplossing voor jou in iedere situatie.

Soorten gehoorbescherming

Het aanmeten van gehoorbescherming bij Van Boxtel

Bij Van Boxtel Hoorwinkels begrijpen we dat elk oor uniek is. Daarom bieden we professionele gehoormetingen en op maat gemaakte gehoorbescherming voor een optimale pasvorm en bescherming. Tijdens een consult met een van onze audiciens wordt je gehoor nauwkeurig gemeten en wordt er samen met jou gezocht naar de beste oplossing voor jouw behoeften. Maak vandaag nog een afspraak voor een consult en ontdek hoe wij je kunnen helpen om je gehoor te beschermen en te behouden.