Audika Stars: Werken bij Audika Hoorzorg
Blog

Audika Stars 2023: Op naar Denemarken

Bijgedragen door André & Victor

3-11-2023 00:00:00 • 6 minuten lezen

Wat een eer! Sinds juni van dit jaar mogen wij ons de Audika Stars van 2023 noemen. Onze collega’s maakten ons hiermee ambassadeurs van Van Boxtel hoorwinkels tijdens het Audika Stars Event. Een benoeming die we niet zonder ons team hadden kunnen behalen. Tijdens het bijzondere event, dat eind september bij Demant in Kopenhagen plaats vond, hebben we Audiciens vanuit de wereldwijde Demant organisatie mogen ontmoeten. We blikken terug op een mooie, leerzame reis. Een ervaring om nooit te vergeten.

Het reisverslag

Onze aankomst vroeg in de middag maakte het mogelijk om eerst het centrum van Kopenhagen te verkennen en een terrasje te pakken. Gezien het prachtige weer geen slecht idee. ’s Avonds genoten we met 80 Audika Stars uit de hele wereld van een heerlijk diner in ons gezamenlijke hotel.

De volgende dag waren we al vroeg uit de veren voor een bezoek aan het hoofdkantoor, met drie grote gebouwen indrukwekkend gelegen op een heuvel. Hier werden we verwelkomd door Niels Wagner, CEO van Audika en voorgesteld aan de verschillende afdelingen. Dit maakte direct duidelijk hoe omvangrijk de Demant Holding is. Colleges van verschillende ingenieurs en specialisten gaven ons een blik in de ontwikkeling én toekomst van hoorzorg. Hierbij werd ook veel feedback van ons als Audika Stars gevraagd. Dat is heel prettig om te ervaren. We staan als audiciens immers het dichtst bij onze klant, weten wat deze verlangt en tegen welke problemen wordt aangelopen. Bijvoorbeeld als het gaat om de ergonomie van hoortoestellen. Onze inbreng was van harte welkom. Natuurlijk hadden wij ook vragen. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van bluetooth connectiviteit. Ook hier werd onze feedback gewaardeerd. Er wordt voortdurend gewerkt aan optimalisatie. De ontwikkeling van de techniek blijkt echter een stuk moeilijker te zijn dan je in eerste instantie zou denken. Na de lunch reisden we met de bus af naar het ontwikkelingslaboratorium in Eriksholm. In het auditorium volgden we een college over de toekomst van hoortoestellen en konden we onder andere meekijken met tests die in een volledig geluidsdichte ruimte worden gedaan. Het was prachtig om te zien hoe het researchteam tien jaar vooruit denkt en test wat er nog meer verbeterd kan worden op het gebied van hoortechnologie. Het is veelbelovend wat we de komende jaren op dit gebied nog gaan zien.

De tweede dag waren we wederom vroeg uit de veren voor een mooi programma. We maakten onder andere kennis met Søren Nielsen, die ons met een persoonlijke anekdote duidelijk maakte wat voor een bedrijf we als Demant willen zijn als het gaat om optimale klantbeleving. Het is belangrijk om oog te hebben voor de details en altijd te streven naar verbetering, ook als het gaat om de indruk die je achter laat tijdens een bezoek aan de winkel. In de middag kregen we een inkijkje in de productie van prototypen van nieuwe producten en werd onze mening gevraagd over het aanbrengen van verbeteringen. Tijdens een boottocht met alle Audika Stars genoten we van de bijzondere architectuur van Kopenhagen.

Wat wij vinden

Deel zijn van alle Audika Stars en twee dagen met elkaar optrekken voelt als één grote familie. Het is erg leerzaam om in gesprek te zijn met collega’s uit andere landen. Onze doelstellingen zijn hetzelfde, maar je merkt dat de culturen, prijzen en vergoedingen echt anders zijn. We hebben veel informatie uitgewisseld over werkwijzen en (product)ervaringen.

We hebben deze trip als zeer overweldigend ervaren. De sfeer, het ontvangst, de bezienswaardigheden binnen Demant en in Kopenhagen waren in één woord geweldig! Je merkt aan alles dat er een enorme onderlinge betrokkenheid is. Van de eensgezindheid onder alle Audika Stars en het uitwisselen van ervaringen tot de toegankelijkheid van de Demant Group.

We zijn trost dat we onderdeel mochten uitmaken van alle Audika Stars!

André en Victor, Audika Stars 2023Werken bij Van Boxtel

Bij Van Boxtel vinden we persoonlijke groei erg belangrijk. Daarom proberen we hier als werkgever een flinke bijdrage aan te leveren. De Audika Stars eretitel is een blijk van waardering en we hopen dat deze vorm van waardering uiteindelijk bijdraagt aan de persoonlijke groei van onze collega's. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan een kijkje op deze pagina:

Werken bij Van Boxtel hoorwinkels