Audicien

Ontmoet één van onze audiciens

Ontmoet een audicien bij Van Boxtel hoorwinkels. Al onze audiciens hebben als doel om mensen met gehoorverlies zich op hun gemak te laten voelen en te bevestigen dat ze de juiste stap hebben gezet door een audicien te bezoeken.

Een audicien is een specialist op het gebied van hoorzorg. Onze audiciens onderzoeken of u gehoorverlies heeft en zorgen er indien nodig voor dat u een passend toestel krijgt. Naast de verkoop van gehoorapparaten biedt de audicien ook onderhoud van het gehoorapparaat en stelt hij uw gehoorapparaat bij.

Bij onze audiciens staat een persoonlijke benadering, aandacht en service centraal. Op die manier biedt de Van Boxtel audicien persoonlijke hoorzorg. Ook zijn al onze audiciens StAr gecertificeerd.

Audiciensregister

StAr gecertificeerde audicien

StAr is een keurmerk van Stichting Audicienregister. Zij bewaken de kwaliteit van de dienstverlening die audiciens bieden. Eén van de eisen die StAr aan audiciens stelt is het bezit van een vakdiploma. Daarnaast moet een audicien na- en bijscholing volgen. Dit garandeert dat de theoretische kennis bijgehouden wordt. Om de praktische ervaring op peil te houden controleert StAr audiciens op het uitvoeren van handelingen. Zo garanderen zij dat een StAr-gecertificeerde audicien voldoende ervaring heeft en weet wat hij doet. Bij Van Boxtel hoorwinkels zijn al onze audiciens StAr-gecertificeerd, zo garanderen wij dat onze audiciens altijd een passende hooroplossing voor uw situatie vinden.

kalender

Op uw afspraak stelt de audicien eerst een aantal vragen over uw gehoor. Vervolgens inspecteert de audicien uw gehoorgang en trommelvliezen. Ook voert hij een reeks gehoortesten uit om te zien wat de hersenen horen en waarnemen. Tot slot legt hij de resultaten van de gehoortest uit.

Wanneer u een gehoorverlies heeft, gaat onze audicien verder in op de oplossingen voor uw gehoorverlies. Ook vertelt onze audicien u meer over hoe een gehoorapparaat uw kwaliteit van leven kan verbeteren. Wanneer u een gehoorapparaat heeft, kunt u uw Van Boxtel audicien regelmatig bezoeken voor servicecontroles en vervolgafspraken. Onze winkels hebben een dagelijks service uur waarin u terecht kan met de meest voorkomende vragen of problemen.

Maak afspraak

Werkzaamheden audicien

Welke werkzaamheden voert een audicien uit?

Onze audiciens onderzoeken de status van uw gehoor en adviseren u vervolgens over de verschillende hooroplossingen die er voor u zijn. Daarnaast geven onze audiciens advies en helpen zij met het afstellen, controleren en repareren van uw toestel.

U kunt niet alleen bij onze audiciens terecht voor gehoorapparaten, zij helpen ook met het aanmeten van gehoorbescherming. Ook kunnen zij u advies geven over oplossingen voor thuis, denk bijvoorbeeld aan bereikbaarheid en veiligheidssystemen of aan accessoires die u met uw gehoorapparaat verbindt.

Audiciens zijn gespecialiseerd in gehoorapparaten en audiologische apparatuur. Dit in tegenstelling tot een audioloog of een KNO-arts, zij richten zich op het diagnosticeren en behandelen van klachten.

Een KNO-arts houdt zich bezig met aandoeningen aan de keel, neus en oren. De KNO-arts voert ingrepen uit zoals het verwijderen van de amandelen, houdt zich bezig met slik-, spraak- en stemproblemen, maar een KNO-arts helpt ook het gehoor te verbeteren. De KNO-arts onderzoek in welke mate u gehoorverlies ervaart. Daarnaast kijkt hij ook of er een medische oorzaak voor uw gehoorverlies is.

Wanneer uw gehoor verslechterd kunt u een KNO-arts bezoeken. Andere redenen om een KNO-arts te bezoeken zijn duizeligheid, oorsuizen, problemen met het trommelvlies en ontstekingen in de keel, neus en oren. Voor een bezoek aan de KNO-arts heeft u een doorverwijzing van uw huisarts nodig.

Wanneer u jonger bent dan 67 jaar wordt u door onze audiciens doorverwezen naar een KNO-arts. Wanneer u een recept van de KNO-arts heeft kunt u weer terug naar de audicien.

Bij een audiologisch centrum kunt u alleen terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of KNO-arts. Over het algemeen wordt iemand doorverwezen naar een audiologisch centrum wanneer er sprake is van een complex gehoorverlies, meervoudige handicaps of wanneer iemand problemen ervaart met hun gehoor op de werkvloer. Ook wanneer u vermoedt dat uw kind slechthorend of doof is, is het mogelijk om een doorverwijzing te krijgen van uw huisarts. Denkt u dat uw kind een taalontwikkelingsstoornis heeft? Ook dan komt u bij een audiologisch centrum uit.

Het team van een audiologisch centrum bestaat uit een audioloog, een assistente, een logopedist, hulpverleners en een orthopedagoog.

Een audicien is naast zorgverlener ook detaillist. Onze audiciens zijn opgeleid om gehoortesten af te nemen en om delen van uw oor te controleren (oorschelp, gehoorgang en trommelvlies). Het kan gebeuren dat onze audiciens u doorverwijzen naar uw huisarts, een KNO-arts of een audiologisch centrum. Bij van Boxtel hoorwinkels informeren wij u over verschillende hooroplossingen, daarnaast verkopen onze audiciens ook accessoires.

Van Boxtel audicien

Van Boxtel audiciens nemen de tijd om te zoeken naar de vraag achter de vraag, samen met u. Want slechter horen is niet alleen een fysiek probleem, het is vooral ook een sociaal probleem. Pas als we de mens achter de cliënt kennen, kunnen onze audiciens het beste advies geven. Wij denken graag met u mee zodat wij een hooroplossing op maat kunnen bieden. Een hooroplossing die aansluit bij uw levensstijl en uw voorkeuren.

Wij raden u aan één van onze audiciens te bezoeken bij twijfels aan uw eigen gehoor. Symptomen van gehoorverlies ontwikkelen zich vaak geleidelijk. Het wordt moeilijker om bepaalde klanken te verstaan, ook vraagt u mensen vaker om te herhalen wat ze zeiden. Een welbekend voorbeeld is de discussie over het volume van de televisie.

Wanneer u uw gehoorapparaat wil vervangen kunt u ook bij onze audiciens terecht. Zij voeren dan opnieuw een gehoortest uit om te kijken of uw gehoor verder achter uit is gegaan. Onze audiciens informeren u over de meest recente mogelijkheden en adviseren welk toestel het beste bij uw type gehoorverlies en uw persoonlijke voorkeuren past. Uw zorgverzekering vergoedt om de vijf jaar nieuwe hoortoestellen, het gaat dan om de categorietoestellen. Vrije markt toestellen wordt gedeeltelijk of niet vergoedt, dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Meer informatie over vergoedingen leest u op onze pagina ‘wat kost een gehoorapparaat’. Onze audiciens helpen u ook graag met vragen over de mogelijkheden en vergoedingen.

Maak afspraak

Wanneer u een gehoortest heeft gepland bij één van onze audiciens bestaat deze uit meerdere stappen. Als eerste vindt er een kennismaking plaats. Hier leert de audicien u kennen, zodat hij bij het advies voor een gehoorapparaat rekening kan houden met uw levensstijl en persoonlijke voorkeuren. Ook controleert de audicien uw gehoorgang en het trommelvlies.

Dan vindt er een gehoortest plaats in een geluidsdichte meetcabine. Deze heeft een raam, zodat u contact houdt met de audicien. Na deze test wordt er een piepjestest afgenomen. Indien nodig voert de audicien nog wat aanvullende tests uit, zoals het testen van uw gehoor bij spraak.

Na het uitvoeren van de tests bespreekt de audicien de resultaten met u. Hij geeft u uitleg, ook kan u bij de audicien terecht met uw vragen. Meer informatie over hoe een gehoortest bij onze audiciens eruit ziet leest u in onze blog: Wat je kunt verwachten van een gehoortest bij Van Boxtel.

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel