travel charger hoortoestel
Blog

Uitgelicht: De travel charger

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

28-4-2022 00:00:00 • 4 minuten lezen

Kent u dat? U bent gisteravond vergeten uw oplaadbare hoortoestellen in uw oplader te plaatsen en vandaag hoort u onverwacht het signaal dat ze al bijna leeg zijn. Erg vervelend, want uw oplader staat nog op de plek waar die altijd staat – op uw nachtkastje. Omdat u een drukke dag voor de boeg heeft, kunt u ze helaas niet meer opladen. Gelukkig is er goed nieuws, want voor dit probleem is een oplossing: de travel charger! In deze blog leggen we kort uit wat het zijn, hoe u ze gebruikt, benoemen we de voordelen en geven we aan waar u op moet letten als u er één wilt aanschaffen.

Wat is een travel charger?

Een travel charger is een reisoplader die u op ieder moment kunt gebruiken om onderweg uw oplaadbare hoortoestellen weer op te laden, zelfs als er even geen stopcontact in de buurt is. Reisopladers beschikken over een accu waardoor ze meerdere malen uw hoortoestellen kunnen opladen voordat de oplader zelf weer opgeladen moet worden. Voor een hoortoesteldrager is de travel charger één van de nuttigste accessoires voor onderweg en op reis!

De travel charger is eenvoudig in gebruik: u plaatst uw hoortoestellen op dezelfde manier in de travel charger als bij een gewone hoortoesteloplader. Vervolgens sluit u eenvoudig de behuizing van de reisoplader zodat uw hoortoestellen veilig zijn opgeborgen en goed beschermd worden. En als kers op de taart hebben onze travel chargers een ingebouwde droogfunctie waardoor het opgehoopte vocht in uw hoortoestellen weer gedroogd wordt.

De voordelen van een travel charger voor gehoorapparaten

Travel chargers voor gehoorapparaten hebben de volgende voordelen:

 • Meerdere keren uw hoortoestellen opladen zonder dat u netstroom nodig heeft.
 • In de oplader zijn uw hoortoestellen goed beschermd tegen een stootje.
 • Tijdens het opladen worden uw gehoorapparaten gedroogd.
 • Geen onnodige stress meer voor een onverwachte lege accu van uw hoortoestel, want u bent altijd in de gelegenheid om hem weer op te laden.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een travel charger?

Bij de aanschaf van een reisoplader voor hoortoestellen moet u letten op de uitvoering van uw hoortoestel. Draagt u bijvoorbeeld een achter-het-oor, luidspreker-in-het-oor of in-het-oor hoortoestel? Op dit moment is een travel charger enkel geschikt voor achter-het-oor en luidspreker-in-het-oor hoortoestellen.

Ook moet u letten op het merk en het type hoortoestel dat u heeft. Travel chargers zijn namelijk geschikt voor een select aantal hoortoestellen. Met andere woorden; niet ieder oplaadbaar hoortoestel is geschikt voor een travel charger. Bekijk onderstaande specificaties om erachter te komen of een travel charger werkt in combinatie met uw hoortoestel.

Travel chargers bij Van Boxtel hoorwinkels

Momenteel hebben we twee travel chargers voor hoortoestellen in ons assortiment. De productspecificaties zijn hieronder te lezen:

Oticon SmartCharger

 • Ondersteuning voor Oticon More®, Oticon Zircon® Oticon Cros PX® en Audika Full (F-serie)®
 • Beschikbaar voor oplaadbare achter-het-oor (AHO) en luidspreker-in-het-oor (LIHO) hoortoestellen
 • Tot drie keer toe uw oplaadbare hoortoestellen volledig opladen
 • Droogt uw gehoorapparaten tijdens het opladen

oticon smartcharger

Bernafon Charger Plus

 • Ondersteuning voor Bernafon Alpha® en Bernafon Cros T R®
 • Enkel beschikbaar voor oplaadbare achter-het-oor (AHO) en luidspreker-in-het-oor (LIHO) hoortoestellen
 • Laadt uw oplaadbare hoortoestellen tot 3 keer toe volledig op
 • Droogt uw hoortoestellen tijdens het opladen

Bernafon reisoplader

Gaat u binnenkort op vakantie, bent u veel onderweg en bent u geïnteresseerd in een travel charger voor uw hoortoestellen? Informeer dan bij een van onze hoorwinkels naar de mogelijkheden.

Zoek een winkel