hoortoestel AHO op tafel met tv-adapter

Wat kost een gehoorapparaat?

Een veel gestelde vraag is ‘wat kost een gehoorapparaat?’. In de meeste gevallen is hier geen eenduidig antwoord op te geven, bij Van Boxtel hoorwinkels doen we dat wel. Vanaf 0 euro en het hoeft u niet meer te kosten dan € 99,- (plus eventueel uw eigen risico). Daarnaast geven onze audiciens u alle aandacht en hun deskundigheid. Alle voorwaarden op een rijtje vindt u op onze pagina ‘Uw hoortoestel vanaf 0 euro'

De prijs van een gehoorapparaat

Er is een aantal elementen dat de prijs van een hoortoestel bepaalt:

Categorie of premium toestel

De prijs van een gehoorapparaat is uiteraard afhankelijk van het type gehoorapparaat dat u kiest. Een gehoorapparaat dat wordt vergoed door de zorgverzekering kost minder, mede doordat deze deels of helemaal wordt vergoed. Dit zijn adequate gehoorapparaten die u in de basis helpen bij uw gehoorverlies. Bij Van Boxtel hoorwinkels zijn categorietoestellen nu te verkrijgen voor een bijbetaling vanaf € 0,- plus eventueel uw eigen risico. Dit geldt voor een toestel uit de categorie waar u volgens het hoorprotocol in bent ingedeeld. Kiest u voor het gemak van oplaadbare hoortoestellen, waarbij u dus geen batterijen meer hoeft aan te schaffen, dan betaalt u per toestel € 149,50 extra.

Wanneer u voor een hogere categorie of premium gehoorapparaat kiest, vervalt in veel gevallen de vergoeding van de zorgverzekeraar. Daartegenover staat een betere en meer complete luisterervaring. Meer informatie over categorie- en premium gehoorapparaten leest u op de pagina 'het verschil tussen categorie- en premium hoortoestellen'.

 

Zorgverzekering, dekking en eigen risico
Normaal zijn de kosten van een categorietoestel afhankelijk van uw gehoorverlies (uit welke categorie uw hoortoestel komt), de eigen bijdrage (tot 25% van de aankoopprijs) en het eigen risico (€ 385,-). Bij Van Boxtel werken wij met een bijbetaling vanaf 0 euro, en ongeacht uw verzekering hoeft het u niet meer te kosten dan 99 euro. (plus de eventuele kosten van uw eigen risico) Wanneer u het eigen risico al verbruikt heeft met een andere zorgaankoop, hoeft u deze niet meer te betalen. Wanneer u heeft gekozen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico, kan het zijn dat u meer betaalt. Daarnaast is de hoogte van de vergoeding ook afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele zorgverzekeraars die een deel vergoeden wanneer u een toestel uit een hogere categorie of een premium toestel aan wil schaffen.

Service
Waar online aanbieders of prijsvechters gehoorapparaten voor een lagere prijs aanbieden, bieden zij vaak minder keuze en service. Bij Van Boxtel hoorwinkels kunt u altijd binnenlopen met een vraag. Of we de filters van uw toestel moeten vervangen, het toestel opnieuw af moeten stellen, u nieuwe batterijen nodig heeft of letterlijk alleen een vraag heeft. Onze audiciens staan voor u klaar en waar mogelijk wordt u direct geholpen. 

 
Gehoortest

Bij de aanschaf van een hoortoestel komt meer kijken dan alleen het toestel zelf. Zo nemen wij de gehoortest, proefperiode en nazorg (service) voor onze rekening.

Uw reis bij Van Boxtel hoorwinkels begint al voor uw eerste afspraak. Voordat we uw gehoor gaan testen hebben we contact gehad om een afspraak in te plannen, heeft u een brochure met meer informatie over gehoorverlies en de vragenlijst vanuit het Hoorprotocol ontvangen. Met de gehoortest begint uw reis naar een beter gehoor dan echt. Wij houden onze gehoortest graag laagdrempelig, zodat we meer mensen beter kunnen laten horen. Om deze reden is een gehoortest bij Van Boxtel hoorwinkels altijd gratis.

Benieuwd hoe een gehoortest eruitziet. U leest het in onze blog hoe doen we dat: het gehoor testen. In deze blog vindt u stap voor stap hoe de eerste afspraak bij de audicien eruitziet.

Proefperiode

Na de gratis gehoortest besluit u samen met de audicien welk gehoorapparaat u wilt gaan testen. Ook deze proefperiode is geheel kosteloos. Op die manier kunt u in alle rust uw toestellen en eventuele hoorhulpmiddelen ervaren. Gedurende de proefperiode heeft u verschillende contactmomenten met de audicien. Na de proefperiode kunt u een keuze maken op basis van uw eigen ervaring. Wanneer u gedurende de proefperiode niet tevreden bent over het toestel zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk dat het een kwestie van wennen is, of dat de audicien de instellingen van het gehoorapparaat bijstelt. Wanneer het gehoorapparaat niet aan uw verwachtingen voldoet is het altijd mogelijk om een ander toestel te proberen, bijvoorbeeld uit een hogere categorie of een premium toestel. Meer informatie over uw proefperiode vindt u in de 2de blog uit de reeks hoe doe we dat: na een gehoortest.

Waarom uw proefperiode zo belangrijk is
De proefperiode is erg belangrijk, het gaat tenslotte om uw gehoor. Tijdens de proefperiode ervaart u of het gehoorapparaat van uw keuze aan uw wensen en verwachtingen voldoet. Vooral wanneer u voor de eerste keer in uw leven een gehoorapparaat gaat testen is het belangrijk dat u hier de tijd voor neemt. U moet namelijk opnieuw leren horen, en wennen aan deze nieuwe manier van horen. Wilt u graag meer informatie over waarom de proefperiode zo belangrijk is? Lees dan onze blog het belang van een proefperiode.

 
Service Van Boxtel hoorwinkels

Bij Van Boxtel hoorwinkels is de service altijd inbegrepen, dit betekent dat u bij ons niet betaalt voor een extra bijstelling aan uw toestel. Wanneer u uw hoortoestellen al enige tijd draagt, is het mogelijk dat de instellingen van uw hoortoestel niet meer optimaal zijn voor uw situatie. Dit kan komen doordat uw persoonlijke omstandigheden zijn veranderd of omdat uw gehoor achteruit is gegaan. Wanneer dit het geval is kunt u gewoon terecht bij uw audicien voor een bijstelling aan uw hoortoestel. Ook wanneer u uw proefperiode net heeft afgerond en toch nog niet helemaal tevreden bent, stellen wij uw toestel kosteloos bij. 

Ook voor het vervangen van filters, domes en andere verbruiksartikelen kunt u bij ons terecht. Op onze website staan handige video’s zodat u dit gemakkelijk, zelf, thuis kan doen. Lukt het toch niet helemaal, of heeft u liever dat wij het voor u doen? Geen probleem, u kunt altijd terecht in onze winkel. Wanneer u geen servicepakket heeft, betaalt u wel voor verbruiksartikelen zoals filters, batterijen en reinigingsdoekjes.

Wanneer u een gehoorapparaat draagt, is het belangrijk dat u uw gehoorapparaten goed onderhoudt. Zo blijft uw gehoorervaring optimaal én verlengt u de levensduur van uw toestellen. Verbruiksartikelen kunt u los aanschaven (in onze winkel of via de webshop), maar vaak is dit achteraf duurder. Hierom hebben wij verschillende hoortoestelpakketten in het leven geroepen. Een pakket is voordeliger, makkelijker en draagt bij aan de prestatie en levensduur van uw gehoorapparaten.

Wilt u graag meer informatie over de prijzen van een gehoorapparaat?

Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze audiciens bij u in de buurt.

Maak afspraak

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel