Oplaadbare hoortoestellen

Oplaadbare hoortoestellen

Heeft u er genoeg van dat de batterijen van uw hoortoestellen onverwacht leeg raken? Oplaadbare hoortoestellen worden steeds populairder – en dat is niet voor niets. Plaats uw hoortoestellen simpelweg in de oplader wanneer u naar bed gaat en de volgende ochtend zijn ze klaar voor gebruik. Bovendien hoeft u met oplaadbare hoortoestellen geen nieuwe batterijen aan te schaffen of gebruikte batterijen weg te gooien. Dat is goed voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Probeer oplaadbare hoortoestellen

Het is eenvoudig om uw hoortoestellen op te laden

 • Hoortoestel oplader

  Stop de stekker in het stopcontact om de oplader aan te sluiten.

 • Hoortoestel oplader

  Eenvoudig  met één hand te plaatsen - geen klepje om te openen en uw hoortoestellen hoeven niet uitgeschakeld te worden.

 • Hoortoestel oplader

  Plaats de hoortoestellen in de oplaadpoorten om automatisch te beginnen met opladen via contactloze inductie-technologie.

 • Hoortoestel oplader

  De laadstatus wordt weergegeven via de led-lampjes

Er zijn diverse merken hoortoestellen die oplaadbare hoortoestellen aanbieden. Wij bieden deze oplaadbare hoortoestellen aan in de meeste zorgcategorieën (categorie 2 t/m 5). Dat wil zeggen dat u oplaadbare hoortoestellen kunt aanschaffen met vergoeding vanuit uw zorgverzekering. Alle modellen met oplaadbare batterijen zijn achter-het-oor toestellen.

De voordelen van een oplaadbaar hoortoestel
 • Nooit meer batterijen vervangen

 • Opladen is eenvoudig

 • In 3-4 uur volledig opgeladen

 • Bespaar geld in de loop der tijd

 • De hele dag door te gebruiken

 • Beter voor het milieu

Wat kosten oplaadbare hoortoestellen?

 

Voor oplaadbare hoortoestellen kiest u bij Van Boxtel hoorwinkels voor de BatterijVrij Bundel. In deze bundel is alles inbegrepen om van uw nieuwe hoortoestellen, oplaadbare hoortoestellen te maken. Voor twee hoortoestellen kost deze bundel € 299,-.

Bij normaal gebruik is de verwachtte levensduur van de accu's in de oplaadbare hoortoestellen 5 jaar. Toch kan het voorkomen dat de accu's door intensief gebruik in deze 5 jaar een keer vervangen moeten worden. Eenmalig vervangen van de accu's is inbegrepen in de BatterijVrij bundel. Hiermee bent u dus verzekerd van 5 jaar lang zorgeloos gebruik van uw oplaadbare hoortoestellen. Als u bedenkt dat u zonder oplaadbare hoortoestellen over een periode van vijf jaar gemiddeld € 270,- kwijt bent aan batterijen, dan is dat een meerprijs van slechts € 29,-.

BatterijVrij Bundel incl. oplader.

299,-

 

Eenmalig vervangen accu's

0,-

-

Totaal bij 2 hoortoestellen na 5 jaar

299,-

 

Kosten batterijen 5 jaar

± 270,-

-

Meerprijs voor oplaadbaar

29,-

 

Wilt u graag een paar oplaadbare hoortoestellen proberen?

Heeft u interesse om oplaadbare toestellen te proberen? Vul dan hier uw gegevens in, dan plannen wij een afspraak met u in bij een hoorwinkel bij u in de buurt.

*
*
*
*
Hidden Fields

Hoelang duurt het om de oplaadbare hoortoestellen op te laden? 
Als de accu's volledig leeg zijn, dan is de gemiddelde oplaadtijd:

 • 3 tot 4 uur voor een volledige lading

 • 1 uur voor 50% lading

 • 1/2 uur voor 25% lading

De laadtijd kan afhankelijk zijn van de leeftijd van de accu.

Hoe weet ik wanneer de hoortoestellen volledig zijn opgeladen?
Het opladen stopt automatisch wanneer de toestellen volledig zijn opgeladen. De meeste hoortoestellen hebben een lampje dat groen wordt wanneer de accu is opgeladen.

Hoe weet ik wanneer ik de batterijen op moet laden?
Als de oplaadbare hoortoestelbatterijen bijna leeg zijn, geven de hoortoestellen een signaal af, dat gewoonlijk bestaat uit drie korte piepjes. 

Het signaal geeft aan dat u de hoortoestellen nog ongeveer 2 uur kan gebruiken, voordat de hoortoestellen stoppen met werken. Het waarschuwingsgeluid wordt elke 30 minuten herhaald.

Hoe lang gaan mijn toestellen mee voordat deze moeten worden opgeladen?
Als uw toestellen volledig zijn opgeladen, mag u verwachten dat ze de hele dag gebruikt kunnen worden. Als u langer dan 8 uur geluid streamt van een ander apparaat (zoals een televisie of uw computer), dan moet u uw hoortoestellen mogelijk gedurende de dag opladen.

audika-oplader-toestellen

Oplaadbare hoortoestellen werken gewoonlijk op lithiumbatterijen (hetzelfde type batterij als in de meeste smartphones).

Om uw hoortoestellen op te laden, heeft u een oplader nodig. Deze wordt bij aankoop van de oplaadbare hoortoestellen meegeleverd. Aan het einde van de dag hoeft u de hoortoestellen alleen maar in de oplader te plaatsen. Als u dit doet voordat u naar bed gaat, dan zijn de toestellen 's ochtends volledig opgeladen.

Meer informatie over hoortoestellen

opa-kleindochter

Een oplaadbaar hoortoestel heeft geen batterijlade voor hoortoestelbatterijen, maar is voorzien van een lithiumbatterij. Het duurt ongeveer 3-4 uur om uw hoortoestellen volledig op te laden, waarna ze ongeveer 24 uur meegaan. De batterijen zelf zouden even lang mee moeten gaan als de levensduur van de hoortoestellen, wat zo'n 4-5 jaar is. Na die periode kunt u nieuwe hoortoestellen aanschaffen of de lithiumbatterijen laten vervangen door de audicien.

oplaadbaar-uitleg

Hoe haalt u het optimale uit uw oplaadbare hoortoestelbatterijen?

Het is een goed idee om uw hoortoestellen altijd in de oplader te plaatsen wanneer u ze niet gebruikt – zo weet u altijd waar ze zijn. Het vaak opladen van de hoortoestellen zorgt niet voor een kortere levensduur van de accu's. Integendeel zelfs. U moet uw hoortoestellen echter niet in een afgekoppelde oplader bewaren. Dit kan de oplaadbare accu's leeg laten lopen en het kan de levensduur verkorten. Als u uw hoortoestellen een tijdje niet gaat gebruiken, zet ze dan uit en bewaar ze op een veilige plaats.