Zelf hoortoestellen vergelijken
Hoortoestellen vergelijken

Hoe kan ik het beste hoortoestellen vergelijken?

Hoortoestellen zijn kleine, vernuftige apparaten die u ondersteunen met horen als u gehoorverlies heeft. Ze doen dit door geluiden om u heen te versterken. Maar hoe kiest u nu precies het beste hoortoestel voor uw situatie? Hieronder leest u meer over hoortoestellen vergelijken, zodat u dat toestel vindt dat perfect bij u past.

Welke gehoorapparaten zijn er?

Er zijn een hoop verschillende gehoorapparaten, die u helpen beter te horen. We zetten de verschillende soorten gehoorapparaten op een rij, zodat u deze gehoorapparaten vergelijken kunt:

  • In-het-oor: Deze gehoorapparaten worden in de gehoorgang geplaatst en zijn dus minder opvallend dan achter-het-oor toestellen. Ze zijn er in verschillende maten, van zeer klein tot iets groter.
  • Achter-het-oor: Deze gehoorapparaten zijn ontworpen om achter het oor te worden gedragen en hebben een klein apparaatje dat het geluid versterkt en doorgeeft aan een oorstukje in de gehoorgang.
  • Oplaadbaar: Sommige gehoortoestellen zijn oplaadbaar. Door de batterijen ’s nachts op te laden, hoeft u ze niet meer regelmatig te vervangen.
  • Onzichtbaar: Dit type gehoorapparaat wordt diep in de gehoorgang geplaatst en is daardoor vrijwel onzichtbaar. Het is echter niet voor iedereen geschikt vanwege de grootte en vorm van de gehoorgang.
  • Bluetooth: Deze vorm van gehoortoestellen kunnen verbonden worden met uw tv, waardoor u het geluid van de tv rechtstreeks in uw gehoorapparaat kunt horen.

Voor uitgebreid de gehoorapparaten vergelijken, kunt u hier alle soorten gehoorapparaten bekijken.

Hoortoestellen vergelijken op basis van eigenschappen

Zojuist beschreven we u globaal de verschillende soorten hoortoestellen. Natuurlijk zijn er binnen die soorten ontzettend veel mogelijkheden. Tijdens uw vergelijking van hoortoestellen heeft u namelijk nog meer keuzes om te maken.

Zo staat u voor de keuze tussen categorie of premium hoortoestellen, of u gebruik wil maken van uw zorgverzekering, dekking of eigen risico, welk merk hoortoestel het beste bij u past en zo zijn er nog wat afwegingen die u moet maken.

Bij Van Boxtel hoorwinkels helpen we u natuurlijk graag bij het maken van al die keuzes. U kunt gemakkelijk een afspraak maken om langs te komen in een van onze winkels. Daar staan onze audiciens klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Hoortoestellen vergelijken

Hoortoestellen vergelijken op basis van prijs

Helaas is het zo dat bij de aanschaf van een product een prijskaartje komt kijken, zo ook bij hoortoestellen. Mogelijk krijgt u hiervoor een vergoeding van uw zorgverzekering. Over het algemeen worden gehoorapparaten namelijk gedekt door uw zorgverzekeraar, maar er zijn wel enkele uitzonderingen.

Het is dus mogelijk om hoortoestellen te vergelijken op basis van de prijs, maar dit is iets complexer en gaat vaak in overleg met de audicien. Er zijn namelijk een aantal factoren die de prijs van een hoortoestel kunnen beïnvloeden:

  • De keuze tussen een categorie of premium hoortoestel;
  • In welke categorie u een gehoorapparaat aanschaft;
  • Welke verzekeraar u heeft;
  • Hoe u bent verzekerd, standaard of aanvullend.

De Nederlandse overheid heeft vastgesteld dat iedereen die volgens het Hoorprotocol een gehoorapparaat nodig heeft, 75% van de kosten vergoed moet krijgen door de zorgverzekering. Er blijft dan een eigen bijdrage van 25% over.

Zijn er verschillen tussen hoortoestelmerken?

Alle merken en modellen gehoorapparaten die we bieden, zijn bekroonde gehoorapparaatmodellen van toonaangevende fabrikanten, zoals bijvoorbeeld: Oticon en Bernafon. U kunt dus een zeer betrouwbaar, goed presterend gehoorapparaat verwachten als u er bij ons een koopt.

Tussen de diverse modellen van de twee merken zitten zeker een aantal verschillen. Het ene model is namelijk oplaadbaar, terwijl de ander dat niet is. Sommige Oticon™ hoortoestellen beschikken bijvoorbeeld over de bekende BrainHearing™-technologie, terwijl anderen dat niet hebben. Bekijk alle merken en modellen gehoorapparaten om deze specifieke verschillen te ontdekken.

Hoortoestel merken vergelijken

Gehoorapparaten thuis vergelijken

Wilt u thuis gehoorapparaten vergelijken? Dat kunnen wij goed begrijpen. In uw eigen omgeving ervaren hoe een hoortoestel werkt, is immers prettiger dan een korte test in onze winkels. Daarom kunt u gratis hoortoestellen proberen, gewoon thuis in uw eigen omgeving.

Met onze gratis proefperiode kunt u vrijblijvend een setje proberen en de voordelen ervaren van het dragen van gehoorapparaten met de nieuwste technologie.

Hoortoestellen gratis proberen