Knowing_someone_with_hearing-loss_1920x700

U wilt iemand helpen met gehoorverlies

Gehoorverlies heeft niet alleen invloed op de persoon die het heeft. Ook voor hun dierbaren wordt het leven aangenamer wanneer gehoorverlies behandeld wordt. Wie gunt u een hoortest? Maak samen een vrijblijvende afspraak.

Twijfelt u aan het gehoor van uw naaste en herkent u onderstaande symptomen?

 • De tv steeds harder zetten

 • De deurbel steeds vaker niet horen

 • Erg hard praten

 • Geregeld de vraag stellen om iets te herhalen

 • Uitgeput na sociale activiteiten

 • Moeite om groepsgesprekken te volgen

 • Steeds vaker afzeggen van sociale activiteiten

Deze symptomen zijn vaak de eerste tekenen van gehoorverlies. Het negeren van gehoorverlies kan tot veel problemen leiden zoals depressies en sociaal isolement. U kunt uw dierbare helpen door een gratis hoortest te doen in één van onze hoorwinkels. Onze gecertificeerde audiciens kunnen u een professioneel en eerlijk hooradvies geven.

Maak een afspraak

bespreekbaarmaken

 

Maak het voorzichtig bespreekbaar

Hoewel de tekenen voor anderen duidelijk kunnen zijn, is het voor veel mensen moeilijk te accepteren dat er sprake van gehoorverlies is. Hun weerstand kan gekoppeld zijn aan een achterhaalde perceptie van gehoorverlies en gehoorapparaten. Maar met de technologie en het ontwerp van vandaag zijn gehoorapparaten zo klein en discreet dat ze bijna onzichtbaar zijn. En hun voordelen reiken veel verder dan alleen het herstellen van verloren geluid.

Stap voor stap

Om het bewustzijn van gehoorverlies bij uw dierbaren te vergroten, is het verstandig om één stap tegelijk te zetten. Hoe meer u weet, hoe beter u kunt helpen. Lees daarom als eerste stap alles over gehoorverlies op onze website. Toon altijd begrip en maak de voordelen van hooroplossingen bespreekbaar. Moedig hem of haar aan een gratis en vrijblijvende gehoortest te doen en geef aan dat u samen gaat. U kunt vanuit uw ervaring vaak een realistisch beeld geven aan de audicien en het gesprek ondersteunen.

Vier handige tips om de communicatie met uw naaste te verbeteren →

 • Spreek rustig en articuleer duidelijk

 • Maak oogcontact

 • Vermijd drukke achtergrondgeluiden (televisie en radio)

 • Vraag geregeld of hij/zij alles goed heeft verstaan

Wilt u graag iemand helpen?

Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze audiciens bij u in de buurt.

Maak een afspraak

'In Enkhuizen spontaan de winkel binnen gelopen om op maat gemaakte oordoppen voor mijn man aan te laten meten tijdens onze vakantie. Echt super persoonlijk en vriendelijk geholpen, terwijl we uiteindelijk de oordoppen in Amsterdam gaan ophalen. Dat noem ik nou klantvriendelijk!!'

Xeanette Duynstee-Dijksman

★★★★★

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel