Wek- en waarschuwing systemen

Het kan erg vervelend zijn als u de wekker, deurbel of telefoon niet heeft gehoord. Gelukkig zijn er diverse wek- en waarschuwing systemen om dit probleem te verhelpen, ook als u geen hoortoestel heeft hoortoestel.

Wek- en waarschuwingssystemen

Van Boxtel hoorwinkels biedt Wek- en Waarschuwingssystemen aan. Met deze systemen wordt u door middel van trillingen en flitsen gewaarschuwd voor verschillende situaties. Denk hierbij aan de deurbel, een rookmelder die afgaat en andere attenties waarvoor u normaal gesproken een geluidssignaal ontvangt. U wordt op deze manier tijdig gewaarschuwd als er iets aan de hand is.

Op deze pagina leest u meer over de toepassingen van de wek- en waarschuwingssystemen, maar voor meer gedetailleerde informatie raden we u aan om een afspraak te maken bij een van onze hoorwinkels.

Maak een afspraak Vind uw winkel

Babyfoonzender

De zorg voor uw kind of kleinkind is erg belangrijk. Wanneer u de babyfoon niet meer zo goed hoort, biedt een babyfoonzender een uitkomst. De babyfoon verstuurt een signaal naar de wekker in uw slaapkamer of het lichtflitssysteem in de woonkamer. Op die manier wordt u wakker wanneer er iets aan de hand is. Het signaal dat verstuurd wordt zorgt ervoor dat een combinatie van een hard geluid, felle flitsen en trillingen afgaan.

Als (groot)ouder is de zorg en veiligheid van uw (klein)kind het belangrijkste. De babyfoon verstuurt een signaal naar de wekker in uw slaapkamer, zodat u wakker wordt wanneer er iets aan de hand is. Ligt u niet in bed, maar bent u in en rond het huis bezig? Dan wordt u gewaarschuwd via een lichtflitssysteem. Een combinatie van hard geluid, felle flitsen en flinke trillingen garanderen dat u merkt dat de babyfoon afgaat.

Deurbelzender

Hoort u achteraf wel eens dat u de deur niet heeft opengedaan terwijl u gewoon thuis was? Het is erg vervelend wanneer u de deurbel niet hoor, vooral als je hierdoor bezoek misloopt. Met een deurbelzender hoeft u nooit meer bezoek te missen. Wanneer iemand aan uw deur staat en op de bel drukt gaat er een harde toon af, ook wordt er een helder flitssignaal gegeven. Zelf wanneer u de toon niet hoort, ziet u dat er iemand aan de deur staat.

Er bestaat ook een drukknopzender, deze is te gebruiken als deurbel wanneer er geen deurbel aanwezig is. Daarnaast kan de drukknopzender ook gebruikt worden als draadloze oproepknop. De zender wordt dan om de nek gedragen.

Rookmelder

Wanneer u niet alles meer kan horen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan het niet horen van het brandalarm. Wanneer u het brandalarm niet hoort is het belangrijk dat u op een andere manier gewaarschuwd wordt voor gevaar. Standaard brandalarmen geven een harde, piepende toon wanneer er rookontwikkeling is. Bij Van Boxtel hoorwinkels bieden we hooroplossingen die een flits en/of trilsignalen geven. Zo wordt u op tijd gewaarschuwd bij een gevaarlijke situatie.

Let op, per 1 juli 2022 is het verplicht om in elke woning op iedere verdieping een rookmelder te hebben hangen. 

Telefoonzender

Nooit meer een oproep missen? De telefoonzender maakt het mogelijk, deze wordt aangesloten op uw telefoonlijn. Wanneer u gebeld wordt verstuurt de zender een flitssignaal naar uw huiskamer. Een ontvanger laat u weten dat iemand u belt.

Wekker

Hoort u de wekker niet zo goed of helemaal niet? Dit hoeft geen probleem meer te zijn, er bestaan verschillende wekkers voor doven en slechthorenden. De wekkers maken gebruik van heldere flitslampen, een krachtige trilschijf en hebben een back-up batterij. Ook hebben sommige wekkers een extra hard alarm tot 100 dB.

Flitsontvanger

Met de flitsontvanger mist u niks meer! Een helder flitssignaal waarschuwt u bij gevaar of wanneer iemand u probeert te bereiken. Het felle licht is ook in grotere kamers zichtbaar.

Pager

Druk bezig in huis of in de tuin? Met de pager mist u met behulp van zachte trillingen, LED indicatie en een geluidssignaal niks meer. Hij waarschuwt u bij gevaar, maar ook wanneer iemand u probeert te bereiken. De pager is erg licht en u bevestigd hem gemakkelijk aan uw riem of vest. Ook past de pager gemakkelijk in uw zak.

Draagbare ontvanger

Zit u lekker in de tuin of op het balkon en bent u bang dat u de deurbel of uw (vaste) telefoon niet hoort? Een draagbare ontvanger waarschuwt u met krachtige geluidssignalen. Hij is draagbaar en eenvoudig te monteren aan uw balkon of in uw tuin. Zo zit u met een gerust hart buiten en wordt u tijdig gewaarschuwd wanneer iemand u probeert te bereiken.

7 nuttige hoortoestelaccessoires

Wil je nog meer weten over alle beschikbare hoortoestelaccessoires? Keer dan terug naar de informatiepagina.

Terug naar hoortoestelaccessoires