gehoorverlies en modern technologie
Blog

Gehoorverlies en moderne technologie

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

17-6-2021 00:00:00 • 2 minuten lezen

Hier bij Van Boxtel hoorwinkels werken we met mensen die vele verschillende vormen van gehoorverlies hebben, waaronder gehoorverlies veroorzaakt door ziekte of erfelijke factoren en gehoorverlies veroorzaakt door blootstelling aan luid of continu lawaai. We hebben gemerkt dat moderne technologie nieuwe gevaren voor het gehoor met zich meebrengt, omdat het ons in staat stelt onze oren bloot te stellen aan geluiden met een hogere intensiteit en hogere volumes dan ooit tevoren.

Veel mensen realiseren zich niet dat het gehoor beschadigd kan raken door geluiden van alledaagse voorwerpen, zoals luide apparaten die dagelijks worden gebruikt. Het beschermen van uw oren is van cruciaal belang als u naar een concert gaat of als u in een lawaaierige omgeving werkt, zoals een bouwplaats. Als u echter weet hoe u voor uw oren kunt zorgen, kunt u ook uw gehoor beschermen.

Hoe moderne technologie gehoorverlies kan beïnvloeden

  1. Immersieve technologie. Hoe geavanceerder de ontwikkeling van de technologie, hoe groter het risico voor ons gehoor. Hebt u gemerkt dat het volume steeds luider wordt in de bioscoop of zelfs in restaurants en winkels? Films en games bieden nu 3D-ervaringen, en Surround Sound betekent dat we op een intensere manier dan ooit tevoren met luidere geluiden te maken hebben, wat ernstige gevolgen heeft voor ons gehoor. Elk geluid waardoor uw oren gaan suizen, kan uw gehoor beschadigen. Overweeg gehoorbescherming of vermijd het geluid helemaal.
  2. Oordopjes. Veel mensen, vooral jongeren, luisteren naar muziek met oordopjes, meestal via een smartphone of mobiel apparaat. Dit betekent dat de volumes gewoonlijk hoger zijn om het omgevingsgeluid te overstemmen en dat mensen meestal langer luisteren. Het blootstellen van uw oren aan volumes van meer dan 60 decibel (dB) voor langer dan één uur per dag kan permanente gehoorschade veroorzaken, maar veel mensen luisteren gedurende langere perioden naar meer dan 85 dB.
  3. Digitale gehoorapparaten. Natuurlijk is het niet allemaal slecht nieuws. De technologie die onze surround sound-systemen en oordopjes brengt kan ook worden toegeschreven aan de ontwikkeling van zeer geavanceerde gehoorapparaten, die een onzichtbare oplossing kunnen bieden voor gehoorverlies. Gehoorapparaten zullen de volgende grote stap in draagbare technologie worden en we hopen dat dit het einde zal zijn van het stigma dat mensen nog steeds belet om hulp te zoeken voor hun gehoorverlies.

 

Boek een gratis gehoortest bij Van Boxtel hoorwinkels

Als u denkt dat u gehoorverlies heeft, is het belangrijk om een afspraak te maken met een gehoorspecialist om zo snel mogelijk een gratis gehoortest te doen. Onbehandeld gehoorverlies kan tot veel meer problemen leiden, waaronder dementie en depressie, dus vroegtijdige hulp is essentieel voor zowel uw gezondheid als uw gemoedsrust. Onze deskundige audiciens zullen met u samenwerken om u te helpen de beste hooroplossing voor uw levensstijl te vinden.

Bezoek een van onze Van Boxtel hoorwinkels voor een gratis gehoortest en ontdek ons uitstekende assortiment discrete en effectieve gehoorapparaten. We zijn de toonaangevende particuliere aanbieder van hooroplossingen in Nederland en ons winkelnetwerk omvat meer dan vijftig vestigingen en winkels. Neem vandaag nog contact op met Van Boxtel hoorwinkels, of bezoek uw lokale filiaal.