de beste zwemoordoppen voor kinderen
Blog

De beste zwemoordoppen voor kinderen

28-2-2024 00:00:00 • 4 minuten lezen

Tags • Het gehoor, Preventie

De beste zwemoordoppen voor kinderen

Kinderen ervaren vaak pijn in hun oren na het zwemmen. Juist op een jonge leeftijd leren kinderen om te zwemmen omdat ze op zwemles gaan. In sommige gevallen krijgen ze zelfs watervrij. Door het gebruik van zwemoordoppen voorkom je pijnklachten aan de oren en maak je zwemmen weer leuk.

Er zijn een heleboel soorten zwemoordoppen voor kinderen verkrijgbaar. Wat zijn nu de beste en waar moet je op letten bij het kopen van kinderzwemoordoppen? Wij geven onze tips in dit blog.

Waarom ervaren kinderen oorpijn na het zwemmen?

Bij kinderen met oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren, kan zwemwater voor vervelende problemen zorgen. Dit komt door het chloorgehalte en de bacteriën in het zwemwater. Ook douche water kan al vervelend zijn voor sommige kinderen.

Zwem oordoppen voorkomen dat je kind water in de gehoorgang krijgt, terwijl je kind nog wel alles kan horen. Handig tijdens zwemles.

Het dragen van zwem oordoppen biedt meerdere voordelen:

 • Voorkomt water in het oor van je kind
 • Comfortabel door perfecte pasvorm
 • Beschermt tegen bacteriën
 • Voor ieder oor passend zonder druk te veroorzaken
 • Sluit het omgevingsgeluid niet af

Tip 1: Laat zwem oordoppen aanmeten bij een goede audicien

Voor optimale bescherming van de oren tijdens het zwemmen, is het aanmeten van zwem oordoppen bij een ervaren audicien belangrijk. Door zwem oordoppen op maat te laten maken, heb je de garantie dat ze perfect passen en het meest comfortabel zitten.

Met professioneel aangemeten zwem oordoppen genieten kinderen onbezorgd tijdens het zwemmen, terwijl hun oren beschermd worden tegen water.

Oordoppen laten aanmeten

Tip 2: Zorg dat de kwaliteit van de oordoppen goed is

Deze tip is in lijn met de vorige tip en je zou denken dat het een open deur is. Toch zijn niet alle oordoppen van dezelfde kwaliteit. Wanneer je oordoppen laat aanmaten heb je de zekerheid dat deze perfect in het oor van je kind past.

Daarnaast wordt de levensduur beïnvloed door de kwaliteit van de zwem oordoppen. Laat de oordoppen daarom altijd bij een goede audicien maken. Zo weet je zeker dat de oren van je kind goed beschermd worden en je er ook een tijd mee kunt doen.

Tip 3: Kies de juiste soort oordoppen voor je kind

Er zijn verschillende oordoppen die een goede bescherming bieden tijdens het zwemmen speciaal voor kinderen. We hebben twee verschillende opties voor je op een rij gezet:

 • Universele oordoppen
  Deze oordoppen zijn geschikt voor iedereen. De oordoppen hebben een speciale pasvorm waardoor ze in iedere gehoorgang passen.
 • Op maat gemaakte oordoppen
  Zijn helemaal uniek en volledig geschikt voor het oor van jouw kind. Ideaal voor zwemmen, zwemles en een volledig onbezorgde vakantie. Heeft de meest comfortabele pasvorm.

Tip 4: Onderhoud de oordoppen regelmatig

Het is belangrijk om oordoppen goed te onderhouden. Maak ze altijd schoon en droog na gebruik. Zorg dat je ze altijd in een doosje bewaart om beschadigingen te voorkomen.

Tip 5: Let op het groeipatroon van je kind

Bij zwem oordoppen voor kinderen is het lastiger te zeggen hoelang ze ermee kunnen doen omdat ze nog volop in de groei zijn. Controleer daarom regelmatig of de zwem oordoppen nog goed zitten.

Zwem oordoppen voor kinderen met buisjes

Kinderen met buisjes die graag willen zwemmen kunnen ook gebruik maken van gehoorbescherming tijdens het zwemmen. Zwem oordoppen voor kinderen met buisjes, bieden een effectieve bescherming tegen water. Bovendien zijn ze de op maat gemaakte zwem oordoppen speciaal ontworpen om comfortabel te zitten.

Het is altijd verstandig om met de behandelend arts te overleggen welke zwem oordoppen voor kinderen met buisjes het meest geschikt zijn voor jouw kind.

Oordoppen laten aanmeten