Een openhartig gesprek met Karel de Rooij over zijn gehoor op de Dag van het Gehoor

Dag van het Gehoor

Een openhartig gesprek over gehoorverlies

Op 3 maart is het ieder jaar de wereldwijde Dag van het Gehoor (World Hearing Day). Tijd voor een goed gesprek over gehoorverlies. Wij spraken Karel de Rooij, beter bekend als Mini van het komische theaterduo ‘Mini en Maxi’. Karel staat als actieve zeventiger nog midden in het leven. Toen hij steeds slechter begon te horen besloot hij een hoortest te doen bij één van onze winkels. Vandaag draagt hij een hoortoestel. Hoe gaat het nu met hem?

Goed gesprek met Karel EuroTrak onderzoek

“Had ik maar eerder hulp gezocht”

In overvolle foyers niet horen wat mensen je vertellen, tot het slecht verstaan van mompelende kleinkinderen: Karel (Mini) ervaarde al een tijdje gehoorproblemen. Tot dat het moment kwam dat hij er genoeg van had. Het verhaal van Karel past in het beeld van de meeste Nederlanders met gehoorverlies. Slechts 1 op de 3 Nederlanders met gehoorverlies bekent dat ze minder goed horen. Het blijft een erg ongemakkelijk probleem waar niet iedereen gemakkelijk over praat.

Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een openhartig gesprek gevoerd wordt. Bekijk hieronder de video met Karel (Mini) waarin hij meer over vertelt over zijn ervaring met gehoorverlies.


De meeste Nederlanders merken dat een hoortoestel het leven verbetert

Op de Dag van het Gehoor willen wij meer mensen bewust maken van het belang om op tijd hulp te zoeken bij gehoorverlies. Uit onderzoek blijkt dat zeker de helft van de Nederlanders met gehoorverlies té lang blijft doorlopen met gehoorverlies. Waarom? Wij merken dat er nog veel ‘fabels’ zijn over gehoorverlies. Zo blijkt uit onderzoek dat veel Nederlanders denken dat gehoorverlies ‘er gewoon bij hoort’. Ook schamen mensen zich over het dragen van een hoortoestel of denken ze dat het toestel niet goed werkt in grote groepen. Terwijl de technologie vandaag zo klein en onzichtbaar is en het gehoor in alle situaties verbetert.

Meer weten over de ‘feiten’ en ‘fabels’ over gehoorverlies? Bekijk dan deze pagina.

De ervaring met Van Boxtel hoorwinkels

Wij zijn blij dat Karel de Rooij uiteindelijk een afspraak heeft gemaakt bij één van onze audiciens. Waarom hij precies voor Van Boxtel hoorwinkels koos - en hoe hij dit heeft ervaren, kunt u bekijken in deze video.

Herkent u de signalen van gehoorverlies?

Misschien herkent u het probleem in uw omgeving of vermoedt u er zelf last van te hebben? Trek dan op tijd aan de bel. Vul het formulier in om een afspraak te maken voor een vrijblijvende gehoortest bij één van onze hoorzorgexperts in de buurt.

Stap 1 van 5