Gehoorbescherming

Uw gehoor is kwetsbaar en heeft goede bescherming nodig tegen schadelijk geluid. Onze Van Boxtel audiciens geven u een deskundig advies over welk type gehoorbescherming het beste bij u en uw dagelijkse bezigheden past.

Waarom is het belangrijk om gehoorbescherming te gebruiken?

Gehoorschade is altijd permanent, het is dus verstandig om gehoorschade te voorkomen. Het gefluit van vogels, het ruisen van de wind, maar ook muziek, via een koptelefoon of tijdens een concert, allemaal geluiden waar u minder van geniet wanneer u gehoorschade heeft opgelopen. Wanneer u rekening houdt met uw gehoor geniet u langer van de geluiden die u gelukkig maken. 

Gehoorbescherming helpt niet alleen om gehoorschade zoveel mogelijk te voorkomen, ook de kans op tinnitus vermindert wanneer u uw gehoor beschermt. 

Welke soorten gehoorbescherming zijn er? 

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming met verschillende functies. Zo bestaat er universele gehoorbescherming, maar het is ook mogelijk om gehoorbescherming op maat aan te schaffen (otoplastieken). Wij bieden gehoorbescherming voor verschillende gelegenheden. Wij bieden niet alleen gehoorbescherming voor muziek, werk of uw hobby.

Bij ons kunt u ook terecht voor zwemdoppen, slaapdoppen of vliegdoppen. Daarnaast bieden wij zowel harde oordoppen (gemaakt van acrylaat) als zachte oordoppen (gemaakt van siliconen) aan. Op die manier bieden wij ook persoonlijke hoorzorg als het gaat om gehoorbescherming.

Soorten gehoorbescherming

Hoe klinkt muziek met gehoorbescherming?

Een veelgenoemd argument tegen gehoorbescherming is dat het niet lekker zit of dat het afdoet aan de beleving: muziek klinkt doffer en daardoor is de beleving bij een concert of festival minder. Met de gele, schuimrubberen oordoppen is dit zeker waar. Deze dempen al het geluid, wat ten koste gaat van de muziekbeleving. Ook is het lastig om uw vrienden te verstaan met deze oordoppen. Echter, is het beter dan helemaal geen gehoorbescherming dragen.

Tegenwoordig is er veel geavanceerdere gehoorbescherming beschikbaar. Zowel universele als op maat gemaakte oordoppen zijn verkrijgbaar met een muziekfilter. Wat oordoppen met een filter doen is het dB niveau terugbrengen naar de veilige grens. De beleving is hetzelfde, alleen zonder het risico van gehoorschade. 

Maak afspraak