Nieuw jaar, nieuwe hoortoestellen
Blog

Nieuw jaar, nieuwe hoortoestellen

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

13-1-2023 00:00:00 • 6 minuten lezen

Tags • Hoortoestellen

We zijn inmiddels alweer bijna gewend aan het nieuwe jaar en een nieuw jaar kan betekenen dat je je gaat voorbereiden op nieuwe hoortoestellen. Er zijn veel redenen waarom je na de jaarwisseling gaat kijken voor een nieuw paar gehoorapparaten. In deze korte blog gaan we verder op deze redenen in.

Jouw eerste hoortoestel

Het kan zomaar voorkomen dat je je hele leven nog geen hoortoestel hebt gedragen, maar dat je hier eigenlijk wel baat bij hebt. Veelal vinden niet-hoortoesteldragers het idee om een hoortoestel te gaan dragen best spannend. Daarom is het nieuwe jaar het ideale moment om goed van start te gaan. Alleen al door een vrijblijvende gehoortest te doen, wordt duidelijk of je baat hebt bij een klein apparaatje in of achter je oren. Zie de gehoortest als een goed voornemen en kom erachter of jij baat hebt bij een nieuw hoortoestel.

Jouw volgende hoortoestel

Zelfs als je al hoortoestellen draagt kan je het nieuwe jaar van start gaan met een nieuw paar toestellen. Er zijn verschillenden redenen om dit te overwegen, namelijk:

1. De technologie

Veel hoortoesteldragers willen meebewegen met de nieuwste technologie. Vooral omdat in de laatste jaren de hoortoesteltechnologie zich in een rap tempo ontwikkelt. Door al deze ontwikkelingen kunnen nieuwere hoortoestellen beter geluid overbrengen dan hun voorgangers. Ook heb je tegenwoordig bij de meeste hoortoestellen de mogelijkheid om te kiezen voor een oplaadbaar hoortoestel, wat kan zorgen voor meer gemak. Daarom vervangen veel enthousiaste hoortoesteldragers hun hoortoestellen om de aantal jaar, zodat ze bij blijven met de laatste innovaties.

2. Je hoort anders

Ook kan het voorkomen dat je na verloop van tijd anders bent gaan horen. Dit kan voorkomen als je nog geen hoortoestel hebt, maar ook als je al een hoortoesteldrager bent. Onze audiciens raden aan om tijdig je gehoor te laten controleren als je een verandering opmerkt. Het kan namelijk je gehoor zijn, maar ook bijvoorbeeld een instelling van je huidige hoortoestel. Samen komen we erachter of jouw veranderde gehoor baat heeft bij een nieuw hoortoestel of dat het is op te lossen door een kleine aanpassing aan je hoortoestellen. Kortom, een veranderd gehoor zou een reden kunnen zijn om te kijken naar een nieuw of ander hoortoestel aan het begin van het nieuwe jaar.

3. Je huidige hoortoestel functioneert niet goed meer

Een niet goed functionerend hoortoestel is de derde reden om voor een nieuw hoortoestel te kijken. Omdat je hoortoestellen dagelijks gebruikt, is de kans hierop helaas aanwezig. Blijven rondlopen met een niet goed functionerend hoortoestel, is natuurlijk niet wenselijk. En vervangen is ook niet direct nodig. In dit geval kan je bij ons een service-afspraak maken zodat één van onze hoorzorgexperts het toestel kan controleren. Binnen de eerste vijf jaar na uw aankoop zijn we verplicht om hem weer werkend te krijgen. Dat is alleen van toepassing bij een categorietoestel, anders valt uw toestel onder de standaard garantie. Na die vijf jaar kunnen we je ook helpen met het kijken naar de mogelijkheden om je huidige toestellen te vervangen. Misschien heb je zelfs recht op vergoeding. Dat zou fijn zijn, want dan kan je het nieuwe jaar écht goed laten starten.

Naast deze drie redenen zijn er nog een aantal andere redenen om je hoortoestel te vervangen, deze hebben we hier opgeschreven. Ben jij al toe aan nieuwe hoortoestellen? Maak direct een afspraak bij één van onze audiciens en ontdek de mogelijkheden.

Maak een afspraak