Voordelen van een premium hoortoestel
Blog

De voordelen van een premium toestel

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

10-2-2020 00:00:00 • 3 minuten lezen

Er zijn veel verschillende soorten hoortoestellen. Naast de verschillende merken, zijn er ook verschillende toestellen, met daarin weer verschillende typen. In deze blog vertellen wij je graag meer over premium toestellen.

Categorietoestellen
Wanneer je vermoedt dat je gehoorverlies hebt, bezoek je vaak een audicien. De audicien doet een gehoortest en stelt een aantal vragen om je hoorbehoeften in kaart te brengen. De uitslag van de gehoortest en de vragenlijst geven een beeld van jouw gehoorverlies en de luistersituaties waar jij je in bevindt. Hoortoestellen zijn onderverdeeld in 5 verschillende categorieën:

  • Categorie 1 – eenvoudige hooroplossingen
  • Categorie 5 – meer geavanceerde hooroplossingen

Hoe hoger de categorie waar het hoortoestel binnen valt, hoe complexer jouw gehoorverlies en de luistersituaties waar jij je in bevindt. Binnen de categorie waarin je terecht komt, gaan wij met je op zoek naar een passend hoortoestel. Wil je een hoortoestel dat geavanceerder is, bijvoorbeeld omdat een toestel uit jouw categorie niet genoeg ondersteuning biedt, dan is een premium toestel een goede uitkomst. Bij Van Boxtel hoorwinkels heb je de mogelijkheid om beide toestellen te ervaren. Alleen jij kan de luisterervaring beoordelen, en alleen jij kan beoordelen welk toestel voor jou de meeste meerwaarde heeft. Na een testperiode bepaal je zelf met welk toestel je naar huis gaat.

De voordelen van premium
In tegenstelling tot categorietoestellen, waarbij je samen met de audicien een toestel uit je categorie kiest, heb je bij premium toestellen complete keuzevrijheid. Premium toestellen zijn de nieuwste toestellen en beschikken daardoor over nieuwste technieken. Er wordt veel geïnvesteerd in onderzoek en in de ontwikkeling van hoortoestellen, zodat ze nóg beter hun werk kunnen doen. Doordat de technologie niet stil staat, kunnen steeds complexere gehoorproblemen behandeld worden. Daarnaast bieden premium toestellen extra gebruiksgemak en geven ze het meest natuurlijke geluid. Premium hoortoestellen beschikken over de volgende functies en specificaties:

  • Ze bieden een betere weergave van geluid en spraakverstaan, waardoor luisteren minder inspannend wordt.
  • Ze passen zich aan op jouw luistersituatie.
  • Ze maken onderscheid tussen geluiden die je wil horen (bijvoorbeeld meerdere gesprekspartners) en geluiden die je niet wil horen (achtergrondgeluid).
  • Ze zijn zelflerend, hierdoor speelt het toestel nog beter in op jouw situatie. De toestellen leren om bepaalde geluiden te versterken of juist te onderdrukken.
  • Ze bieden de meest natuurlijke luisterervaring.
  • Net als bij je telefoon is er regelmatig een update beschikbaar voor je hoortoestellen, zo presteren ze altijd optimaal.
  • Ze zijn vaak draadloos te bedienen via je smartphone, zo stel je in elke situatie gemakkelijk zelf je voorkeuren in.

Maak een afspraak