Vergader en luisterhulpmiddelen

Vergader- en luisterhulpen

In situaties met veel mensen bij elkaar en grote afstand tussen sprekers en aanhoorders kan het lastig zijn om alles goed te verstaan. Specifiek voor dit soort situaties bestaan er vergader- en luisterhulpen.

EduMic

De EduMic is ontworpen voor rumoerige klaslokalen of grote collegezalen. Eén van de mogelijkheden van de EduMic is om deze te dragen als een externe microfoon. Een docent kan dan rechtstreeks met de (slechthorende) leerling communiceren. Door de audioaansluiting is de EduMic ook te gebruiken om geluid van een computer, smartboard of tablet direct te streamen naar de hoortoestellen van de leerling. Daarnaast geeft de EduMic toegang tot ringleidingen, deze zijn vaak te vinden in theaters, bioscopen, kerken en collegezalen. Naast klas- en collegezalen kan de EduMic ook gebruikt worden bij vergaderingen, op de werkvloer, op het sportveld of bij sportactiviteiten in een zaal.

Audika ConnectClip

De Audika ConnectClip is een microfoon en headset in één. U streamt gemakkelijk muziek naar uw hoortoestel of u belt handsfree. De stem van de beller wordt dan naar uw hoortoestellen gestreamd, daarnaast hoort u ook uw omgevingsgeluiden. De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat hetgeen u zegt duidelijk wordt overgebracht naar de beller. Daarnaast stuurt de microfoon stemmen in uw omgeving draadloos naar uw toestellen, ook van een afstand.

SoundGate Microfoon

SoundGate Microfoon Ideaal voor één-op-één gesprekken in een lawaaierige omgeving. U verstaat uw gesprekspartner beter, terwijl het u minder inspanning kost. Geef de microfoon aan uw gesprekspartner en de microfoon stuurt de spraak van uw gesprekspartner via de SoundGate naar uw hoortoestellen. Ideaal op een verjaardag, bruiloft of in een restaurant.

Tafelmicrofoons

Wanneer je regelmatig deelneemt aan vergaderingen kan het een uitdaging zijn om iedereen goed te verstaan. RogerTM Table Mic van Phonak is ontwikkeld voor mensen die veel vergaderen. De microfoon kiest de persoon die aan het woord is en wisselt automatisch tussen de verschillende sprekers. Het is mogelijk om meerdere tafelmicrofoons met elkaar te verbinden, dit is ideaal bij vergaderingen met veel mensen. Ook het geluid van media-apparaten wordt via de microfoon naar uw hoortoestel gestuurd.