Gehoorapparaat schoonmaken:
Tips en advies

Bij Van Boxtel hoorwinkels begrijpen we het belang van een goed onderhouden gehoorapparaat. Een regelmatige schoonmaakroutine is essentieel om de geluidskwaliteit te behouden en de levensduur van uw apparaat te verlengen. In deze gids en in onderstaande video delen we handige tips en advies om uw gehoorapparaat grondig schoon te maken en te onderhouden.

Uw gehoorapparaat schoonmaken

In deze video is te zien hoe u uw gehoorapparaat schoonmaakt. Er wordt gebruik gemaakt van een achter het oor gehoorapparaat inclusief oorstukje.

Audio

Visueel

Muziek

Wit scherm: Uw AHO-gehoorapparaten met oorstukjes schoonmaken.

Muziek

Een audicien zit aan een tafel. Ze neemt een gehoorapparaat en verwijdert de batterij en het oorstukje.

Muziek

Zij houdt het oorstukje vast en gebruikt een venting-tool om het oorstukje te reinigen.

Muziek

Ze neemt een reinigingsdoekje en veegt het oorstukje en het gehoorapparaat af

Muziek

Vervolgens neemt ze een droog doekje en veegt ze het oorstukje en het gehoorapparaat af

Muziek

Ze opent een droogdoosje en legt er een droogtablet in. Ze legt de gehoorapparaten en oorstukjes erin.

Muziek

Laat de gehoorapparaten gedurende24 uur drogen

Muziek

De audicien neemt de gehoorapparaten eruit en plaatst de oorstukjes en batterij

Muziek

Wit scherm: VanBoxtel-logo


Waarom uw gehoorapparaat schoonmaken?

Het schoonmaken van uw gehoorapparaat is essentieel voor het behoud van de geluidskwaliteit en het verlengen van de levensduur ervan. Dagelijks gebruik kan leiden tot de ophoping van oorsmeer, stof en ander vuil, wat de prestaties van uw apparaat kan beïnvloeden. Door regelmatig schoon te maken, kunt u ervoor zorgen dat uw gehoorapparaat optimaal blijft functioneren.

Gehoorapparaat schoonmaken in zeven stappen

U kunt zelf uw gehoorapparaat schoonmaken in zeven eenvoudige stappen. We nemen ze met u door. In de video op deze pagina ziet u deze stappen nogmaals uitgelegd, met beeld. Gaat de video te snel? Dan kunt u deze eenvoudig pauzeren of terugspoelen tijdens het gehoorapparaat reinigen.

Stap 1: Verwijderen van de batterij en het oorstukje

Om het gehoorapparaat schoonmaken te beginnen, neemt u het gehoorapparaat en verwijdert u voorzichtig de batterij en het oorstukje. Dit geeft u toegang tot de belangrijke delen die gereinigd moeten worden.

Stap 2: Reiniging van het oorstukje met een venting-tool

Houd het oorstukje vervolgens stevig vast en maak gebruik van een venting-tool om het grondig te reinigen. Door de venting-tool te gebruiken, kunt u vuil en verstoppingen verwijderen, waardoor de geluidskwaliteit optimaal blijft.

Stap 3: Afvegen van het oorstukje en het gehoorapparaat

Neem een reinigingsdoekje en veeg zorgvuldig het oorstukje en het gehoorapparaat af. Dit helpt bij het verwijderen van oppervlakkig vuil en houdt ze schoon en hygiënisch.

Stap 4: Grondige reiniging met een droog doekje

Gebruik vervolgens een droog doekje om het oorstukje en het gehoorapparaat nogmaals grondig af te vegen. Dit zorgt voor een diepere reiniging en verwijdert eventuele resterende vochtigheid.

Stap 5: Droogdoosje met droogtablet

Open een droogdoosje en plaats er een droogtablet in. Leg zorgvuldig de gehoorapparaten en oorstukjes in het doosje. Het droogtablet absorbeert vocht en helpt bij het voorkomen van eventuele schade door vocht.

Stap 6: Geduldig wachten terwijl het apparaat droogt

Laat de gehoorapparaten gedurende ten minste 24 uur in het droogdoosje drogen. Dit zorgt ervoor dat al het resterende vocht volledig wordt geabsorbeerd en het apparaat volledig droog is voordat u het weer gebruikt.

Stap 7: De oorstukjes en batterij terugplaatsen

Nadat de gehoorapparaten volledig zijn gedroogd, neemt u ze weer uit het droogdoosje en plaatst u de oorstukjes en batterij zorgvuldig terug. Dit zorgt ervoor dat uw gehoorapparaat weer klaar is voor gebruik.

Professionele reiniging en onderhoud

Naast deze handige schoonmaaktips raden we aan om regelmatig een afspraak te maken bij uw audicien voor een grondigere reiniging en onderhoud van uw gehoorapparaat. Een professionele audicien kan uw apparaat zorgvuldig reinigen, technische problemen controleren en eventuele aanpassingen doen om de optimale werking ervan te waarborgen. Bij Van Boxtel Hoorwinkels staan onze ervaren audiciens klaar om u te adviseren en te helpen bij het schoonmaken en onderhouden van uw gehoorapparaat.

Blijf genieten van helder geluid

Een schoon gehoorapparaat zorgt niet alleen voor een betere geluidskwaliteit, maar ook voor uw comfort en het voorkomen van irritaties of infecties aan het oor. Door regelmatig schoon te maken en te onderhouden, kunt u blijven genieten van de voordelen van uw gehoorapparaat.

Neem contact met ons op

Bij Van Boxtel Hoorwinkels streven we ernaar om u de beste zorg en ondersteuning te bieden voor uw gehoorbehoeften. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor professionele reiniging en controle van uw gehoorapparaat. Onze deskundige audiciens helpen u graag verder.

Ontdek hoe u uw gehoorapparaat schoonmaken en onderhouden kunt voor optimale prestaties. Bij Van Boxtel Hoorwinkels staan we voor u klaar om uw gehoorervaring te verbeteren en te zorgen voor een helder geluid in uw leven.