Gehoorbescherming

Gehoorbescherming: Bescherm je oren

Gehoorbescherming om je gehoor mee te beschermen. Het gehoor is kwetsbaar en heeft goede bescherming nodig tegen te harde, schadelijke geluiden. Om blijvende gehoorbeschadiging te voorkomen is het noodzakelijk om gebruik te maken van de beschermende middelen. In onze hoorwinkels geven we graag advies over gehoorbescherming dat het meest geschikt is voor jou.

Populariteit gehoorbescherming Het belang

Populariteit van gehoorbescherming

Steeds meer mensen begrijpen dat hun gehoor enorm waardevol is. Om deze reden zijn er veel mensen die bewust met hun oren omgaan, bijvoorbeeld als zij een festival bezoeken of als ze aan het werk zijn in een omgeving met veel lawaai. Deze populariteit zien wij ook terug in onze hoorwinkels. Er komen steeds meer aanvragen voor universele gehoorbescherming en gehoorbescherming op maat binnen. Maar het blijft belangrijk om het belang ervan in te zien. Daarom geven wij hier antwoord op de vraag: "waarom is gehoorbescherming zo belangrijk voor jouw gehoor?"

Gehoorbescherming laten aanmeten Soorten gehoorbescherming

Het belang van goede gehoorbescherming

Gehoorschade is altijd permanent, het is dus verstandig om gehoorschade te voorkomen. Het gefluit van vogels, het ruisen van de wind, maar ook muziek, via een koptelefoon of tijdens een concert, allemaal geluiden waar je minder van geniet wanneer je gehoorschade heeft opgelopen. Wanneer je rekening houdt met je gehoor geniet je  langer van de geluiden die je gelukkig maken.

Welke soorten gehoorbescherming zijn er? 

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming met verschillende functies. Zo bestaat er universele gehoorbescherming, maar het is ook mogelijk om gehoorbescherming op maat aan te schaffen (otoplastieken). Wij bieden gehoorbescherming voor verschillende gelegenheden. Wij bieden niet alleen gehoorbescherming voor muziek, werk of jouw hobby.

Bij ons kan je ook terecht voor zwemdoppen, slaapdoppen of vliegdoppen. Daarnaast bieden wij zowel harde oordoppen (gemaakt van acrylaat) als zachte oordoppen (gemaakt van siliconen) aan. Op die manier bieden wij ook persoonlijke hoorzorg als het gaat om gehoorbescherming.

Soorten gehoorbescherming

Hoe klinkt muziek met gehoorbescherming?

Een veelgenoemd argument tegen gehoorbescherming is dat het niet lekker zit of dat het afdoet aan de beleving: muziek klinkt doffer en daardoor is de beleving bij een concert of festival minder. Met de gele, schuimrubberen oordoppen is dit zeker waar. Deze dempen al het geluid, wat ten koste gaat van de muziekbeleving. Ook is het lastig om je vrienden te verstaan met deze oordoppen. Echter, is het beter dan helemaal geen gehoorbescherming dragen.

Tegenwoordig is er veel geavanceerdere gehoorbescherming beschikbaar. Zowel universele als op maat gemaakte oordoppen zijn verkrijgbaar met een muziekfilter. Wat oordoppen met een filter doen is het dB niveau terugbrengen naar de veilige grens. De beleving is hetzelfde, alleen zonder het risico van gehoorschade.

Maak afspraak