Online gehoortest

Doe hier onze online gehoortest.

Heeft u het vermoeden dat u gehoorverlies heeft? Onze online gehoortest geeft u een indicatie van de conditie van uw gehoor. Dit wordt gedaan door middel van achtergrondgeluid en zelf-evaluerende vragen.

Onze online gehoortest is een screening die een indicatie geeft van de status van uw gehoor. Het is echter geen vervanging van een gehoortest door één van onze audiciens. Voor een meer accurate gehoortest kunt u terecht bij één van onze winkels.

Heeft u gehoorverlies?

Gehoorverlies dient zich vaak geleidelijk aan, de eerste tekenen worden dan nauwelijks opgemerkt. Hoort u mensen praten, maar verstaat u niet goed wat ze zeggen? Vraagt u regelmatig of mensen iets willen herhalen?

Kost het u meer inspanning om mensen te verstaan in rumoerige omgevingen zoals vergaderingen, in restaurants of bij drukke gelegenheden? Er bestaat dan een reële kans dat u gehoorverlies ervaart.

Herkent u één of meerdere van deze tekenen? Dan raden wij u aan om uw gehoor te laten testen. U kunt de online gehoortest doen, maar onze audiciens staan ook altijd voor u klaar. Meer informatie vindt u op onze pagina over gehoorverlies.  

Boek een gehoortest

Hoe betrouwbaar is onze online gehoortest

Onze online gehoortest geeft u een goede indicatie van uw gehoorcapaciteit, het is echter een screening en geen audiologische test.

Een online gehoortest wordt aangeraden om een eerste indruk van de conditie van uw gehoor te krijgen. Een online gehoortest is nooit 100% accuraat, omdat het onmogelijk is om ervoor te zorgen dat de verschillende geluidsniveaus die u hoort juist gekalibreerd zijn. Online gehoortesten die uitsluitend gebruik maken van frequenties en tonen zijn daardoor niet betrouwbaar.

De beste online gehoortest is een combinatie van zelf evaluerende vragen en luistertesten met het gebruik van achtergrondgeluid.

Echter, de enige manier om een volledig en accuraat beeld van uw gehoorcapaciteit te krijgen is door één van onze audiciens te bezoeken.

Hoe ziet onze online gehoortest eruit

Onze online gehoortest begint met vier eenvoudige vragen over uw gehoor in alledaagse situaties. Vervolgens krijgt u verschillende tonen te horen. Hiervoor worden verschillende frequenties en toonhoogtes gebruikt. Tot slot hoort u een aantal gesprekken, na elk fragment wordt u een vraag gesteld over wat er gedurende dat gesprek verteld werd. Wanneer u de online gehoortest heeft afgerond, krijgt u meteen de uitslag te zien.

Wanneer de online gehoortest aangeeft dat u gehoorverlies heeft, krijgt u de mogelijkheid om een gehoortest bij één van onze audiciens te boeken. Het boeken van een gehoortest is gemakkelijk en kost weinig tijd. Meer informatie vindt u op onze pagina over onze gratis gehoortest

Verschil online hoortest en hoortest audicien

Een online gehoortest voert u zelf thuis uit met behulp van uw computer en een koptelefoon. Er worden u een aantal vragen en geluidsfragmenten voorgelegd en met uw antwoorden wordt er een indicatie gemaakt van de conditie van uw gehoor. Een online gehoortest is een screening en geeft alleen een indicatie van de mate van uw gehoorverlies. Voor een eerste indruk van uw gehoor is de online gehoortest uiterst geschikt. Echter, een online gehoortest is nooit 100% accuraat. Ook is het bij een online gehoortest niet mogelijk om de beide oren apart te testen, dit gebeurd wel wanneer u een gehoortest bij één van onze audiciens doet.

Hoortest bij een Van Boxtel audicien

Wanneer u een gehoortest heeft bij één van onze audiciens bestaat deze uit meerdere stappen:

 • Kennismaking

 • Controle gehoorgang en trommelvlies

 • Gehoortest in geluidsdichte meetcabine

 • Piepjestest

 • Testen gehoor bij spraak

 • Grafiek van resultaten

 • Uitleg en aanbevelingen

 

Meer informatie

Hoe ziet de uitslag van onze online gehoortest eruit?

Naar aanleiding van de antwoorden die u geeft tijdens de online gehoortest krijgt u één van de volgende indicaties:

 • Geen gehoorverlies

 • Licht tot matig gehoorverlies

 • Ernstig (of zwaar) gehoorverlies

Wanneer de online gehoortest aangeeft dat u een mate van gehoorverlies heeft, bent u in de mogelijkheid om een afspraak te maken met één van onze audiciens. Onze audiciens kunnen een meer accurate test met u uitvoeren. Naderhand worden de resultaten met u besproken. Net als de online gehoortest is onze gehoortest in de winkel gratis en vrijblijvend.

Onze online gehoortest geeft aan dat u geen gehoorverlies heeft

Na het doen van de online gehoortest krijgt u te zien dat u geen gehoorverlies heeft. Wat fijn voor u! Doordat gehoorverlies vaak geleidelijk aan ontwikkeld, raden wij u aan om na uw 55ste jaarlijks een gehoortest te doen bij één van onze audiciens. Onze online gehoortest geeft een goede eerste indruk, maar is geen audiologische test. Twijfelt u? Boek dan een gratis en vrijblijvende gehoortest bij één van onze audiciens.

Wat als onze online gehoortest aangeeft dat u gehoorverlies heeft

Onze online gehoortest heeft aangegeven dat u gehoorverlies heeft. Geen nood, er is een oplossing. Net als bij andere gezondheidskwesties is het van belang dit niet te negeren en om de hulp van een professional in te schakelen. De behandelmogelijkheden zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De mate van uw gehoorverlies

 • Het soort gehoorverlies

 • Uw levensstijl

Onze audiciens hebben ruime ervaring met de verschillende soorten gehoorverlies. Van Boxtel hoorwinkels biedt een ruime selectie aan hooroplossingen, geheel afgestemd op u als individu.

Maak een afspraak

U heeft gehoord dat u gehoorverlies heeft

Tijdens uw eerste ontmoeting met één van onze audiciens vindt er een kennismaking plaats. De audicien voert opnieuw een gehoortest met u uit om een volledig en accuraat beeld te krijgen van de mate van uw gehoorverlies. Onze audicien neemt samen met u de resultaten door om zo samen met u tot de beste (hoor)oplossing te komen.

Wist u dat
 • Onbehandeld gehoorverlies het erg vermoeiend maakt om conversaties te volgen. Uw hersenen moeten constant werken om ‘gaten in de conversatie’ op te vullen, hierdoor kunt u een gevoel van vermoeidheid ervaren.

 • Onbehandeld gehoorverlies vaak leidt tot een sociaal isolement. Minder contact met familie, vrienden en collega’s kan veranderen in gevoelens van eenzaamheid en depressie.

 • Onbehandeld gehoorverlies maakt het moeilijk om verbonden te blijven met de wereld om u heen, denk bijvoorbeeld aan apparaten zoals uw tv of uw smartphone.