Oordoppen voor het zwemmen

Op maat gemaakte oordoppen voor het zwemmen. Bescherm jouw oren, of die van je kinderen, tegen water en drukverschil.

Vanaf € 37,50

Meer informatie over oordoppen op maat

Maak een afspraak

Oordoppen voor tijdens het zwemmen
Gehoorbescherming voor in het water

Zwem oordoppen: wat zijn het?

Met zwem oordoppen voor bescherm jij jouw oren, of die van je kinderen, tegen water, chloor en bacteriën. Zwemwater zit vaak vol bacteriën en met deze speciale zwem oordoppen voor kinderen, houd je deze buiten de gehoorgang. Ze voorkomen dat je last krijgt van oorontstekingen of oorpijn.

De verschillende zwem oordoppen

Er zijn verschillende oordoppen die een goede bescherming bieden tijdens het zwemmen speciaal voor kinderen. We hebben drie verschillende opties voor je op een rij gezet:

 • Afdruk zwemoordoppen
  Siliconen afdrukmateriaal vormt zich naar de gehoorgang. Dit wordt uitgehard, bewerkt en vervolgens afgelakt. Het heeft een ideale pasvorm omdat het afdrukmateriaal zichzelf vormt naar de gehoorgang.
 • Op maat gemaakte oordoppen
  Zijn helemaal uniek en volledig geschikt voor jouw oor of dat van je kind. Ideaal voor zwemmen, zwemles en een volledig onbezorgde vakantie. Heeft de meest comfortabele pasvorm.
 • Universele zwem oordoppen
  Kant-en-klare oordoppen voor in het water, voor zowel kinderen als volwassenen.
 • Kneedbare zwem oordoppen*
  Flexibele en vormbare oordoppen die zijn ontworpen om zich aan de vorm van het oor aan te passen. Gemaakt van zachte siliconen kunnen ze makkelijk worden samengedrukt en in het gehoorkanaal worden ingebracht.

  *Let wel, kneedbare gehoorbescherming is niet bij ons verkrijgbaar.

Zwemoordoppen aanmeten bij een erkend audicien

Voor optimale bescherming van de oren tijdens het zwemmen, is het aanmeten van zwem oordoppen bij een ervaren audicien belangrijk. Door zwem oordoppen op maat te laten maken, heb je de garantie dat ze perfect passen en het meest comfortabel zitten.

Met professioneel aangemeten zwem oordoppen genieten kinderen onbezorgd tijdens het zwemmen, terwijl hun oren beschermd wordt tegen water.

Maak een afspraak

Oordoppen aan laten meten bij een erkend audicien

Belang van zwem oordoppen bij kinderen

Bij kinderen met oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren, kan zwemwater voor vervelende problemen zorgen. Zwem oordoppen voor kinderen, zijn in dit geval een goede oplossing. Deze voorkomen dat je kind water in de gehoorgang krijgt, terwijl je kind de instructies van de badmeester nog goed kan horen.

Zwem oordoppen op maat voor kinderen, bieden de beste bescherming. Hiermee komt absoluut geen water in de gehoorgang. Deze zwem oordoppen, bieden daarbij het meeste comfort voor gevoelige kinderoren.

Het dragen van zwem oordoppen biedt meerdere voordelen:

 • Voorkomt water in het oor van je kind
 • Comfortabel door perfecte pasvorm
 • Beschermt tegen bacteriën
 • Voor ieder oor passend zonder druk te veroorzaken
 • Sluit het omgevingsgeluid niet af

Hoelang doen kinderen met zwem oordoppen?

Hoelang doe je met zwem oordoppen voor kinderen? De duurzaamheid van op maat gemaakte zwem oordoppen voor kinderen hangt af van diverse factoren. Denk aan:

 • Productkwaliteit: De levensduur wordt beïnvloed door de kwaliteit van de zwem oordoppen. Laat de oordoppen daarom altijd bij een goede audicien maken.
 • Regelmatig onderhoud: Goed onderhouden oordoppen behouden gedurende een aanzienlijke periode hun effectiviteit.
 • Individuele groeipatronen: Bij zwem oordoppen voor kinderen is het lastiger te zeggen hoelang ze ermee kunnen doen omdat ze nog volop in de groei zijn. Controleer daarom regelmatig of de zwem oordoppen nog goed zitten.

Zwem oordoppen voor kinderen met buisjes

Voor kinderen met buisjes die graag willen zwemmen, zijn speciale oordoppen beschikbaar. Deze zwem oordoppen voor kinderen met buisjes, bieden een effectieve bescherming tegen water. Bovendien zijn ze speciaal ontworpen om comfortabel te zitten.

Het is altijd verstandig om met de behandelend arts te overleggen welke zwem oordoppen voor kinderen met buisjes het meest geschikt zijn voor jouw kind.

Andere soorten gehoorbescherming

Ben je op zoek naar gehoorbescherming, maar weet je nog niet welke oordoppen het best bij jou passen? Ontdek hier alle verschillende soorten gehoorbescherming.

Afspraak maken

Verschillende soorten gehoorbescherming