Blog

Blijf verbonden met moderne hoortoestellen

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

22-1-2020 00:00:00 • 3 minuten lezen

Je hoortoestellen uitschakelen om naar muziek te luisteren? Dat is nu niet meer nodig! Tegenwoordig functioneren hoortoestellen als een draadloze, handsfree headset. Zo stream je muziek van Spotify, telefoongesprekken en tv-programma’s direct naar je hoortoestellen.

Stel je voor dat je ’s ochtends een rondje wil gaan hardlopen, tijdens het lopen wil je graag naar muziek luisteren. Vroeger moest je je hoortoestellen uitdoen en je oordopjes in om naar muziek te kunnen luisteren. Tegenwoordig hebben hoortoestellen de mogelijkheid om te functioneren als hoortoestel én koptelefoon. De muziek wordt van je telefoon direct naar je hoortoestellen gestreamd. Zo luister je muziek zonder in te leveren op wat je hoort.

Hoe? Hoortoestellen met een connectiviteitsmogelijkheid maken gebruik van Bluetooth. Bluetooth is een draadloos communicatieplatform dat gegevens uitwisselt tussen elektronische apparaten. Deze technologie wordt in veel apparaten gebruikt. Denk aan computers, smartphones, tablets, televisies en muziekspelers.

Apple heeft een patent op specifieke Bluetoothconnectiviteit, hierdoor brengen veel hoortoestelfabrikanten een toestel uit dat ’Made for iPhone™’ is. Heb je geen iPhone? Geen probleem. Hoortoestelfabrikanten hebben ondersteunende hoorhulpmiddelen ontwikkeld: streamers. Deze streamers maken een Bluetoothverbinding tussen het apparaat en je hoortoestel mogelijk.

Een groot aantal van onze Audika-hoortoestellen* is compatibel met iPhone®, iPad®, en iPod® touch. Ook kunnen hoortoestellen via onze Audika TV-adapter op je televisie aangesloten worden. Dit betekent dat je de audio van je televisie, muziekspeler, telefoongesprekken, video’s en audioboeken gewoon naar je hoortoestellen streamt.

Andere voordelen van draadloze connectiviteit met je hoortoestellen zijn:

  • Je bedient je hoortoestellen zeer discreet met kleine afstandsbedieningsgadgets.
  • Je hoort traditionele telefoongesprekken duidelijker door je vaste verbinding via een streamingapparaat met je hoortoestellen te verbinden.
  • Het is mogelijk om hoortoestel-apps te downloaden. Zo regel je de instellingen van je hoortoestel via de app, of je checkt gemakkelijk je gehoorgegevens.

Met oplossingen voor verschillende apparaten en communicatiebehoeften is het eenvoudig om verbonden te blijven met moderne draadloze hoortoesteltechnologieën1. Wil je meer weten over hoortoestellen met connectiviteitsopties of bespreek je graag even de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met één van onze audiciens.

Maak een afspraak