Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor kinderen in Zambia
Maatschappelijk betrokken

Orange Babies

Samen met Orange Babies werken we aan een betere toekomst voor jongeren in Zambia. Jaarlijks ontvangen we gebruikte hoortoestellen terug van onze klanten. Soms nog in een zeer goede staat. Hoe mooi is het om deze gebruikte toestellen een tweede leven te geven.

Hoortoestellen voor leerlingen in Zambia

Wij zetten ons in voor een betere toekomst voor jongeren in Zambia. Dit doen wij door het inzamelen van gebruikte hoortoestellen. En omdat deze worden gecontroleerd, weten we zeker dat ze geschikt zijn voor een tweede leven. Deze hoortoestellen worden geschonken aan één van de projecten van Orange Babies, genaamd Pa Kachele. Dit is een school met speciale klassen voor kinderen met een gehoorprobleem.

Veel kinderen in Zambia hebben problemen met hun gehoor. Door deze problemen zijn zij niet meer in staat om hun lessen te volgen waardoor hun prestaties en toekomstkansen verminderen. Met de geschonken hoortoestellen zijn zij weer in staat om beter te horen en daardoor gaan zij een fijnere schooltijd tegemoet!

Hoe gaan we te werk?

  1. Wij verzamelen de gebruikte hoortoestellen in onze hoorwinkels.
  2. Onze audicien controleert of het hoortoestel werkt en maakt deze schoon.
  3. Wij schenken de hoortoestellen aan Orange Babies.
  4. Orange Babies verzorgt de logistiek naar Zambia.
  5. In Pa Kachele worden de hoortoestellen aangemeten bij de kinderen met de apparatuur die ze daar ter beschikking hebben.

De eerste donatie is gedaan!

Dinsdag 28 maart 2023 werden de eerste hoortoestellen overhandigt aan Tanja Oostervink van Orange Babies. Het is de eerste donatie, maar er zullen nog velen volgen! Lees hier het persbericht over dit bijzondere moment.

Persbericht

Over Orange Babies

Orange Babies is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid en toekomstkansen van jongeren in Afrika.

"Beating HIV", ook wel het tegengaan van HIV, staat centraal bij Orange Babies, maar zij draaien ook niet de hand om voor projecten zoals onze inzamelingsactie en andere projecten om de toekomstkansen van kinderen in Zambia te vergroten!

Meer over Orange Babies

Samenwerking met Orange Babies