Afbeelding van audiciens in hoorwinkel

Audicien: de gehoorspecialist van vandaag

Ontmoet een audicien bij Van Boxtel hoorwinkels. Al onze audiciens hebben als doel om mensen met gehoorverlies zich op hun gemak te laten voelen en te bevestigen dat ze de juiste stap hebben gezet door een audicien te bezoeken.

Als gehoorspecialist combineren we de nieuwste technologie met de hoogste normen op het gebied van professionele audiologische training en voeren jaarlijks meer dan 10.000 gratis gehoortests uit.

Maak een afspraak Zoek een audicien in de buurt

Wat is een audicien?

Een audicien is een specialist op het gebied van hoorzorg. Ook wel een gehoorspecialist genoemd. Onze audiciens onderzoeken of u gehoorverlies heeft en zorgen er indien nodig voor dat u een passend toestel krijgt.

Naast de verkoop van gehoorapparaten biedt de audicien ook onderhoud van het gehoorapparaat en stelt hij uw gehoorapparaat bij. Bij onze audiciens staat een persoonlijke benadering, aandacht en service centraal. Op die manier biedt de Van Boxtel audicien persoonlijke hoorzorg. Ook zijn al onze audiciens StAr gecertificeerd.

Als u denkt gehoorverlies te hebben, is het boeken van een gehoortest bij een audicien de beste manier om uitgebreide resultaten te krijgen en aanbevolen oplossingen voor uw specifieke behoeften.

Boek een gratis gehoortest Behandeling gehoorverlies

afbeelding van een vrouw en audicien die praten

StAr gecertificeerde audicien

StAr is een keurmerk van Stichting Audicienregister. Zij bewaken de kwaliteit van de dienstverlening die audiciens bieden. Eén van de eisen die StAr aan audiciens stelt is het bezit van een vakdiploma. Daarnaast moet een audicien na- en bijscholing volgen. Dit garandeert dat de theoretische kennis bijgehouden wordt. Om de praktische ervaring op peil te houden controleert StAr audiciens op het uitvoeren van handelingen. Zo garanderen zij dat een StAr-gecertificeerde audicien voldoende ervaring heeft en weet wat hij doet. Bij Van Boxtel hoorwinkels zijn al onze audiciens StAr-gecertificeerd, zo garanderen wij dat onze audiciens altijd een passende hooroplossing voor uw situatie vinden.

Aangesloten bij de Stichting Audiciensregister (StAr)
Afbeelding van audicien die gehoorapparaat op een vrouw met gehoorverlies plaatst

Boek een afspraak met een audicien

Op uw afspraak stelt de audicien eerst een aantal vragen over uw gehoor. Vervolgens inspecteert de audicien uw gehoorgang en trommelvliezen. Ook voert hij een reeks gehoortesten uit om te zien wat de hersenen horen en waarnemen. Tot slot legt hij de resultaten van de gehoortest uit.

Wanneer u een gehoorverlies heeft, gaat onze audicien verder in op de oplossingen voor uw gehoorverlies. Ook vertelt onze audicien u meer over hoe een gehoorapparaat uw kwaliteit van leven kan verbeteren. Wanneer u een gehoorapparaat heeft, kunt u uw Van Boxtel audicien regelmatig bezoeken voor servicecontroles en vervolgafspraken. Onze winkels hebben een dagelijks service-uur waarin u terecht kan met de meest voorkomende vragen of problemen.

Liever uw mobiele telefoonnummer doorgeven? Klik hier.

Heeft u geen mobiel telefoonnummer? Klik hier.

Wat kunnen onze audiciens voor u doen?

Audiciens zijn gespecialiseerd in het bieden van hoorzorg en hooroplossingen voor gehoorverlies. Ze zijn opgeleid om gehoortests uit te voeren en te adviseren over voorgestelde oplossingen op basis van de resultaten.

Bij Van Boxtel hoorwinkels blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat we als gehoorspecialist onze cliënten kunnen helpen de meest optimale oplossing te vinden voor hun luisterbehoeften en -voorkeuren.

Als gehoorapparaten aan u worden aanbevolen, zal de audicien bespreken welke apparaten het beste bij uw luisterbehoeften, levensstijl, voorkeuren en budget passen.

Een afspraak met een van onze audiciens kan u helpen als:

Wat is het verschil tussen een KNO-arts, een audiologisch centrum en een audicien?

Audiciens zijn gespecialiseerd in gehoorapparaten en audiologische apparatuur. Dit in tegenstelling tot een audioloog of een KNO-arts, zij richten zich op het diagnosticeren en behandelen van klachten.

KNO-arts

Een KNO-arts houdt zich bezig met aandoeningen aan de keel, neus en oren. De KNO-arts voert ingrepen uit zoals het verwijderen van de amandelen, houdt zich bezig met slik-, spraak- en stemproblemen, maar een KNO-arts helpt ook het gehoor te verbeteren. De KNO-arts onderzoek in welke mate u gehoorverlies ervaart.

Daarnaast kijkt hij ook of er een medische oorzaak voor uw gehoorverlies is. Wanneer uw gehoor verslechterd kunt u een KNO-arts bezoeken. Andere redenen om een KNO-arts te bezoeken zijn duizeligheid, oorsuizen, problemen met het trommelvlies en ontstekingen in de keel, neus en oren. Voor een bezoek aan de KNO-arts heeft u een doorverwijzing van uw huisarts nodig.

Wanneer u jonger bent dan 67 jaar wordt u door onze audiciens doorverwezen naar een KNO-arts. Wanneer u een recept van de KNO-arts heeft kunt u weer terug naar de audicien.

Audiologisch centrum

Bij een audiologisch centrum kunt u alleen terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of KNO-arts. Over het algemeen wordt iemand doorverwezen naar een audiologisch centrum wanneer er sprake is van een complex gehoorverlies, meervoudige handicaps of wanneer iemand problemen ervaart met hun gehoor op de werkvloer. Ook wanneer u vermoedt dat uw kind slechthorend of doof is, is het mogelijk om een doorverwijzing te krijgen van uw huisarts. Denkt u dat uw kind een taalontwikkelingsstoornis heeft? Ook dan komt u bij een audiologisch centrum uit.

Het team van een audiologisch centrum bestaat uit een audioloog, een assistente, een logopedist, hulpverleners en een orthopedagoog.

Audicien

Een audicien is naast zorgverlener ook detaillist. Onze audiciens zijn als gehoorspecialist opgeleid om gehoortesten af te nemen en om delen van uw oor te controleren (oorschelp, gehoorgang en trommelvlies). Het kan gebeuren dat onze audiciens u doorverwijzen naar uw huisarts, een KNO-arts of een audiologisch centrum. Bij van Boxtel hoorwinkels informeren wij u over verschillende hooroplossingen, daarnaast verkopen onze audiciens ook accessoires.

Meer weten over het verschil tussen de audicien, audioloog en KNO-arts. En weten waarvoor u bij welke specialistterecht kan? Kijk op onze pagina: Audioloog, audicien of KNO-arts: wat is het verschil?

Zoek een winkel bij u in de buurt

4 voordelen van het kiezen van een audicien bij Van Boxtel

Afbeelding van audicien
1. Gehoorspecialist
Onze gediplomeerde audiciens voeren vrijblijvende gehoortests uit met Real Ear Measurements en resultaten op dezelfde dag.
Afbeelding van groepsgesprek
2. Persoonlijke benadering
We bieden zorg op maat door ons te richten op uw persoonlijke behoeften, zodat we u de meest optimale oplossing voor uw levensstijl kunnen bieden.
Afbeelding van gehoorapparaat close-up
3. Hoogwaardige hooroplossingen
We bieden een brede selectie van de nieuwste digitale gehoorapparaten van meerdere bekroonde merken.
Afbeelding van hand die gehoorapparaat in oor plaatst
4. Nazorg
Als klant van Van Boxtel heeft u 5 jaar garantie, bijstellingen, reiniging en reparatieservices voor gehoorapparaten.
Afbeelding van glimlachende audicien in hoorwinkel

“U verliest uw gehoor zonder dat u het merkt; u weet niet wat u niet kunt horen. Het is mijn taak u te helpen door dat proces en ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt.”

Timothy Humpidge, audicien
Zoek een audicien bij u in de buurt

Veelgestelde vragen over audiciens