Blog

Onze krachtigste hoortoestellen ooit

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

3-12-2019 00:00:00 • 3 minuten lezen

Tags • Hoortoestellen

Net voor het einde van 2019 introduceren wij onze powertoestellen:

 • Audika PG serie
 • Bernafon Leox

De toestellen uit beide series zijn krachtig en bieden een hoge versterking. Met deze powertoestellen is de geluidsbeleving natuurlijker dan ooit. Kortom, met deze hoortoestellen kunnen wij nog meer mensen, nog beter laten horen!

Audika PG serie

Met de PG serie brengt Audika een super- en een ultrapowertoestel uit. Beide toestellen beschikken over een enorme mogelijkheid tot versterken, wat dit het krachtigste model op de markt maakt. De PG serie biedt een ervaring waarmee luisterinspanningen tijdens een gesprek worden verminderd. De Audika PG30 en PG50 bieden deze ervaring ook wanneer dit een gesprek met meerdere mensen is. Veel traditionele hoortoestellen leggen de focus op de persoon waarmee je in gesprek bent. De Audika PG serie niet, deze laat alle spraak en relevante geluiden horen terwijl er onderscheid gemaakt wordt tussen spraak en omgevingsgeluid. Zo hoor je alleen de relevante geluiden om je heen.

Ook maakt dit toestel korte metten met feedbackgeluid. Feedback is een fluitend geluid dat kan ontstaan doordat het versterkte geluid van je hoortoestel wordt opgepikt door één van de microfoons van het toestel. De PG serie voorkomt dat dit ontstaat*. Zo geniet je de hele dag van helder geluid, zonder gefluit.

De Audika PG serie is onder te verdelen in de volgende toestellen:

 

Categorie 3**

Categorie 5**

Vrije markt/Premium**

 Audika

PG10

PG30

PG50


De PG10 en PG30 vallen onder de vergoede zorg, bij dit toestel krijg je 75 tot 100% vergoeding vanuit je zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De PG50 valt in het Premiumsegment, voor de meeste mensen betekent dit dat er geen (complete) vergoeding vanuit de zorgverzekering wordt uitgekeerd.

*Voor voorgeschreven aanpassingen, volgens ‘best practices’.

Bernafon Leox

Met Leox heeft Bernafon een toestelfamilie ontwikkeld voor ernstige tot zeer ernstige gehoorverliezen. Bernafon Leox is uitgerust met een uitzonderlijk hoge versterking en een krachtige featureset. Ze leveren een geluidsbeleving die zo dicht mogelijk bij de realiteit ligt.

Leox is de eerste True Environment ProcessingTM Super Power/Ultra Power hoortoestelfamilie die ook geschikt is voor kinderen en tieners. De toestellen detecteren en verwerken geluid op hoge snelheid en creëren daarmee een luisterervaring die dichter bij de werkelijkheid ligt. De Leox toestellen zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder rood en blauw. Daarnaast zijn er meer neutrale kleuren, zoals brons, antraciet, beige en zilver.

Leox toestellen focussen zich op:

 • Gesprekken
  Leox verbetert spraak verstaan significant
 • De leiding kunnen nemen
  Leox biedt de versterking die hiervoor nodig is
 • Flexibiliteit
  Leox biedt de laatste draadloze connectiviteitsopties

Bernafon Leox is onder te verdelen in twee toestellen: Leox 3 en Leox 7, beide vallen onder de vergoede hoorzorg.

 

Categorie 3**

Categorie 5**

Vrije markt/Premium**

 Bernafon

Leox 3

Leox 7

-


**Vergoede hoorzorg en premium toestellen Toestellen die binnen de vergoede hoorzorg vallen worden aangeduid met een categorie. Categorie 1 betekent minder complexe hoorzorg, categorie 5 betekent complexe hoorzorg. Premium hoortoestellen vallen buiten de vergoede hoorzorg, hiervoor betaalt u vaak het gehele bedrag zelf. Sommige zorgverzekeraars keren wel een vergoeding uit, dit is echter een gedeelte van het bedrag en niet het complete bedrag.

Connectiviteit

Wil je het maximale uit je gehoorapparaat halen? Onze powertoestellen verbinden draadloos met elke moderne smartphone. Ook is het mogelijk om, soms met tussenkomst van een accessoire, de toestellen te verbinden met je televisie of radio. Via een Bluetooth verbinding stream je het geluid rechtstreeks naar beide oren. Lees meer over de mogelijkheden op onze pagina over connectiviteit.

Interesse in één van onze powertoestellen? Maak snel een afspraak met één van onze audiciens!

Maak een afspraak