Afbeelding van audiciens in hoorwinkel

Audicien: de gehoorspecialist van vandaag

Een audicien is een specialist op het gebied van horen. Audiciens meten het niveau van jouw gehoor en kunnen hierbij gehoorverlies vaststellen. Daarnaast biedt een audicien ondersteuning bij de aanschaf van een gehoorapparaat. Audiciens geven advies over het meest geschikte hoortoestel dat bij het geconstateerde gehoorverlies past.

Denk je er aan om een audicien te bezoeken? Ontmoet een audicien bij Van Boxtel hoorwinkels. Al onze audiciens zijn gediplomeerd en staan klaar om je te helpen bij vragen over jouw gehoor, gehoorverlies en gehoorapparaten.

Maak een afspraak Zoek een audicien in de buurt

Wat is een audicien?

Een audicien is een gediplomeerd specialist op het gebied van hoorzorg. Een audicien wordt ook wel eens gehoorspecialist genoemd. Audiciens onderzoeken of je gehoorverlies hebt en adviseren over passende hoortoestellen voor jouw gehoor.

Naast de verkoop van gehoorapparaten bieden audiciens service, onderhoud en reparaties van gehoorapparaten aan. Bovendien kun je bij een audicien terecht om jouw gehoorapparaat goed in te stellen. Hierdoor haal je het maximale uit jouw gehoorapparaat. Onze audiciens hechten veel waarde aan persoonlijke hoorzorg, dat wil zeggen dat jij en jouw gehoor centraal staan. Het doel is immers om jou beter te horen, uiteraard is dit afhankelijk van jouw zorgvraag. Zo gaat een Van Boxtel audicien te werk; wij bieden persoonlijke hoorzorg.

Heb jij het vermoeden dat je gehoorverlies hebt? Dan is het boeken van een gehoortest bij een erkend audicien de beste manier om hierachter te komen. Audiciens nemen professionele gehoortesten af.

Boek een gratis gehoortest Behandeling gehoorverlies

afbeelding van een vrouw en audicien die praten
Afbeelding van audicien die gehoorapparaat op een vrouw met gehoorverlies plaatst

Afspraak met een audicien aanvragen

Vul de onderstaande gegevens in voor een gratis gehoortest bij één van onze audiciens.

Stap 1 van 5

StAr gecertificeerde audicien

Alle Van Boxtel audiciens staan in het audicienregister. Hierdoor bewaken wij de kwaliteit van de hoorzorg die wij aanbieden. We vertellen je graag wat meer over het audicienregister en het bijbehorende keurmerk voor audiciens in Nederland.

StAr is een keurmerk van Stichting Audicienregister. Zij bewaken de kwaliteit van de dienstverlening die audiciens bieden. De eerste eis waar een gecertificeerd audicien aan moet voldoen is het hebben van een vakdiploma. Daarnaast moet een audicien na- en bijscholing volgen. Dit garandeert dat de theoretische kennis bijgehouden wordt.
Om de praktische ervaring op peil te houden controleert StAr audiciens op het uitvoeren van handelingen. Zo garanderen zij dat een StAr-gecertificeerde audicien voldoende ervaring heeft en weet wat hij doet. Bij ons zijn alle audiciens StAr-gecertificeerd, zo garanderen wij dat onze audiciens altijd een passende hooroplossing voor jouw situatie vinden. 

Door het StAr keurmerk zijn Van Boxtel audiciens niet enkel gediplomeerd, maar gecertificeerd om vakbekwaam hun beroep uit te oefenen.

Aangesloten bij de Stichting Audiciensregister (StAr)

Wat kunnen onze audiciens voor je doen?

Audiciens zijn gespecialiseerd in het bieden van hoorzorg en hooroplossingen voor gehoorverlies. Ze zijn opgeleid om gehoortests uit te voeren en te adviseren over voorgestelde oplossingen op basis van de resultaten.

Bij Van Boxtel hoorwinkels blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat we als gehoorspecialist onze cliënten kunnen helpen de meest optimale oplossing te vinden voor hun luisterbehoeften en -voorkeuren.

Als gehoorapparaten aan je worden aanbevolen, zal de audicien bespreken welke apparaten het beste bij je luisterbehoeften, levensstijl, voorkeuren en budget passen.

Een afspraak met één van de Van Boxtel audiciens kan helpen als:

Wat is het verschil tussen een KNO-arts, een audiologisch centrum en een audicien?

Audiciens zijn gespecialiseerd in gehoorapparaten en audiologische apparatuur. Dit in tegenstelling tot een audioloog of een KNO-arts, zij richten zich op het diagnosticeren en behandelen van klachten.

KNO-arts

Een KNO-arts houdt zich bezig met aandoeningen aan de keel, neus en oren. De KNO-arts voert ingrepen uit zoals het verwijderen van de amandelen, houdt zich bezig met slik-, spraak- en stemproblemen, maar een KNO-arts helpt ook het gehoor te verbeteren. De KNO-arts onderzoek in welke mate jij gehoorverlies ervaart.

Daarnaast kijkt hij ook of er een medische oorzaak voor het gehoorverlies is. Wanneer je gehoor verslechterd kan je een KNO-arts bezoeken. Andere redenen om een KNO-arts te bezoeken zijn duizeligheid, oorsuizen, problemen met het trommelvlies en ontstekingen in de keel, neus en oren. Voor een bezoek aan de KNO-arts heb je een doorverwijzing van je huisarts nodig.

Als je ouder bent dan 67 jaar, dan wordt je bij eventueel gehoorverlies gegarandeerd doorverwezen naar de KNO-arts. Dit is een Nederlandse zorgstandaard waar wij als audicien aan moeten voldoen. De KNO-arts controleert je gehoor en geeft je een hoortoestel recept waarmee je terug naar de audicien kunt gaan.

Audiologisch centrum

Bij een audiologisch centrum kan je alleen terecht met een doorverwijzing van jouw huisarts of KNO-arts. Over het algemeen wordt iemand doorverwezen naar een audiologisch centrum wanneer er sprake is van een complex gehoorverlies, meervoudige handicaps of wanneer iemand problemen ervaart met hun gehoor op de werkvloer. Ook wanneer je vermoedt dat jouw kind slechthorend of doof is, is het mogelijk om een doorverwijzing te krijgen van een huisarts. Heb je het vermoeden dat jouw kind een taalontwikkelingsstoornis heeft? Ook dan kom je bij een audiologisch centrum uit.

Het team van een audiologisch centrum bestaat uit een audioloog, een assistente, een logopedist, hulpverleners en een orthopedagoog.

Audicien

Een audicien is naast zorgverlener ook detaillist. Onze audiciens zijn als gehoorspecialist opgeleid om gehoortesten af te nemen en om delen van jouw oor te controleren (oorschelp, gehoorgang en trommelvlies). Het kan gebeuren dat onze audiciens je doorverwijzen naar een huisarts, een KNO-arts of naar een audiologisch centrum. Bij van Boxtel hoorwinkels informeren wij over verschillende hooroplossingen, daarnaast verkopen onze audiciens ook accessoires.

Meer weten over het verschil tussen de audicien, audioloog en KNO-arts. En weten waarvoor je bij welke specialist terecht kan? Kijk op onze pagina: Audioloog, audicien of KNO-arts: wat is het verschil?

Zoek een winkel bij u in de buurt

Welke audicien is het beste?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je voor een bepaalde audicien moet kiezen. Dit zijn een aantal redenen om voor een Van Boxtel audicien te kiezen.

Afbeelding van audicien
1. Erkende en gediplomeerde audiciens
Elke Van Boxtel audicien is gediplomeerd. Audiciens voeren vrijblijvende gehoortests uit met professionele meetapparatuur.
Afbeelding van groepsgesprek
2. Audiciens met een persoonlijke benadering
We bieden zorg op maat door ons te richten op je persoonlijke wensen en behoeften. Hierdoor kunnen we jou de meest optimale hooroplossing bieden.
Afbeelding van gehoorapparaat close-up
3. Hoogwaardige hooroplossingen
We hebben een breed assortiment aan nieuwe, digitale gehoorapparaten van meerdere bekroonde merken.
Afbeelding van hand die gehoorapparaat in oor plaatst
4. Uitgebreide nazorg bij de audicien
Als klant van Van Boxtel heb je 5 jaar garantie, bijstellingen, reiniging en reparatieservices voor gehoorapparaten.
Afbeelding van glimlachende audicien in hoorwinkel

“Je verliest je gehoor zonder dat je het door hebt. Als audicien onderzoek ik wat je niet kunt horen om vervolgens een passende oplossing te vinden.”

Timothy Humpidge, audicien
Zoek een audicien bij u in de buurt

Veelgestelde vragen over audiciens