Afbeelding van audiciens in hoorwinkel

Audicien: de gehoorspecialist van vandaag

Ontmoet een audicien bij Van Boxtel hoorwinkels. Al onze audiciens hebben als doel om mensen met gehoorverlies zich op hun gemak te laten voelen en te bevestigen dat ze de juiste stap hebben gezet door een audicien te bezoeken.

Als gehoorspecialist combineren we de nieuwste technologie met de hoogste normen op het gebied van professionele audiologische training en voeren jaarlijks meer dan 10.000 gratis gehoortests uit.

Maak een afspraak Zoek een audicien in de buurt

Wat is een audicien?

Een audicien is een specialist op het gebied van hoorzorg. Ook wel een gehoorspecialist genoemd. Onze audiciens onderzoeken of je gehoorverlies hebt en zorgen er indien nodig voor dat je een passend toestel krijgt.

Naast de verkoop van gehoorapparaten biedt de audicien ook onderhoud van het gehoorapparaat en stelt hij jouw gehoorapparaat goed in. Bij onze audiciens staat een persoonlijke benadering, aandacht en service centraal. Op die manier biedt de Van Boxtel audicien persoonlijke hoorzorg. Ook zijn al onze audiciens StAr gecertificeerd.

Als je denkt gehoorverlies te hebben, is het boeken van een gehoortest bij een audicien de beste manier om uitgebreide resultaten te krijgen en aanbevolen oplossingen voor jouw specifieke behoeften.

Boek een gratis gehoortest Behandeling gehoorverlies

afbeelding van een vrouw en audicien die praten

StAr gecertificeerde audicien

StAr is een keurmerk van Stichting Audicienregister. Zij bewaken de kwaliteit van de dienstverlening die audiciens bieden. Eén van de eisen die StAr aan audiciens stelt is het bezit van een vakdiploma. Daarnaast moet een audicien na- en bijscholing volgen. Dit garandeert dat de theoretische kennis bijgehouden wordt. Om de praktische ervaring op peil te houden controleert StAr audiciens op het uitvoeren van handelingen. Zo garanderen zij dat een StAr-gecertificeerde audicien voldoende ervaring heeft en weet wat hij doet. Bij Van Boxtel hoorwinkels zijn al onze audiciens StAr-gecertificeerd, zo garanderen wij dat onze audiciens altijd een passende hooroplossing voor jouw situatie vinden.

Aangesloten bij de Stichting Audiciensregister (StAr)
Afbeelding van audicien die gehoorapparaat op een vrouw met gehoorverlies plaatst

Boek een afspraak met een audicien

Bij een afspraak stelt de audicien eerst een aantal vragen over je gehoor. Vervolgens inspecteert de audicien de gehoorgang en je trommelvliezen. Ook voert hij een aantal gehoortesten uit om te zien wat de hersenen horen en waarnemen. Tot slot legt hij de resultaten van de gehoortest uit.

Wanneer gehoorverlies wordt geconstateerd, gaat onze audicien verder in op de oplossingen voor jouw type gehoorverlies. Ook vertelt onze audicien meer over hoe een gehoorapparaat jouw kwaliteit van leven kan verbeteren. Wanneer je al een gehoorapparaat hebt, kan je een Van Boxtel audicien regelmatig bezoeken voor service- en andere vervolgafspraken. Onze winkels hebben een dagelijks inloopuur waar je terecht kan voor vragen of problemen.

Liever uw mobiele telefoonnummer doorgeven? Klik hier.

Heeft u geen mobiel telefoonnummer? Klik hier.

Wat kunnen onze audiciens voor je doen?

Audiciens zijn gespecialiseerd in het bieden van hoorzorg en hooroplossingen voor gehoorverlies. Ze zijn opgeleid om gehoortests uit te voeren en te adviseren over voorgestelde oplossingen op basis van de resultaten.

Bij Van Boxtel hoorwinkels blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat we als gehoorspecialist onze cliënten kunnen helpen de meest optimale oplossing te vinden voor hun luisterbehoeften en -voorkeuren.

Als gehoorapparaten aan je worden aanbevolen, zal de audicien bespreken welke apparaten het beste bij je luisterbehoeften, levensstijl, voorkeuren en budget passen.

Een afspraak met één van de Van Boxtel audiciens kan helpen als:

Wat is het verschil tussen een KNO-arts, een audiologisch centrum en een audicien?

Audiciens zijn gespecialiseerd in gehoorapparaten en audiologische apparatuur. Dit in tegenstelling tot een audioloog of een KNO-arts, zij richten zich op het diagnosticeren en behandelen van klachten.

KNO-arts

Een KNO-arts houdt zich bezig met aandoeningen aan de keel, neus en oren. De KNO-arts voert ingrepen uit zoals het verwijderen van de amandelen, houdt zich bezig met slik-, spraak- en stemproblemen, maar een KNO-arts helpt ook het gehoor te verbeteren. De KNO-arts onderzoek in welke mate jij gehoorverlies ervaart.

Daarnaast kijkt hij ook of er een medische oorzaak voor het gehoorverlies is. Wanneer je gehoor verslechterd kan je een KNO-arts bezoeken. Andere redenen om een KNO-arts te bezoeken zijn duizeligheid, oorsuizen, problemen met het trommelvlies en ontstekingen in de keel, neus en oren. Voor een bezoek aan de KNO-arts heb je een doorverwijzing van je huisarts nodig.

Als je ouder bent dan 67 jaar, dan wordt je bij eventueel gehoorverlies gegarandeerd doorverwezen naar de KNO-arts. Dit is een Nederlandse zorgstandaard waar wij als audicien aan moeten voldoen. De KNO-arts controleert je gehoor en geeft je een hoortoestel recept waarmee je terug naar de audicien kunt gaan.

Audiologisch centrum

Bij een audiologisch centrum kan je alleen terecht met een doorverwijzing van jouw huisarts of KNO-arts. Over het algemeen wordt iemand doorverwezen naar een audiologisch centrum wanneer er sprake is van een complex gehoorverlies, meervoudige handicaps of wanneer iemand problemen ervaart met hun gehoor op de werkvloer. Ook wanneer je vermoedt dat jouw kind slechthorend of doof is, is het mogelijk om een doorverwijzing te krijgen van een huisarts. Heb je het vermoeden dat jouw kind een taalontwikkelingsstoornis heeft? Ook dan kom je bij een audiologisch centrum uit.

Het team van een audiologisch centrum bestaat uit een audioloog, een assistente, een logopedist, hulpverleners en een orthopedagoog.

Audicien

Een audicien is naast zorgverlener ook detaillist. Onze audiciens zijn als gehoorspecialist opgeleid om gehoortesten af te nemen en om delen van jouw oor te controleren (oorschelp, gehoorgang en trommelvlies). Het kan gebeuren dat onze audiciens je doorverwijzen naar een huisarts, een KNO-arts of naar een audiologisch centrum. Bij van Boxtel hoorwinkels informeren wij over verschillende hooroplossingen, daarnaast verkopen onze audiciens ook accessoires.

Meer weten over het verschil tussen de audicien, audioloog en KNO-arts. En weten waarvoor je bij welke specialist terecht kan? Kijk op onze pagina: Audioloog, audicien of KNO-arts: wat is het verschil?

Zoek een winkel bij u in de buurt

4 voordelen van het kiezen van een audicien bij Van Boxtel

Afbeelding van audicien
1. Gehoorspecialist
Onze gediplomeerde audiciens voeren vrijblijvende gehoortests uit met Real Ear Measurements en resultaten op dezelfde dag.
Afbeelding van groepsgesprek
2. Persoonlijke benadering
We bieden zorg op maat door ons te richten op je persoonlijke behoeften, zodat we je de meest optimale oplossing voor jouw levensstijl kunnen bieden.
Afbeelding van gehoorapparaat close-up
3. Hoogwaardige hooroplossingen
We bieden een brede selectie van de nieuwste digitale gehoorapparaten van meerdere bekroonde merken.
Afbeelding van hand die gehoorapparaat in oor plaatst
4. Nazorg
Als klant van Van Boxtel heb je 5 jaar garantie, bijstellingen, reiniging en reparatieservices voor gehoorapparaten.
Afbeelding van glimlachende audicien in hoorwinkel

“Je verliest je gehoor zonder dat je het door hebt. Als audicien onderzoek ik wat je niet kunt horen om vervolgens een passende oplossing te vinden.”

Timothy Humpidge, audicien
Zoek een audicien bij u in de buurt

Veelgestelde vragen over audiciens