Oplossingen voor radio en tv

Altijd de televisie of radio op het juiste volume, voor iedereen in huis. Met onze slimme hoorhulpmiddelen voor radio en TV maken we het mogelijk, met of zonder gehoorapparaten. En in de meeste gevallen worden hoorhulpmiddelen tot 100% vergoed. Maak een afspraak met één van onze audiciens om de mogelijkheden te bespreken.

Maak een afspraak

TV adapter

Wilt u comfortabel tv kijken zonder dat de tv op het hoogste volume hoeft te staan? Een TV-adapter streamt het geluid van de televisie direct naar uw hoortoestellen.

De verstaanbaarheid is daardoor vele malen beter, zo geniet u meer van het geluid. De Tv adapter maakt tv kijken een aangename ervaring voor elk gezinslid. Doordat niet iedereen op hetzelfde geluidsniveau hoeft te luisteren staat voor niemand het volume van de tv te hard of te zacht.

Afstandsbediening

Met de afstandsbediening regelt u gemakkelijk, en discreet, het volume van uw hoortoestel. Ook kunt u makkelijk tussen programma’s schakelen of uw hoortoestel helemaal uitzetten.

De meeste afstandsbedieningen zijn uit te breiden met een app. De afstandsbediening heeft het formaat van een moderne autosleutel.

Kinbeugel

Wanneer uw gehoor langzaamaan achteruit gaat, kan het best een uitdaging zijn om de televisie goed te verstaan. Met een kinbeugel stelt u het volume zo in dat het voor u goed verstaanbaar is, zonder dat de televisie te hard staat voor de mensen in uw omgeving. Zowel hoortoesteldragers als niet hoortoesteldragers kunnen gebruik maken van een kinbeugel.

Onderaan de beugel zit een kastje, deze komt onder uw kin te hangen. Wanneer u hoortoestellen draagt, moet u deze eerst uitdoen voordat u de koptelefoon in uw oren kan doen. De kinbeugel beschikt over de volgende opties: een digitale of analoge aansluiting waardoor deze op bijna alle TV’s eenvoudig kan worden aangesloten, aan- en uitschakeling, schakelen tussen tv-geluid of de ingebouwde microfoon, ruisonderdrukking en volumeregelaar.

Ringleiding en halslus

Een ringleiding is ideaal voor mensen die hun hoortoestellen graag inhouden tijdens het televisie kijken. U draagt een lus om uw nek, de lus maakt een draadloze verbinding van de televisie naar de hoortoestellen en ringleiding. De ringleiding beschikt over een volumeregelaar, hierdoor stelt u gemakkelijk het volume bij, zonder dat het volume te hard of zacht wordt voor de mensen in uw omgeving. Ook de ringleiding beschikt over de volgende opties: een digitale of analoge aansluiting waardoor deze op bijna alle TV’s eenvoudig kan worden aangesloten, aan- en uitschakeling, schakelen tussen tv-geluid of de ingebouwde microfoon, ruisonderdrukking en volumeregelaar.

In openbare ruimtes zorgt een ringleiding ervoor dat u het geluid van de film, theatervoorstelling of concert via uw hoortoestel of streamer hoort. Het voordeel van een ringleiding is dat het geluid erg zuiver klinkt. Doordat het geluid rechtstreeks naar uw hoortoestellen gestreamd wordt, heeft u geen last van storende omgevingsgeluiden. Ook een galm, die kan ontstaan door de akoestiek in de zaal, hoort u niet terug in uw hoortoestellen. Om gebruik te maken van een ringleiding is het belangrijk dat de openbare ruimte een ringleidingsysteem heeft aangelegd. Daarnaast moet u uw hoortoestellen of streamer op de 'T'stand zetten.