Blog

De mogelijkheden van onzichtbare hoortoestellen

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

10-7-2019 00:00:00 • 3 minuten lezen

Hoortoestellen zijn er in verschillende vormen en maten. In dit artikel gaan we verder in op onzichtbare in-het-kanaal hoortoestellen. Invisible-in-canal (IIC) en completely-in-canal (CIC) vallen in de categorie onzichtbare hoortoestellen. IIC en CIC toestellen zijn zeer compact en draagt u in het oor. Hierdoor zijn ze (zo goed als) onzichtbaar. Doordat ze op maat gemaakt worden past dit toestel optimaal in uw gehoorkanaal. Tegenwoordig doen deze kleine hoortoestellen qua techniek bijna niet meer onder voor hoortoestellen die u achter het oor draagt.

Onzichtbaar en op maat

IIC en CIC hoortoestellen zitten in de gehoorgang en zijn hierdoor bijna altijd onzichtbaar. Het toestel wordt op maat gemaakt, zo blijft het gedurende de dag comfortabel in uw oor zitten. Ze vallen nauwelijks op en uw oorschelp behoud zijn functie. De manier waarop u hoort vanuit welke richting geluid komt, wordt hiermee op natuurlijke wijze behouden. Ondanks het kleine formaat zijn ze eenvoudig te verwijderen. Ook telefoneren is met een bijna onzichtbaar hoortoestel geen probleem, dit blijft mogelijk zonder extra accessoires. De toestellen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat het toestel aansluit bij uw haar- of huidskleur. 

Opnieuw leren horen
Uw oren en uw hersenen werken veel samen. Uw oren sturen informatie naar uw hersenen, uw hersenen verwerken die informatie vervolgens in geluid en betekenis. Wanneer u een hoortoestel gaat dragen kan dit in het begin best even wennen zijn. Het is mogelijk om de instellingen van uw onzichtbare hoortoestel zo aan te passen dat de overgang geleidelijk gaat. Hierdoor hebben uw hersenen tijd om ‘opnieuw te leren horen’. Uw hersenen wennen geleidelijk aan nieuwe geluiden. 

360º geluid ervaring
Vroeger beperkte hoortoestellen zich vaak door zich te focussen op één geluidsbron tegelijk. Meestal de persoon tegenover u. Dit zorgde ervoor dat andere geluiden werden onderdrukt. De nieuwste technologieën maken het mogelijk om te luisteren naar meer dan één spreker tegelijk. Hierdoor is het mogelijk om gesprekken niet alleen te volgen, maar er ook actief aan deel te nemen. Zelfs in complexere luistersituaties zoals een familiediner. Met een 360º geluidservaring zijn achtergrondgeluiden te horen, dit biedt een zo realistisch mogelijke luisterervaring. Daarnaast is het mogelijk om verschillende mensen te horen spreken en hier onderscheid in te maken, ook in lawaaierige omgevingen. U kunt onderscheid maken tussen lawaai en spraak en u kunt de focus leggen waar u het wilt. 

Tinnitus-verlichtend
Tegenwoordig bestaan er hoortoestellen die verlichting bieden aan mensen die hinder ervaren van tinnitus*. Ook in bijna onzichtbare hoortoestellen is deze techniek tegenwoordig verkrijgbaar. De speciale technologie die in het hoortoestel is geïntegreerd biedt verlichting aan mensen met oorsuizen. 

Uw gehoorgang is net zo uniek als uw vingerdruk. IIC en CIC hoortoestellen worden op maat gemaakt voor de meest comfortabele ervaring. Bij elk gehoorverlies past namelijk een unieke gehooroplossing. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn betreft bijna onzichtbare hoortoestellen? Neem dan contact op met uw Van Boxtel audicien.

Maak een afspraak

* Hoortoestellen met een tinnitus maskeerder bieden vaak verlichting, maar zijn helaas niet in staat om tinnitus te genezen. In onze blog over tinnitus en gehoorapparaten leest u meer over wat gehoorapparaten voor u kunnen betekenen.