Blog

Nieuw: top gehoorapparaten met vergoeding

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

12-11-2018 00:00:00 • 3 minuten lezen

Tags • Hoortoestellen

Naast de reguliere en misschien meer bekende merken gehoorapparaten, leveren wij ook ons huismerk Audika. Hiermee hebben we een zeer sterk assortiment in huis met een kwaliteit van het allerhoogste niveau. Maar ondanks dat de kwaliteit tot de top behoort, geldt dat niet voor de prijs van deze toestellen. En we hebben mooi nieuws! Want het assortiment wordt deze maand uitgebreid met twee nieuwe toestellen: de Audika G100 en G200. Deze gehoorapparaten vallen binnen de vergoeding van de zorgverzekering voor bijna 70% van de hoortoesteldragers (categorie 3 en 4). Maar wat uniek is aan deze hoortoestellen, is dat ze vol technologie zitten, die normaal alleen te krijgen is in toestellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Beste geluidskwaliteit

Doordat de Audika G100 en G200 voorzien zijn van hele krachtige en snelle techniek, is er van alles mogelijk wat voorheen niet te krijgen was in dit segment. Zo is de ruisonderdrukking van een erg hoog niveau, en werkt het door de snelheid van de techniek zelfs tussen de woorden in. De versterking van het geluid wordt vervolgens toegepast nadat de ruis is uitgefilterd. Dit zorgt voor een veel rustigere en natuurlijke luisterervaring. Verder dragen technieken zoals Feedback management (tegengaan van rondzingen) en Speech Rescue™ (verbeteren van verstaanbaarheid) bij aan de hoge mate van hoorcomfort.

Directionaliteit op hoog niveau

Directionaliteit is de techniek die ervoor zorgt dat een gehoorapparaat ‘weet’ waar het geluid vandaan komt. Zo kan bijvoorbeeld het geluid van voren extra worden versterkt en geluid van achteren kan dan misschien juist worden gedempt. De Audika G100 en G200 gebruiken 15 ‘banden’ voor deze directionaliteit. Dat is meer dan 3 keer zo veel als veel van de huidige toestellen gebruiken binnen dit segment. Daarmee zijn ze in staat om van veel verschillende soorten geluiden te bepalen of ze relevant zijn. Voor al die geluiden kan de versterking dan afzonderlijk worden aangepast.

Connectiviteit

De Audika G100 en G200 zijn voorzien van 2,4 GHZ Bluetooth Low Energy. Hiermee ontstaan mogelijkheden die voorheen niet te krijgen waren binnen dit segment. Denk aan:

  • Made for iPhone direct audio streaming
  • High Quality stereo sound streaming
  • Handsfree bellen via gehoorapparaten (i.c.m. los te verkrijgen ConnectClip FW 1.1)
  • Draadloos bellen met een vaste telefoon (i.c.m. los te verkrijgen Phonebox 2.0 FW 2.0)
  • Bedienen met afstandsbediening 3.0
  • Gehoorapparaten bedienen met smartphone d.m.v. RemoteLink App (vanaf Android 7.0 & iOS 10.0)
  • IFTTT (verbinding maken met internet. Bijv. deurbel via gehoorapparaten laten klinken)
  • TV geluid direct op gehoorapparaten (i.c.m. los te verkrijgen TV adapter 3.0)

Tinnitus Soundsupport™

De Audika G100 en G200 zijn voorzien van Tinnitus SoundSupport. Dit is een ingebouwde geluidsgenerator waarmee verschillende geluiden kunnen worden afgespeeld om de aandacht van uw tinnitus af te leiden. Samen met de audicien kan gekozen worden uit een ruim aanbod tinnitus- verlichtende geluiden, waaronder oceaangeluiden. Uit ervaringen van klanten blijkt dat deze geluiden rustgevend zijn en goede ondersteuning bieden om tinnitus minder hinderlijk te maken. Het volumeniveau van de geluiden is direct op het toestel te regelen of via de smartphone app. We weten dat mensen met tinnitus baat hebben bij verschillende geluiden. Er bestaat niet één enkele benadering voor iedereen. Een hoortoestel met Tinnitus SoundSupport zorgt voor optimale flexibiliteit, wat belangrijk is voor mensen die last hebben van tinnitus.

Audika G100 of G200 proberen

Benieuwd of u ook in aanmerking komt voor de Audika G100 of G200 met vergoeding? Vraag dan nu een afspraak aan en laat u adviseren door onze audicien.